REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

FEMEIE de 70 de ani, CONDAMNATĂ după ce a provocat un ACCIDENT MORTAL

FEMEIE de 70 de ani, CONDAMNATĂ după ce a provocat un ACCIDENT MORTAL

Replica API 6 noiembrie 2021 | 00:05 7023

Maria C. a făcut un acord de recunoaștere cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, acord ce a ajuns pe masa judecătorilor din cadrul Judecătoriei Constanța. La data de 3 noiembrie 2021, aceștia l-au admis, astfel că Maria C. a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare. Maria C. a fost acuzată de ucidere din culpă, după ce a condus autoturismul propriu, iar la intersecția străzilor Soveja și Zmeurei, nu a acordat prioritate mașinii conduse de victimă, intrând în coliziune cu aceasta. În urma impactului, mașina condusă de victimă s-a răsturnat și s-a izbit de un alt autoturism, lucru care a dus la decesul victimei.

Cum s-a petrecut accidentul

Vineri, 19 iunie 2020, în jurul orei 16:30, o femeie de 70 de ani a condus un autoturism pe strada Zmeurei, dinspre Tulcei către Soveja, iar la intersecţia cu aceasta, pe fondul nerespectării semnificaţiei indicatorului Oprire, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, de 26 de ani, pe strada Soveja, banda a doua, dinspre bulevardul Tomis către strada Ştefăniţă Vodă. În urma coliziunii, autoturismul s-a răsturnat pe carosabil, fiind proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de o tânără de 20 de ani, din sens opus. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că sub aspect subiectiv, inculpata a acționat din culpă, întrucât aceasta trebuia și putea să prevadă că nerespectarea dispozițiilor legale referitoare la activitatea de conducere a unui autovehicul, în concret neasigurarea temeinică în momentul pătrunderii în intersecție, cu consecința neacordării de prioritate, era în măsură să conducă la producerea unui accident rutier și, prin urmare, la decesul unei persoane, participantă la trafic. În contextul în care inculpata se află la primul contact cu legea penală, are 70 de ani, înțelege consecințele propriei fapte, regretă comiterea acesteia și apreciind cuantumul și modalitatea de individualizare a pedepsei cu privire la care s-a ajuns la un acord între procuror și inculpată ca fiind suficiente pentru atingerea scopului și îndeplinirea funcțiilor de constrângere, va admite acordul de recunoaștere a vinovăției. Decizia nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acel tanar de 26 de ani era "specializat" in "metoda accidentul". Avea nenumarate victime printre constanteni carora le cerea despagubiri uriase dupa ce intentionat provoca tamponarea masinilor. De asta data si luat pensia caci ulciorul nu merge de multe ori la apa. Sa i fie tarana usoara perversului!
4
1
BABACIUNE PUNETI KASTI CU PAMANT GALBEN! Cone stir ce MACIUCI AI VAZUT LA VIATA TA!!!!
5
3
Pazea,nu va pot raspunde pe indelete,sunt in trafic!
10
1
recunoastere doar cei cu pile,cunostinte si relatii.Fraierimea la procese si termene ani de zile.
15
1
la crematoriu cu tine hodoroago
17
7

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468