REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.2° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Federația TINERILOR din CONSTANȚA, REVOLTATĂ pe secretarul de stat OLTEAN CSONGOR

Federația TINERILOR din CONSTANȚA, REVOLTATĂ pe secretarul de stat OLTEAN CSONGOR

Replica API 23 mai 2021 | 22:22 1583

Federația Tinerilor din Constanța îl trage de mânecă pe secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Oltean Csongor, care pare să nu îi bage în seamă. Mai exact, aceștia au nevoie de ajutor în vechea problemă ce o au cu directorul Casei de Cultură a Tineretului din Mangalia.

Oltean Csongor

Casa de Cultură a Tineretului din Mangalia este în mijlocul unui continuu scandal. Mai nou, reprezentantul Federației Tinerilor din Constanța, îl „trage de mânecă” pe secretarul de stat, Oltean Csongor, care pare să nu dea doi bani pe doleanțele acestora și permite actualilor directori ai instituției să-i amâne și să le „vândă gogoși”. „Casa de Cultură a Tineretului din Mangalia, ar fi putut să fie centru de tineret, un loc unde tu și prietenii tăi să vă întâlniți, să lucrați, să socializați, să fie un spațiu sigur, al vostru. Ce e, în schimb? Un loc pe care o persoană îl ocupă ilegal de ani de zile pentru că autoritățile statului dorm într-un mod lăudabil. O persoană condamnată penal și cercetată în alte două dosare. Acestă persoană ți-a luat spațiul și l-a închiriat pe bucăți ca să își umple buzunarele. Există un secretar de stat pe tineret, numit Oltean Csongor, care ar fi putut să te ajute să îți recuperezi acest spațiu. Aceeași persoană ar fi putut ajuta mulți alți tineri să își recupereze spațiile pierdute de-a lungul timpului. Ce face el, în schimb? Sunt două variante. Ori îi e prea frică să își facă datoria și să spargă acest grup de infractori care au furat spațiile tinerilor, ori e aliat cu ei. Indiferent cum ar fi, el e ministru, în slujba ta. Dacă încalcă legea și nu te ajută, trebuie să plătească într-un fel sau altul, pentru că asta înseamnă stat de drept. Uită-te atent și gândește-te câte lucruri puteai face cu colegii tăi în această clădire, iar atunci când realizezi că nu poți, știi cine e principalul vinovat.

Noi, la Federația Tinerilor din Constanța vom lupta pentru tine în continuare. Vom lupta ca tu să te bucuri de ce este, de fapt, al tău până în pânzele albe, indiferent de obstacolele din calea noastră”, a declarat Andrei Tănase, președintele Federației Tinerilor din Constanța.

Andrei Tănase

Dosare deschise pe bandă rulantă

Pe rolul instanțelor sunt mai multe dosare prin care Federația Tinerilor din Constanța, în calitate de reclamant, a dat în judecată Ministerul Tineretului și Sportului, Fundatia Judeteana pentru Tineret Constanța, directorul Casei de Tineret Mangalia și nu numai.

Cine sunt administratorii Casei de Tineret?

Valeriu Mîtîcă și Carmen Drăghici, fosta soție a lui Valeriu Mîtîcă, sunt administratorii afacerii numite Fundația Județeană pentru Tineret Constanța. Patrimoniul a fost închiriat de-a lungul anilor pentru diverse entități precum școli de șoferi sau cabinete notariale, prin intermediul unor societăți comerciale deținute chiar de administratorii fundației. Federația Tinerilor din Constanța cere să facă parte din comisia de evaluare şi control a Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Constanţa.

Cine este Oltean Csongor

Oltean Csongor are 32 de ani, este economist de profesie, iar în prezent este secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului. Acesta s-a născut în Mediaș și a absolvit Universitatea Babeș-Bolyai - Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor. De mai bine de 12 ani este membru activ al formațiunilor de tineret partenere al UDMR: Asociația Studenților Maghiari din Sfântu Gheorghe, HÁRIT - Asociația Tinerilor din Județul Covasna iar în prezent este președintele Asociației MIÉRT - Conferința Tineretului Maghiar din România. Din 2018 la propunerea Asociației MIÉRT, este președintele executiv adjunct responsabil de tineret al UDMR. Csongor este în contact zilnic cu peste 300 de organizații maghiare de tineret, de elevi și de studenți din Transilvania, cu care organizează în comun programe pentru tineri: tabere, conferințe, seminare, cursuri de formare, evenimente caritabile și mișcări care promovează voluntariatul. În același timp, sute de tineri din Transilvania sunt încurajați să ia parte în viața politică, conform udmr.ro.

Astfel, se pare că celelalte organizații pentru tineret mai au de așteptat până să „intre în legătură” cu secretarul de stat.

Citește și:

Federaţia Tinerilor din Constanţa cere oprirea delapidării patrimoniului Uniunii Tineretului Comunist

O FIRMĂ cu un SINGUR ANGAJAT cere FALIMENTUL Fundației pentru Tineret Constanța

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212