REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
9.4° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Fenomenul minorilor exploatați pentru cerșetorie, în atenția Poliției Locale

Fenomenul minorilor exploatați pentru cerșetorie, în atenția Poliției Locale

Replica API 18 iunie 2018 | 00:29 365

Polițiștii locali constănțeni acționează zilnic atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru depistarea celor care apelează la mila publică în municipiul Constanța.

Duminică, 17 iunie a.c., polițiștii locali au surprins două femei, apte de muncă, care apelau la mila publicului, exercitând acte de cerșetorie, folosindu-se de proprii copii pentru a solicita și obține ajutor material de la trecători. Cele două femei au fost surprinse în zona Ciresica, pe strada Căpitan Dobrila Eugeniu.

Echipajele de control au femeile și copiii la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanta , unde a fost solicitată și prezența unui reprezentant al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. De asemenea, au fost întocmite actele premergătoare pentru predarea către Poliție pentru demararea cercetărilor pentru comiterea infracțiunii de „folosirea unui minor în scop de cerșetorie”, așa cum este prevăzută în dispozițiile articolului 215 din Noul Cod Penal.

„Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei D.G.P.L. CONSTANȚA: " SPUNE STOP CERȘETORIEI!" și să nu mai dea curs cererilor /solicitărilor unor astfel de persoane, și astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat”, au transmis reprezentanții Poliției Locale.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E mai buna berea la birou cu seful decat apa bauta afara cu ajuti niste nefericiti.
0
0
Ca sa fi adevarat , asistent social,medic,.....trebuie sa ai anumite calitatii ce tine de umanitate,majoritatea sunt angajati nu pe calitati si competente ci pe ........
5
1
Serviciile de asistenta sociala,ce activitati au de nu se implica din oficiu ,si numai cand ii trage cineva de maneca. Bine ca avem grija de ciinii .
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389