REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Festivitatea de absolvire de la un liceu de prestigiu din oraş, umbrită de nemulțumiri!

Festivitatea de absolvire de la un liceu de prestigiu din oraş, umbrită de nemulțumiri!

Replica API 31 mai 2019 | 00:00 1361

Festivitatea de absolvire a liceului, cu toate emoțiile, împlinirile și speranțele pe care le presupune un astfel de eveniment, a fost umbrită, la o unitate școlară de prestigiu din municipiul Constanța, de câteva nemulțumiri privind condițiile organizatorice. Astfel, un părinte al unui absolvent de clasa a XII-a de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța a reclamat faptul că festivitatea a fost organizată într-un spațiu prea mic pentru numărul mare de participanți - elevi și părinți – deși inițial se discutase ca momentul festiv să se desfășoare în curtea instituției de învățământ. În consecință, a subliniat părintele indignat, părinții și elevii au stat înghesuiți, ba chiar unii au stat mai mult în fața liceului, pentru că nu mai încăpeau în sala de festivități.

Momente emoționante, joi, 30 mai a.c., în cadrul Liceului Teoretic „Ovidius” Constanța. O nouă generație de absolvenți ai acestei prestigioase unități de învățământ din județul Constanța și-a luat rămas bun de la profesorii care le-au călăuzit pașii în ultimii patru ani. Prilej pentru ca, pentru ultima dată, cadrele didactice, părinții și elevii să se întâlnească într-un cadru festiv, în cadrul festivității de absolvire a liceului. Evenimentul care a reunit toți absolvenții de clasa a XII-a dar și foarte mulți părinți și alte membri ai familiei a fost umbrit de câteva nemulțumiri.

Astfel, un părinte a reclamat faptul că festivitatea a fost organizată într-un spațiu care s-a dovedit a fi insuficient pentru numărul prea mare de participanți, ceea ce a făcut ca părinții și elevii să se înghesuie, căldura în sală să fie insuportabilă, iar mulți nici nu au mai avut loc să intre măcar în sala de festivități. Deși, după cum a subliniat părintele, se discutase ca această festivitate să se desfășoare în aer liber, mai precis în curtea liceului. „Am înțeles că foarte multe licee din oraș au organizat această festivitate în aer liber și a fost civilizat pentru toată lumea. La „Ovidius”, deși se discutase ca festivitatea să aibă loc în aer liber, să fie închiriate scaune care urmau să fie așezate în curtea instituției, în ultimul moment conducerea liceului a stabilit ca festivitatea să se desfășoare în aula unității școlare. O sală de festivități unde oamenii au stat înghesuiți, fără aer, într-o căldură insuportabilă. Dacă au putut să intre, pentru că erau foarte mulți care au fost nevoiți să aștepte afară, în fața liceului”, a sesizat părintele indignat. De altfel, acesta afirmă că elevii suma strânsă de elevi pentru această festivitate a inclus, pe lângă robele, insignele și alte însemne distincte, fotografii, baloanele pe care le-au înălțat la finalul ceremoniei, în curtea instituției, cât și scaunele și scena pentru ca festivitatea să aibă loc în aer liber. Concret, elevii au dat între 100 și 120 de lei pentru cele enumerate mai sus.

De altfel, faptul că în sala de festivități a Liceului „Ovidius” Constanța, unde a avut loc festivitatea de absolvire au fost un număr mare de participanți se poate observa și din imaginile atașate articolului.

Referitor la nemulțumirea exprimată, prof. Cristina Anghel, director Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța a afirmat pentru „Replica de Constanța”: „Am discutat demult despre chestiunile care țin de finalul clasei a XII-a, s-a pus problema unei petreceri, așa zisul banchet, referitor la acest aspect am spus că nu ține de școală. Ceea ce ține de școală este festivitatea de absolvire, care se organizează pentru absolvenți, în condițiile existente în școală.

Într-adevăr, a fost undeva în iarnă o discuție, o alternativă propusă, să fie aduse scaune pentru a se organiza în curtea școlii. Eu, cunoscând foarte bine curtea Liceului „Ovidius”, știu și care este orientarea geografică, am experiența festivităților de deschidere a anului școlar, când ne întâlnim în curte, unii sunt emoționați, alții curioși, iar cei de clasa a XII-a sunt deja plictisiți. Dar bate soarele și este foarte cald. Nu avem gazon, precum în America. Când se încinge asfaltul, nu doar că bate soarele, mai radiază și asfaltul. Pe măsură ce soarele se ridică, bruma de umbră este din ce în ce mai îngustă.

Da, într-adevăr, s-a discutat pe această alternativă. M-am consultat cu colegii mei, cu colegii. Că au dat bani să ia robe sau pentru altele, este o chestiune comercială și nu ne-am ocupat de ea.

De ani de zile, festivitatea de absolvire se organizează în amfiteatrul liceului, așa cum este el. Este unul din cele mai mari din oraș. Îl avem și îl folosim și de ani de zile, festivitatea s-a desfășurat într-o ținută extraordinară.

Dumneavoastră ați primit sesizarea, probabil, la jumătate de oră după ce a început festivitatea. La ora 10.00 s-a sunat de ultimul clopoțel, au coborât toate clasele, iar părinții, într-adevăr mulți. Ne bucurăm că și-au dorit să fie prezenți. Au fost părinți care și-au dorit și au stat până la sfârșit. Încă de ieri am auzit zvonuri că intenționează să boicoteze festivitatea pe care, repet, nu au organizat-o elevii, ci școala. Imediat după intonarea imnului de stat, au fost voci care au început să strige: „Nu vedem”. Când toți elevii erau în picioare, pentru imn, nu aveai cum să vezi. Apoi s-au mai ridicat niște voci: „Nu avem aer”. Mergeau instalații de aer condiționat. Atât avem. Că a fost cald, da, dar și noi, profesorii am stat în aceeași căldură, și în picioare cât a durat festivitatea. Și a durat până la 12,30. Nu când părintele a plecat nervos, după ce s-au acordat premiile la primele două clase, strigând că este o rușine acest mod de organizare. Au fost foarte mulți părinți care au stat până la sfârșit, cât s-au acordat premiile anuale, premiile speciale, intonarea Gaudeamus-ului. Apoi s-a mers în curte unde au fost lansate baloane, așa cum și-au dorit. Cu această ocazie, au observat cât de cald era în curte, nici nu puteau să facă poze. Mai mult decât atât, la sfârșitul festivității, foarte mulți părinți ne-au mulțumit pentru festivitatea emoționantă și deosebită.

Da, a fost o chestiune de disconfort, căldura. Dar poate nu știu ce înseamnă o zi petrecută într-o clasă fără aer condiționat, în bătaie soarelui, unde se ajunge la 40 de grade Celsius. Nu știu în ce condiții lucrează părintele. Mi-aș dori condiții mai bune pentru elevii noștri, pentru colegii mei, dar acestea sunt.

Am organizat festivitatea de absolvire în cele mai bune condiții posibile”.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inadmisibil sa fie lasati directori de scoli sa fie directori mai mult de doua mandate. Ca la presedinte. Scoala aia nu mai are sanse de innoire cand un director impune decenii celorlalti.Sa fim seriosi! Ce pasiune sa mai aiba? Prin toate explicatiile astea, isi bate joc de parinti pe fata.Doamna draga, retrageti-va in glorie! Liceul se mentine de elita datorita noua parintilor care cotizam nu datorita managementului!
5
5
Hai sa nu ne mai cacam atata pe noi. Si-a trimis stimata directoare lingaii pe aici? Intreaga aula a fost ocupata doar de elevi, parintii s-au inghesuit saracii pe unde au putut. Elevele nu au venit cu amantii cum sugereaza pe aici un adevarat intelectual sau intelectuala, au venit pur si simplu cu rude, care oricum nu au putut intra pentru ca asa cum am mai repetat toate scaunele erau ocupate de elevi. Familiile nu au avut loc sa traiasca acest moment alaturi de copii lor. Directoarea minte la greu ca sa apere imaginea liceului nerealizand ca ea este cea care dauneaza cel mai rau acestuia
14
9
Va mai mira ca si la Pedagogic la fel. Nu tu premiere, nimic. Directoarea nu i a lasat pe copii sa isi organizeze absolvirea cu scaune... cu nimic. Penibil!!!!!
3
0
vreti o serbare ca la carte? veniti la mircea! vreti ca vitele in sala? stati la ovidius. sau la mircea nu era acelasi oras, aceeasi caldura...
4
14
La bisbuaka
4
0
Director Anghel.
4
1
Despre spaga pe care o iau reporterii de la replica sa i ridice n slavi pe politicienii de doi bani ...nimic???RUSIiNE!!!
12
1
De ce nu s-a inchiriat sala de spectacole de la Clubul elevilor?
4
1
Directoarea este comunista, dar nu poate fi schimbata, deoarece fratele ei este mare si tare la SRI. Nume de cod - Laurentiu !
8
11
Articolul este foarte adevarat. Conducerea liceului minte cu nerusinare si lipsa de respect elevi,parinti. Din pacate am stat afara pe tot parcursul festivitatii neavand posibilitatea ca parinti sa participam la un eveniment unic din viata lui. Conditii inumane si degradante pentru prestigiul acestui liceu. Exista dovezi pentru confirmarea acestui articol ca este adevarat cu cele relatate de parintele care a relatat la ziar nemultumirea. Conducerea schimbata urgent deoarece ere mentalitate de acum 30 ani .
26
17
Directoare comunista si profesori intrati pe spagi si pe pile, asa a ajuns un liceu de prestigiu. Copii, nu va faceti griji cu profesia ulterioara liceului, daca o nenumita doamna a reusit sa ajunga din manichiurista, profesoara de limba si literatura romana la Ovidius, puteti si voi sa ajungeti la NASA.
20
16
normal..daca drele eleve au venit insotie de parinti,bunici,copii,amanti etec...de unde atata spatiu pentru dezmat???
23
21
Mai fost ,esti prost! Liceul nu iti garanteaza un loc de munca. Daca esti ospatar nu vei intelege ce iti scriu mai departe Termini liceul Aplici pentru jobul la care te pricepi Faci internship sau ceva cursuri de specialitate. Iti mai cauti de munca, faci o facultate. Acest liceu atrage elitele si se adreseaza acestora. Daca ai ajuns din greseala la Ovidius Mircea imi pare rau pentru tine ..
18
6
Am terminat acum... la inceput, eram fericita ca am intrat la acest liceu deoarece este cotat ca unul dintre cele mai bune din Constanta. Dar am ramas complet dezamagita, nu recomand. Am asistat ieri la festivitate cu un gust amar.
16
17
Liceu de prestigiu umflat cu pompa cum sunt majoritatea, dar nici unul nu asigura locuri de munca in domeniile terminate. Mare smen, am terminat Ovidius si ma angajez ospatar pt. a ma intretine.
15
19
Aerul conditionat a fost deschis doar la inceputul festivitatii. Toata lumea cerea afara, nimeni nu s-a plans ca nu se pot face afara poze. Cadrele didactice au stat pe scena, pe scaune...Nu in picioare
21
16
Toata lumea a fost nemultmita, inclusiv elevii si-au exprimat nemultumirea cand au primit premiile, o fata spunand la microfon ca le multumeste parintilor ca au sustinut-o, dar ii pare rau ca desi au venit sa o vada nu au putut intra in aula. Scuzele doamnei directoare sunt total penibile. Afara a fost cald, dar era mult mai placut decat inauntru, batea vantul.
26
20
Sa-l ia director pe ciorogarla ru ca le rezolva el toate problemele, inclusiv performanta. Si-i face cunoscuti pe fb.
18
2
Absolvirea unui liceu este motiv de bucurie ! Lasati micile neplaceri !
25
3
Ce cutra este muierea asta care imbatraneste in rautate si uratenie... La toate problemele a gasit explicatii , deci nici usturoi n-a mancat , nici gura nu-i miroase...
15
15
Ar trebui sa va numiti Scandalul, nu Replica. Totul a fost foarte bine organizat, momente emotionante pentru toti, profesori, elevi, parinti. Pentru un nemultumit ati scris zeci de randuri dar despre elevii premiati nimic...Da ,a fost cald. Da,unii elevi au venit cu ambii parinti si atunci a fost mai aglomerat. Da,"directa " poate ar trebui schimbata.. Dar bucuria noastra a fost peste toate acestea.
31
16
Directoarea trebuie schimbata. Are mentalitatea din anii 80. Sunt probleme mari in acel liceu. Sa i se faca o evaluare psiholigica. Probabil ca nu mai are capacitatea mentala de a menageria acest liceu. Nu il mai recomand niciunui parinte.
36
16
Asa-s ei. Ovidius. Nu Mircea.
16
28

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272