REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

FENOMENUL ZOMBIE ia amploare la Constanța! Drogați aproape inconștienți, în fața unei scări de bloc de la Piața Tomis 3

FENOMENUL ZOMBIE ia amploare la Constanța! Drogați aproape inconștienți, în fața unei scări de bloc de la Piața Tomis 3

Replica API 12 martie 2018 | 11:04 1433

Locatarii din apropierea Pieței Tomis 3 din municipiul Constanța sunt revoltați! Nu pot intra în scara blocului fără să se împiedice de persoane care consumă băuturi alcoolice și droguri. Mai mult, se tem și pentru viața lor, lucru care este de înțeles, având în vedere cazurile care au avut loc în ultimul timp în țară.

„Așa arată intrarea în scara blocului la Piața Tomis 3. Primăria Constanța a dat autorizație de construcție pentru montarea unor transformatoare lângă scara blocului? Cine aprobă construirea haotică a unor clădiri, fără să consulte și locatarii? Ne confruntăm cu consumul de băuturi și droguri, pentru că cei care trebuie să ne apere drepturile cetățenești le încalcă cu regularitate!”, ne-a sesizat un cititor al cotidianului „Replica de Constanța”.

Reamintim că „Replica de Constanța” a prezentat, în repetate rânduri, situația alarmantă care se înregistrează la malul mării, fiind din ce în ce mai mare numărul tinerilor care consumă substanțe interzice, cel mai probabil etnobotanice, iar apoi cad pe stradă, aproape inconștienți, sau au un comportament agitat și imprevizibil!

Și cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanța au confirmat faptul că au din ce în ce mai multe solicitări pentru a prelua tineri aflați sub influența substanțelor psihotrope.

Efectul acestor droguri este unul ciudat și spunem asta pentru că tinerii consumatori pot fi asemănați cu niște zombi: sunt în stare de letargie, întinși pe asflat, după care, atunci când se trezesc, devin agitați și recalcitranți.

Specialiștii antidrog au precizat că aceste substanţe noi psihoactive (SNP) sunt cunoscute pe piaţă prin termeni precum „droguri sintetice” (designer drugs), „substanţe euforizante legale” (legal highs), „plante euforizante” (herbal highs), „săruri de baie” (bath salts), „substanţe chimice de cercetare” (research chemicals), „reactivi de laborator” (laboratory reagents). S-a demonstrat că în produsele de tip “Spice”, constituenţii cu efect psihoactiv nu sunt plante declarate ci doar aditivi sintetici, care mimează efectul unor compuşi din cannabis. Plantele conţinute reprezintă doar “vehiculul” unor substanţe chimice periculoase care mimează efectul cannabisului. „Având în vedere aceste aspecte recomandăm persoanelor care au cunoştinţă despre consumatori de droguri să înştiinţeze Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog existente în fiecare judeţ al ţării şi în mun. Bucureşti sau în situaţii deosebite sunaţi la numărul de urgenţă 112. Specialiştii antidrog vor derula activităţi specifice de identificare, atragere şi motivare a persoanelor consumatoare de droguri către serviciile integrate (medicale, psihologice şi sociale) în vederea rezolvării dependenţei de droguri. Centrul de Prevenire, Evaluare şi consiliere Antidrog Constanţa este situat în mun. Constanţa, aleea Mimozelor, nr.4, tel./fax.0241.555.105. mail:cpeca.constanta@ana.gov.ro. Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul www.infodrog.ro”, a spus Marius Cristian Oprișan, șeful CPECA Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti capi interlopi ai constantei traiesc din asta .. dar si toti interlopi au filmari inregistrari cu capi politiei avocati procurori smd .. doar cineva de pe la bucuresti sa ii dea jos ..
2
0
PE AIA DIN AMSTERDAM CU MAGAZINE DE CE NU AI OMORI IN MORTII MATII CU COPII MATII DE JDREANTA. cand se vindea intr-un cadru legal si era verificata sa nu contina substante ilegale , nu era bine ! ACUM CAND VAND CIORILE OTRAVA PE TOATE STRAZILE E BINE , JDREANTA ORDINARA ! DA-TE IN MORTII MATI PALAZ
4
0
CAND ATI AVIZAT MAGAZINELE DE VISE , V-ATI GANDIT LA URMARI ? CE PEDEPSE AU PRIMIT CEI CU MAGAZINE INTERZISE ? VAND ACUM IN PIETE .....BRAVO ROMANI , MAI VRETI O TARA CA AFARA ?
4
1
voi sunteti de vina!!! ati permis ca tara asta sa fie vanduta de catre toti cretinii de politicieni, ca sa va luati si voi partea voastra de cascaval... cum e posibil ca sa intre in tara droguri de mare risc sau substantele astea asa-numiot etnobotanice??? iar pt un amart de certificat ORNISS sa ne purecati pana la dracu, ne numarati si de cate ori ne-am cacat, basit cu stropi sau uscat sau de cate ori am supt lindicul la nevasta, amanta sau vecina?!? rusine nemernicilor!!!
8
1
Vara trecuta aratati in articole ca exista niste py...zde la o organizatie CRPECA c-ta.Pai cu asa rezultate se lauda ...yzdele? Nu cumva sifoneaza niste fonduri degeaba?
9
1
Bravo ba !
7
2
Ca o sa ajung sa spun vreodata ca tovarasul Ceausescu a fost un mare patriot!
18
0
Cine permite sa ajunga astfel de mizerii in tara? Cine are interes sa degradeze tinerii tarii? Nu vreau sa par din epoca comunismului dar, Ceausescu a stiut sa ne protejeze. Nu permitea droguri in tara lui.
21
0
Sunt USR-isti , au iesit la scandat si eu ramas pana tarziu
8
15
In grivitei si la delfinariu si in chiliei se vand droguri si botanice
26
3
acest peisaj,reprezinta rezultatul muncii si efortul dumneavoastra intr-o viata...sa va mandriti cu copiii pe care-i aveti la poarta...ei vor fi viitorul acestei ROMANII..numai drodati ,,betivi,stricati,curve,prostituate...oameni de valoare...asa va arata ROMANIA in viitorul foarte apropiat...
34
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218