REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fenomenul ZOMBIE, la Constanța! Iată cum a fost surprins un tânăr: VIDEO!

Fenomenul ZOMBIE, la Constanța! Iată cum a fost surprins un tânăr: VIDEO!

Replica API 27 octombrie 2017 | 11:58 3541

Fenomenul care trasformă tinerii în zombi, la Constanța, continuă! În edițiile trecute, cotidianul Replica de Constanța a prezentat o situație îngrijorătoare care se înregistrează la malul mării, fiind vorba despre tot mai mulți tineri găsiți căzuți în stradă, în stare de letargie sau cu un comportament agitat. Așa s-a întâmplat și joi, 26 octombrie, în zona Prefecturii din municipiu. Imaginile vorbesc de la sine.

Și cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanța au confirmat faptul că au din ce în ce mai multe solicitări pentru a prelua tineri aflați sub influența substanțelor psihotrope. Iar efectul acestor droguri este unul ciudat și spunem asta pentru că tinerii consumatori pot fi asemănați cu niște zombi: sunt în stare de letargie, întinși pe asflat, după care, atunci când se trezesc, devin agitați, reclacitranți și o iau la sănătoasa. Un astfel de caz a fost înregistrat și joi, 26 octombrie, în zona Prefecturii Constanța, unde un tânăr, cu un joint în mână, abia că se mai putea ține pe picioare, uitându-se cu o privire pierdută în jur.

Amintim că specialiștii antidrog au precizat că aceste substanţe noi psihoactive (SNP) sunt cunoscute pe piaţă prin termeni precum „droguri sintetice” (designer drugs), „substanţe euforizante legale” (legal highs), „plante euforizante” (herbal highs), „săruri de baie” (bath salts), „substanţe chimice de cercetare” (research chemicals), „reactivi de laborator” (laboratory reagents). S-a demonstrat că în produsele de tip “Spice”, constituenţii cu efect psihoactiv nu sunt plante declarate ci doar aditivi sintetici, care mimează efectul unor compuşi din cannabis. Plantele conţinute reprezintă doar “vehiculul” unor substanţe chimice periculoase care mimează efectul cannabisului. „Având în vedere aceste aspecte recomandăm persoanelor care au cunoştinţă despre consumatori de droguri să înştiinţeze Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog existente în fiecare judeţ al ţării şi în mun. Bucureşti sau în situaţii deosebite sunaţi la numărul de urgenţă 112. Specialiştii antidrog vor derula activităţi specifice de identificare, atragere şi motivare a persoanelor consumatoare de droguri către serviciile integrate (medicale, psihologice şi sociale) în vederea rezolvării dependenţei de droguri. Centrul de Prevenire, Evaluare şi consiliere Antidrog Constanţa este situat în mun. Constanţa, aleea Mimozelor, nr.4, tel./fax.0241.555.105. mail:cpeca.constanta@ana.gov.ro. Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul www.infodrog.ro”, a spus Marius Cristian Oprișan, șeful CPECA Constanța.

L.C.

Citește și: SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE! Tinerii din Constanța devin ”ZOMBI” din pricina DROGURILOR: găsiți căzuți în stradă!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iesiti pe strazi sa ii vedeti,dar voi faceti proiecte cu duduia de la spiru...pai spunea duduia ca agentia este neinsemnata si de cacat.....acum vine iar la publicitate?tot nu se potoleste?
4
0
E make. Dar din pacate a tras branza cu gris si aracet. Prostul a incurcat branzele.
4
1
Educatia se face si cu media. Dar de atatia ani media prezinta prostituate pe post de vedete, accidente, violuri, drogati, incendii. Ce sa priceapa tinerii? Media e condusa in marea majoritate si ea de oameni batrani, pe care nu ia interesat sa educe, ci sa faca profit doar cu orice pret. Acesti tineri sunt rezultatul acestei societati putrede si corupte si mizerabile. Faceti sesizari chiar si anonime, eventual poze, inregistrari si trimitetile chiar si anonime la DNA Bucuresti, la Presedentie, la Diicot Bucuresti,la Parchetele din Bucuresti, la organele din Bucuresti.
3
0
Poporul acesta are nevoie de EDUCATIE
16
1
La Mangalia cand veniti sa vedeti ce se intampla?
11
2
Stringeti-i si ii duceti la cariera de piatra,Fara mincare,si o singura data ,APA,tinuti acolo un an,si sa vedeti CA nu le Mai arde de droguri,daca de munca nu le arde,asta merita,dusi la cariera de piatra,ASA scapa societatea de gunoaie,si nu Mai omoara PE altii minori,nevinovate,se salveaza si ei,si de piatra e nevoue
28
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367