REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Fenomenul BULLYING ia AMPLOARE în ȘCOLILE din CONSTANȚA! Video

Fenomenul BULLYING ia AMPLOARE în ȘCOLILE din CONSTANȚA! Video

Replica API 21 iunie 2021 | 12:07 5470

Cazurile de bullying sau de bătăi între elevi sunt tot mai întâlnite, fenomenul luând amploare în ultima perioadă atât în școlile din România, cât și la nivel mondial. Acest fenomen face referire la agresiune sau hărțuire fizică sau verbală, care se repetă pe o anumită perioadă de timp. Astfel se face că, și la Constanța, cazurile de bullying au început să iasă la iveală. În ultima săptămână,nu mai puțin de patru cazuri au fost raportate la nivelul județului.(sursa foto: stirileprotv.ro)

Caz șocant la Școala 23: un copil a fost agresat și batjocorit de colegi

Cazurile de bullying par să ia amploare și în școlile din municipiul și județul Constanța. Un astfel de caz a fost înregistrat în cursul săptămânii trecute, atunci când un elev care învață la Școala 23 “Constantin Brâncoveanu”, a fost umilit și agresat de către colegi, fără ca nimeni să intervină, ba mai mult, foarte mulți dintre colegii acestora au filmat tot incidental. Așa cum spuneam, incidental a avut loc la Școala numărul 23 ”Constantin Brâncoveanu”, în pauza dintre două ore, la clasa a V-a C. În imagini se vede cum băiatul este agresat și stârnit de ceilalți elevi, totul reprezentând un prilej de a se amuzament. Conform declarațiilor directorului școlii, incidentul a avut loc în pauza dintre ore, în timp ce profesorul trebuia să ajungă la clasă.

Citește și: Caz ȘOCANT la Școala 23: Copil AGRESAT şi BATJOCORIT de colegi! VIDEO

Sorin Mihai, inspectorul școlar general, s-a declarant total împotriva acestor incidente în școli. ,,Eu nu accept nici o formă de violenţă în şcoli, dar vreau să văd de ce filmau atâţia copii acolo şi ce se întâmpla. În această speţă eu zic că discutăm despre un caz de bullying, se vede foarte clar pe imagini, dar vreau să aflu care a fost situaţia exactă, să putem gestiona situaţia cum trebuie din punct de vedere emoţional. Pe noi ne interesează situaţia emoţională a copilului dar şi să nu se mai repete astfel de manifestări.”, a declarant acesta contactat de reporterii Replica.

Video:

Caz de bullying înregistrat la Cumpăna

După nefericitul eveniment înregistrat la școala 23, iată că, un al caz s-a petrecut la Cumpăna, și de această dată fiind sesizat Inspectoratul Școlar. Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost sesizat, vineri, 11 iunie a.c., de către reprezentanți ai presei cu privire la un incident din categoria actelor de bullying, derulat cu o zi înainte, la Liceul Tehnologic N. Dumitrescu Cumpăna. Evenimentul a fost confirmat de către mama unuia dintre elevii implicați, care l-a anunțat telefonic pe inspectorul școlar general în aceeași zi.

Citește și: Încă un CAZ de BULLYING la Constanța: A fost SESIZAT Inspectoratul Școlar

În acest context, inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai a solicitat de urgență conducerii unității de învățământ o notă explicativă. Aceasta a fost întocmită de directorul Liceului Tehnologic N. Dumitrescu Cumpăna și trimisă către ISJ Constanța duminică, 13 iunie a.c.. Luni, 14 iunie a.c., la ora 8.00, inspectorii școlari de sector, prof. Baciu-Iacob Magdalena și prof. Matei Bianca, s-au deplasat în instituția de învățământ în vederea verificării informației. Echipa de inspectori a stat de vorbă cu directorul școlii, solicitând detalii suplimentare, precum și documentele existente până la momentul respectiv, referitoare la incident.

În urma întâlnirii, s-a solicitat directorului o analiză temeinică a situației și o intervenție coroborată, cu implicarea Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Cumpăna, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța și al Secției 1 Poliție Rurală Constanța- Post Poliție Cumpăna.

Bătaie între elevi, la Școala 38 „Dimitrie Cantemir“ din Constanța

Vineri, 18 iunie a.c., un alt incident a fost înregistrat în școlile constănțene. Mai exact, la Școala Gimnazială Nr 38 „Dimitrie Cantemir“ din Constanța acolo unde a avut loc o altercație între doi elevi de clasa a VI-a. Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța au fost sesizați, joi, 17 iunie a.c. în jurul orei 15.30, cu privire la faptul că doi elevi, de 12, respectiv 11 ani, ai unei școli gimnaziale, din municipiu, s-ar fi lovit reciproc, în urma unui conflict spontan. La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că este vorba despre doi băieți în clasa a VI-a, conflictul având loc în timpul pauzei. Precizăm faptul că aceștia au fost consiliați în prezența părinților, care își rezervă dreptul de a depune plângere în termenul legal prevăzut de lege, respectiv 3 luni.

Citește și: BĂTAIE între ELEVI, la Școala 38 „Dimitrie Cantemir“ din Constanța

În continuare se efectuează verificări, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor care au condus la acest incident, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Elev de la Colegiul Tehnic Tomis, agresat de administratorul Liceului Internațional de Informatică

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, miercuri, 16 iunie, în jurul orei 12.15, au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un elev, de 15 ani, din cadrul Colegiului Tehnologic Tomis, din municipiul Constanţa, ar fi fost agresat fizic de către un bărbat, în urma unui conflict spontan.

La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că elevul, de 15 ani, în timp ce se afla în pauză, în afara curții liceului, ar fi fost bruscat de către un bărbat (administrator la Liceul Internațional de Informatică), de 35 de ani, moment în care ar fi căzut și s-ar fi lovit la un picior.

Se pare că elevul se afla în dreptul ferestrei biroului administratorului și, împreună cu mai mulți colegi făceau gălăgie. Administratorul le-a spus să facă liniște, iar de aici a izbucnit conflictul spontan. În cauză, polițiștii Secției 3 efectuează cercetări, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor care au condus la acest incident, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Urmările acestui fenomen sunt groaznice

Vă reamintim că, în urmă cu o săptămână, un elev de clasa a VI-a de la Şcoala „George Bacovia” din Bucureşti, s-a aruncat de la etajul 1. În loc să intervină, colegii l-au îndemnat să sară, cu toate că băiatul a vrut să facă acest gest din cauza jignirilor repetate. O statistică dură spune că 46% din elevii de la noi din ţară au fost victime ale bullying-ului. România e pe locul 3 din 42 de ţări investigate în legătură cu acest fenomen. Mai mult, 9 din 10 cazuri de bullying se petrec în şcoală.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu e nimic nou copiii se bat in scolii din totdeauna , daca nu in afara scolii mereu a fost asa, acum e nou ca se filmeaza
1
0
CEL IN TRICOU GALBEN Dak i faceai asa cv LU FIMIU FI SIGUR K INTRO LUNA ERAI MUTILAT P FATA.MATA CU TACTU MUNCEAU P ESTETICE
3
0
Interziceti telefoanele in scoli!
1
3
arestati parintii sau o amenda usturatoare.asa vor invata sa si educe copii
10
1
Acesti elevi ciolenti cu educatie modesta sunt copiii ai caror parinti s-au nascut in anii 90 sau au aciuat in Constanta venind din zonele sarace din Baragan, Oltenia sau Moldova. Bun simt zero , tupeu maxim, marlanie maxima. Iar copiii lor le calca pe urme.
13
5
Fenomenul a fost tot timpul prezent. Acum ia amploare descoperirea lui.
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272