REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.8° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
17.8° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

FEMEIE ATACATĂ în plină stradă! 'Eu NU fac aşa ceva' – declaraţia unui INFRACTOR cu ANTECEDENTE

FEMEIE ATACATĂ în plină stradă! 'Eu NU fac aşa ceva' – declaraţia unui INFRACTOR cu ANTECEDENTE

Replica API 19 aprilie 2019 | 00:00 341

AGRESORUL l-a ţinut pe 'NU' în braţe la instanță

AGRESORUL l-a ţinut pe 'NU' în braţe la instanță

Mustafa I. a ajuns în atenția oamenilor legii, după ce a fost acuzat că a atacat o femeie pe stradă, în zona cunoscută ca ”Salvare”, și i-a smuls de la gât un lanț din aur. A fugit pe străduțe și a dat, din nou, nas în nas cu victima. A negat că ar ști ceva despre nefericitul eveniment, însă a ajuns în fața instanței. Și acolo l-a ținut pe nu în brațe, dar judecătorii au decis că este vinovat și că reprezintă un pericol. Mai mult decât atât, chiar dacă Mustafa a tot spus că el nu face așa ceva, s-a dovedit că a fost condamnat de mai multe ori pentru tâlhării și tentative la tâlhării.

Mai exact, în seara de 2.10.2018, în jur ul orei 18.30, Mustafa I. și martorul A.B. se deplasau pe bulevardul I.C. Brătianu pentru a căuta fier vechi în vederea valorificării la centre de colectare. În jurul orei 19.00, în apropierea stației RATC Salvare, cei doi au observat venind din sens opus două femei mai în vârstă, moment în care, după cum a declarat martorul A.B., Mustafa ar fi zis că că una dintre cele două fem ei poartă la gât un lanț de aur și vrea să i-l smulgă, ceea ce a și făcut.

S-a repezit la gâtul femeii, după care a fugit printre blocuri. Persona vătămată a încercat să-l găsească pe inculpat, și, când au ajuns în dreptul ghenei de gunoi de lângă blocul C1, i-au văzut din nou pe inculpatul Mustafa și pe martorul A.B.. Persoana vătămată i-a solicitat inculpatului lanțul smuls, însă inculpatul a ripostat spunând că nu știe despre ce lanț este vorba și a fugit din nou.

La Poliție, victima l-a recunoscut imediat pe individ de pe planșele fotografice. Inculpatu l a avut aceeași atitudine și în fața instanței, nu a oferit nici un fel de detaliu cu privire la eveniment, declarând numai faptul că nu este vinovat, fără a preciza circumstanțele în care el și martorul s-au întâlnit cu cele două femei și motivul pentru care au fugit de acestea, menționând că el ”nu face așa ceva”, în condițiile în care din fișa de cazier rezultă contrariul, inculpatul fiind condamnat în repetate rânduri pentru infracțiunea de tâlhărie.

Astfel, judecătorii au decis că acțiunea de smulgere est e un mijloc violent de deposedare, care înfrânge voința persoanei vătămate, cu atât mai mult cu cât deposedarea are ca obiect un lanț ce înconjoară zona gâtului. Față de modalitate de comitere a faptei de către inculpat, violența a fost atât fizică, cât și psihică.

Urmarea imediată constă în deposedarea persoanei vătămate și de starea de pericol creată cu privire la integritatea fizică și psihică a persoanei vătămate. Legătura de cauzalitate rezultă din însăși materialitatea faptei. Sub aspectul laturii subiective , fapta a fost săvârșită cu forma de vinovăție a intenției directe, inculpatul a prevăzut rezultatul faptei sale și a urmărit producerea lui, urmărind obținerea de foloase în mod ilicit.

Trecutul infracțional al inculpatului denotă perseverența infracțională și faptul că scopul educativ al sancțiunilor penale și al procesului penal, în general, nu și-au atins scopul, arătând că nu a tras învățămintele necesare pentru a-și corija conduita, manifestând în continuare dispreț față de valorile sociale apărate de dispozițiile legii penale, săvârșind în continuare fapte de aceeași natură.

De aceea, instanța a apreciat că, pentru prevenirea săvârșirii de noi fapte penale și formarea unei atitudini corecte față de ordinea de drept și regulile de conviețuire socială, este necesară condamnarea inculpatului la 3 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. La prezenta pedeapsă s-au mai adăugat 150 de zile, rest rămas neexecutat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Benone cred ca tu esti un psd-ist infect care oricum e pe langa subiect! Aaa si inca ceva, vezi ca toate ciorile astea tot cu psd-ul voteaza, deci sunt de-ai vostrii scarbe penale!!! Sa dispara psd-ul din orasul asta si ciorile infecte, la puscarieee!!!
0
0
moarte ciorilor borate
5
0
Cioara borata!Se apropie ziua sa ca luam si sa va tocam marunt!Genetic sunteti facuti antisocietate.Niste animale!Voi ori trebuie sa fiti facuti sclavi sau impuscati!Atat!
9
0
Decat sa aglomereze puscariile,mai bine ca banditii sa fie inscrisi direct in ONG-uri care sprijina oameni ca Iohannis,Kovesi,chestii de astea. Si aia din hastagime sunt de fapt infractori,actiunile lor o dovedesc,doar ca sunt tolerate deci admisi ca valabili de catre autoritatile noastre si aparati de partidele de asa zisa dreapta. La puscarie doar cine spune adevarul,cine vrea dreptate,cine nu aplauda tortionarii stalinisti sau fascisti.
2
5
corect se scrie i-a, ma-ta, s-a .......... lu' aia i-o fi placut pula, dar tie ti-a placut cartea? se pare ca nu dupa cum scrii, habar n-ai ce-i ala un pronume personal de poti sa scri in halul ala, sa inteleg ca aia are 4 clase dar nici tu nu esti mai departe, cate clase ai? 8? probabil ca 8 dar de fapt tot 4 ca pana la 8 sunt prin COMPLETARE
1
3
@SALi se supara tiganii tai ca lumea spune moarte tiganilor Adevarul ca voi sunteti foarte curajosi cu batranele dar lui Augustin Lazar ai curaj sa-i furi pensia nesimtita cand o ridica de la ATM sau banca?Apropo 700 ron pensie este pensia sociala maica-ta nu a muncit deloc sau doar cateva zile! Nicolicea a vrut OuG13 unde asemenea jigodii nu ieseau din penitenciar dat prostii nu si nu .Ce ,ati uitat ? Asta este consecinta recursului compensatoriu si mai platim si pentru deciziile CEDO date in favoarea detinutilor .Multumiti celor de hastag USR PNL,sigur detinutii vor vota opozitia !
6
2
Stati linistiti ca dam o ordonanta si-l scapam. Si ca sa-l ajutam sa se reabiliteze, il angajam consilier in guvern, ca avem nevoie de oameni talentati precum Valcov.
16
1
pai sa vin sa o fwt eu pe mata daca are 7 mil pensie ,daca a fost vanzatoare ce vrei nene.cu 4 clase aia e,daca ia placut pwla lu mata sa maritat la 17 ani
14
5
moarte tiganilor!!!
18
0
Bine a facut sunt sotii de pensionari nesimtiti de la armata care trebuie jumuliti cum ai ocazia mama are 700 pensie si ei 8000 guvernul vrea de fapt sa se intample asta
2
24

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389