REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Federația Sanitas Constanța a cerut ajutorul prefectului privind acordarea tichetelor de vacanță

Federația Sanitas Constanța a cerut ajutorul prefectului privind acordarea tichetelor de vacanță

Replica API 1 octombrie 2018 | 00:00 226

A trecut perioada concediilor, dar nici până în prezent nu a fost lămurită situația voucherelor de vacanță pentru toate categoriile de personal! Mai precis, nu s-a lămurit cine suportă contravaloarea acestor vouchere, astfel că sunt cazuri în care angajatorii încă amână distribuirea lor către personal. De exemplu, medicii rezidenți din spitale, cadrele medicale de la unitățile de primiri urgențe și cei de la Serviciul de Medicină Legală trebuie să mai aștepte până să primească aceste vouchere. Motivul: unitățile sanitare și serviciile de asistență socială din cadrul primăriilor cer Ministerului Sănătății să suporte contravaloarea voucherelor.

Federația Sanitas continuă demersurile pentru acordarea acestor drepturi personalului încadrat în structura spitalelor (UPU/ SMURD, cabinete de medicină sportivă, cabinete de medicină legală, de planning familial, TBC, LSM, programe tip HIV/SIDA, programe pentru distrofici, rezidenţi, personalului care desfăşoară activitatea de cercetare ştiinţifică, ș.a.) sau în structura administraţiei publice locale (cabinete şcolare şi asistenţa comunitară). În acest sens, vineri, 27 septembrie, reprezentanții Sanitas au dezbătut această problemă în cadrul Comisiei de Dialog Social a Prefecturii Constanța și au solicitat sprijinul Prefectului Dan Dumitru Jeacă pentru rezolvarea acestor grave inechități. ”Continuăm demersurile împreună cu Federația Sanitas, pentru acordarea voucherelor de vacanță personalului încadrat în structura spitalelor (UPU/ SMURD, cabinete de medicină sportivă, cabinete de medicină legală, de planning familial, TBC, LSM, programe tip HIV/SIDA, programe pentru distrofici, rezidenţi, personalului care desfăşoară activitatea de cercetare ştiinţifică, ș.a.) sau în structura administraţiei publice locale (cabinete şcolare şi asistenţa comunitară). Facem precizarea că în acest moment atât Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa cât şi Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa au prevăzut aceste vouchere în bugetul unităţii, le-au achiziţionat dar sunt în imposibilitatea de a le acorda deoarece Ministerul Sănătăţii a refuzat finanţarea acestor drepturi de personal și atragem atenția că în acest moment ministerul încalcă legea. Ministerul Sănătăţii se disculpă printr-o adresă că nu poate acorda voucherele de vacanță deoarece nu este angajatorul acestei categorii de personal, dar aceste unităţi nu au cerut Ministerului Sănătăţii să acorde vouchere de vacanţă personalului mai sus menţionat, ci au solicitat să asigure finanţarea acestor drepturi în conformitate cu prevederile legale. Am înaintat un material Ministerului Sănătății prin Federația Sanitas prin care arătăm, legalitatea acestei solicitări”, spun reprezentanții Sanitas Constanța.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la medgidia a rezolvat vrabie ca e baiat de treaba vin alegerile si crede da voteaza lumea sugus cu urzic
1
1
Ai dracu pomanagii , asteptati pomana , tichete de masa , de vacanta , o sa va dea statul si tichete de mers la curve .
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272