REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Încă un CAZ de BULLYING la Constanța: A fost SESIZAT Inspectoratul Școlar

Încă un CAZ de BULLYING la Constanța: A fost SESIZAT Inspectoratul Școlar

Replica API 15 iunie 2021 | 00:27 5544

Cazurile de bullying încep sa iasă la iveală la Constanța. După nefericitul eveniment înregistrat la Școala 23 (vezi detalii aici - Caz ȘOCANT la Școala 23: Copil AGRESAT şi BATJOCORIT de colegi! VIDEO) iată că un alt caz a fost înregistrat la Cumpăna. În cauză a fost sesizat Inspectoratul Școlar.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost sesizat, vineri, 11 iunie a.c., de către reprezentanți ai presei cu privire la un incident din categoria actelor de bullying, derulat cu o zi înainte, la Liceul Tehnologic N. Dumitrescu Cumpăna. Evenimentul a fost confirmat de către mama unuia dintre elevii implicați, care l-a anunțat telefonic pe inspectorul școlar general în aceeași zi.

În acest context, inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai a solicitat de urgență conducerii unității de învățământ o notă explicativă. Aceasta a fost întocmită de directorul Liceului Tehnologic N. Dumitrescu Cumpăna și trimisă către ISJ Constanța duminică, 13 iunie a.c.. În respectiva informare erau menționate primele măsuri aplicate vineri, 11 iunie a.c., la nivelul instituției școlare, după cum urmează:

• discuții cu dirigintele, profesorul de educație fizică și sport și consilierul școlar;

• convocarea ședinței cu părinții și elevii;

• informarea Comisiei pentru prevenirea și eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității;

• activarea Grupului de acțiune antibullying din unitatea de învățământ în vederea analizei situației, conform Legii nr. 221/2019 privind prevenirea și combaterea bullyingului în spațiile destinate învățământului.

Luni, 14 iunie a.c., la ora 8.00, inspectorii școlari de sector, prof. Baciu-Iacob Magdalena și prof. Matei Bianca, s-au deplasat în instituția de învățământ în vederea verificării informației. Echipa de inspectori a stat de vorbă cu directorul școlii, solicitând detalii suplimentare, precum și documentele existente până la momentul respectiv, referitoare la incident.

În urma întâlnirii, s-a solicitat directorului o analiză temeinică a situației și o intervenție coroborată, cu implicarea Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Cumpăna, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța și al Secției 1 Poliție Rurală Constanța- Post Poliție Cumpăna.

Sorin Mihai

De asemenea, inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai a solicitat activarea Comisiei de disciplină care, conform atribuțiilor legale, cercetează acest tip de situații și propune măsurile care se impun în urma cercetării.

În prezent, atât la nivelul Liceului Tehnologic N. Dumitrescu Cumpăna cât și al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, este în derulare analiza cazului, în vederea aplicării unei intervenții rapide, eficiente, cu impact pe termen lung.

A.F., L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa faca misto de profesorii au voie dar daca se paruie intre ele este bullying ,astia sunt analfabetii functionali sustinuti de legile ue
10
1
ba mirlandezelor,ce aveti,s.a umflat tarita in voi?mai bine produceti si voi ceva banishori,ca sa nu va plictisitisaca tot tropaie hormonii in voi!
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218