REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Lun., 13 Mai 2024
Anul XX Nr. 6728
6.4° Constanța Luni, 13 Mai 2024 Anul XX Nr. 6728
 

Fetiță MUȘCATĂ de MAIDANEZI pe drumul spre școală! Primăria promite că din martie reia strângerea haitelor!

Fetiță MUȘCATĂ de MAIDANEZI pe drumul spre școală! Primăria promite că din martie reia strângerea haitelor!

Replica API 23 februarie 2019 | 00:00 760

Haitele de câini maidanezi se înmulțesc pe străzile Constanței. Din vara lui 2018, Primăria Constanța nu mai are serviciu de ecarisaj activ. Altfel spus, spre bucuria iubitorilor de animale, de luni bune hingherii nu au mai fost văzuți pe străzile municipiului! Dar, în același timp, sunt destui cei care sunt mușcați de maidanezi și ajung la spital pentru îngrijiri medicale. Ceea ce s-a întâmplat și miercuri dimineață, în zona Far, când o fetiță de 10 ani era în drum spre școală când a fost mușcată.

Era ora 7,30 dimineața, iar fetița de 10 ani împreună cu o colegă se afla pe drum spre școală. A traversat pe trecerea de pietoni din dreptul intersecției dintre străzile Caraiman și Dunării, când ea și amica ei au fost luate prin surprindere de doi maidanezi. Colega ei a reușit să fugă, dar ea nu; unul din maidanezi s-a năpustit asupra ei și mușcat-o de gambă. „Se putea însă să fie mult mai grav! Din câte am înțeles de la oamenii din zonă, în cartier sunt mulți câini maidanezi, care înainte păzeau sau ceva de genul fostul Abator. Dar de când acolo au fost demolări, iar câinii alungați, se învârt prin cartier. Sunt foarte agresivi”, ne-a povestit mămica alarmată.

Fetița a fost dusă de urgență la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, pentru a primi tratamentul necesar. Dacă mai menționăm și faptul că aceasta a terminat, în urmă cu câteva zile un tratament cu antibiotic pentru pneumonie, iar miercuri a început un alt tratament, cu un alt fel de antibiotic, este de înțeles că îngrijorarea mămicii pentru starea de sănătate a micuței este cu atât mai mare!

După ce s-a încheiat vizita la spital, în jurul orei 10,00, mămica a făcut ceea ce ar face orice cetățean responsabil: a pus mâna pe telefon și a apelat Dispeceratul Primăriei Constanța, număr de telefon 0241/550.055, și a sesizat cele întâmplate, oferind și o descriere aproximativă a celor doi maidanezi. Dispecera a preluat sesizarea, dar în niciun moment nu a informat-o pe constănțeancă faptul că, la această oră, Primăria Constanța nu are un serviciu de ecarisaj activ, nu are încheiat niciun contract cu o firmă de capturare a patrupedelor și nici pentru găzduirea lor într-o biobază. Contractul cu SC Green Life Recycling a expirat în vara lui 2018, pentru capturarea și folosirea biobazei, iar de atunci nu a mai fost încheiat altul. Nu pentru că nu s-ar fi încercat! În noiembrie 2018 a fost organizată o licitație, dar nu s-a prezentat nicio firmă interesată.

Însă, dacă totul merge conform planului, cel mai devreme în martie a.c., hingherii se vor reîntoarce pe străzile municipiului Constanța, dau asigurări reprezentanții primăriei.

„În momentul de față, suntem în etapa de finalizare a procedurilor pentru semnarea contractelor cu medicii veterinari și pentru serviciul de capturare. Biobaza, deținută de administrația publică locală, situată în zona Vârful cu Dor, a fost reabilitată și dcă totul va decurge conform planului, va fi redeschisă în luna martie, când se va demara și procedura capturării câinilor”, au precizat reprezentanții administrației publice locale.

Florentina BOZÎNTAN

Primăria Constanţa NU A ÎNCHEIAT CONTRACT PENTRU SERVICIUL DE ECARISAJ!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cumpara-ti o viata, fraiere.. asta cu ma-ta proasta, sotia obeza si poola ta nefunctionala te face sa spumegi pe aici..ma-ta tb castrata, sac de rahat imputit si inutil ce esti
1
0
Doamna Silvia nu mai judecati oameni am ajuns sa ne fie frica sa mergem pe strada nu conteaza ca este copil sau adult important este ca nu trebuie sa avem atatea caini vagabonzi, copilului meu ia sarit caine maidanez in spate cu mine de mana si cine este de vina tot eu ca mama sau cainele care este slobod pe strada ca autoritatile nu fac nimic
2
1
Pentru ala de la 8,17... Te oftici ca esti impotent? Ce sa ii faci... Soarta... Cand o sugi de la o haita de maidanezi reziltatul se vede la tine... Schelalai pe aici.. Asa tea invatat mata, coarda aia zoofila... Ce te oftici ca nu ai intrat in combinatia cu omorat potai... De fapt tu ar trebui sa fii prima potaie gatuita.. Si a doua penala aia de mata, care si acum suge poola la maidanezi in cimitir... Asa are si ea ceva cald in stomac.. In afara de poooli.. SCLAVULE..
2
0
De ce fetita mergea la scoala neinsotita de MAMICA ei??? Nu a invatat nimic mamica din filmele alea americane la care isi pierde timpul si anume cum cum mamicile alea isi duc copiii la scoala pana la varsta colegiului,,,nici de la societatile europene unde iresponsabilitatea parintilor se pedepseste drastic, vezi tarile nordice...nici de de la instinctele primare nu a invatat nimic mamica...acela de a-si proteja progeniturile in primul rand..mamica este iresponsabila.
0
1
jiji, impotent jegos ce o arzi pe net, ori esti hingherul care acastigat licitatia organizata pe sest intre 2 sarmale de fagadel, ori doar un pupincurist de serviciu.. get alife, fraiere.. iar ma-ta trebuia sa nu o ia pe pileala ca poate era un bou mai putin pe lumea asta
1
2
mishu-le ....javra a fost mata care te-a facut pe tine cu o haita de maidanezi.....daca tu esti impotent si nu ai copii este pur si simplu treaba ta ...in privinta cruzimii si a violentei gratuite fata de animale , nici eu nu sunt de acord ....dar in momentul in care exista cea mai mica sansa ca un animal liber , sa atace in mod neprovocat , atunci raspunsul este pe masura...dar tu esti un zoofil care iti place sa fi rupt in part de haitele de maidanezi....
0
3
violenta si cruzimea fata de animale se pedepsesc, javre umane iubitoare de hingheri sau frustrati cu o copilariede rahat crescuti de parinti la fel de cretini!
4
5
trebuie exterminate nu stranse, iar marinescu si cei care au votat legea trebuie bagati la parnaie in conditiile grele ca sa aiba si el soarta lui mustata
2
5
Pentru denisa.... Sa mori tu ca ai vazut copii mici pe strada singuri... Copil la 10-11 ani nu mai este mic... Si de ce sa nu il trimit singur la scoala la varsta asta? Fiindca exista idioti ca tine care hranesc maidanezii pe strada si care se uita ca prosti cand haita ataca copii sau batranii? Vreti caini? Tinei in mortii matii in cotetul de apartament in care stai sau in curtea ta.... Va pus primaria pungi sa adunati rahatul... Le-ati furat pe toate... Dar asa mancati cacat ca nu face nimic primaria... Vreti curatenie in oras, dar nu sunteti in stare sa va faceti acest lucru nici sub nas.
3
6
Pai si ai cui sunt fratiilor maidanezii astia, nu tot ai vostrii....abandonatii da parintii si bunicii vostriii !Care comentatii de tara europeana ar trebuii sa stiii ca ei nu procedeaza ca noi
8
6
Primaria iar aduce Papy Vet? Pilele lor! Jur ca daca vad vad curvele alea acolo le bat!? Vrem respect pf animale! Sa fie adunate dar nu chinuite! Fara tigani care sunt hingheri si care se cearta cu lumea! Faceti cursuri cu ei! Sa respecte animalele sa nu le haituiasca, sa nu le chinuie ai atunci lumea nu mai are ce zice! Iar lq biobaza sa le hraneasca si sa le ingrijeasca! Altfel jur ca mir cu ei de gat!
9
5
Tu care spui : oameni sunt cea mai pericloasa specie de pe pamant.Ce esti defapt nu de alta dar ca sa vina oamini sa vada si sa se minuneze de ciudatenia care stie sa scrie dar nu este om.
9
6
Umbla violatorii pedofili pe strazi zilnic sunt violate femei si voua va arde de omorat cainii strazii. Daca s ar pune in aplicare legile alea facute pt a stopa abandonul animalelor si daca ar face si ei un contract cu o firma calumea de ecarisaj, nu criminalii de la Ovidiu.. ar sta lucrurile altfel.. pana atunci fetitele ne vor fi violate si muscate. Muie tie Conan!
13
7
Muie la toti iubitori de maidanezi comunitari!
18
11
pt 06.16 ia ip de aici 8.8.8.8
5
6
1. Copii mici nu trebuie sa umble singuri pe strada ... 2. Problema cainiilor abandonati si care ii vedeti voi pe strada tot din cauza oamenilor...3. Daca ar trebui facut ceva ...trebuie facut un adapost special unde sunt ingrijiti , dati spre adoptie si nu omorati. ..
11
6
Sa zicem ca asta cu cainii se mai rezolva,insa ce se mai poate face impotriva haitelor de indivizi,azi nu numai tigani,care ataca necontenit oameni nu doar pe strazi,ci cam peste tot ? Astia animele periculoase,nu cainii. Astia chiar ataca cu buna stiinta si se pare ca institutiile platite sunt depasite iar romanii chiar nu mai au incredere inr-un viitor cu unu la suta mai sigur.Oamenii au devenit ca animalele in haite,se bat,se omoara,maraie intre ei,latra mai mult decat sa vorbeasca. Vor musca oamenii din caini ? Probabil ca da,din oameni si caini.
11
3
Pentru cel de la 6,16, pasarica de la 00,39 si cel de la 22,10...nu mai bine le faceti voi un belis pe furis la maidanezi? Iar pentru prostul satului care cere autoritatilor sa ne ia ip - ul si sa ne pedepseasca... Mai aparatorule de maidanezi, care nu esti prost destul, am trei cainii acasa, iubesc animalele, imi plac, dar nu imi place sa ii vad pe strada in mod necontrolat, sa ii vad agresivi... Iar in cealalta privinta... Pot sa iti dau si adresa si numarul meu de telefon, sa nu te chinui prea mult... Nu de alta dar ti se incinge prea tare neuronul acela care il mai ai... Asa ca.. Ai sictir
10
10
Pe str.Soveja nr.59,sunt niste maidanezi,nu poti dormi.noaptea,noi suntem obisnuiti,am avut musafir de la Cluj nu au putu dormi.
5
8
Muie Fagadau
4
3
pt cei care instiga la violenta fata de animale, propun bate, omor si otrava, profereaza amenintari, organele de cercetare, luati-le ip-ul si identificati aceste specimene, care sunt ori infractori, ori debili, pericol pt populatie!
8
12
,,Sa aveti soarta maidanezilor'
17
8
Ce minciuna! In august anul trecut raspunsul a fost acelasi ! Deci mai mult de 6 luni fara serviciul de ecarisaj ! Si in zona Piata Grivita si strazile adiacente e la fel... haita de maidanezi nemancati care te ataca pe la spate ! Oras european!
10
9
Domn primar, Decebal a fost, dumneata nu esti!
0
9
Cand citesc comentariile astea, as spune ca 90% din populatia omeneasca primitiva din Constanta ar trebui aruncata la gunoi.
10
9
Astazi in sediul PSDului din Cernavoda s-au adunat maidanezi in sedinta de partid!
14
0
idee ideala, dar luati in calcul si haita de hoti a ciumei rosie, si astia trebuiesc stransi si dusi la puscarie- pe parcurs puteti sa-i includeti si pe criminalul toader, presul dorneanu si ciorba in sticla
14
1
Ce imi place cand vad pupincuristii haitelor maidaneze ca se ofuscheaza, cand spui ca cel mai bun maidanez este ala mort.... Sunt cativa si mai jos... Vedeavas cum haita de maidanezi va ia la poola, rupe hainele de pe voi si va mananca puradeii...
15
12
De unde stii? Ti-a tras-o tie? Janghino care esti tu janghina!
23
11
Cea facut pana acum firma PUPPY VET caruia primaria i-a platit sume fabuloase si ce au facut ?Ce au facut Green Life carora primaria le-a platit 6 miliarde pe an .Parintii fetei sa-l dea in judecata pe primar pentru proasta gestionare a cainilor de pe strazi.Gestioanrea cainilor nu se face prin ucidere ca se si vede efectul de atatia ani de cand tot dati sute de mii de euro din banii cetatenilor
20
2
Gheba , adjunctul de la dsv e curist
13
18
Ne dam oras european si ne musca cainii de fund pe strada.. Cum sa nu ai contract cu o firma de hingheri de jumate de an ?! E inaceptabil..l O alta mare problema sunt dementii aia care dau se mancare cainilor din jurul blocului..
20
10
Articolul lasa loc de intrebari: de ce nu apare nume, nici macar initialele, de ce se face reclama la nr de telefon al dispeceratului Primariei, de ce textul are tenta de sensational ?
15
18
Hai sa ne unim, sa iesim seara pe strazi si sai omoram pe toti. Eu ma bag....nu putem folosi pusti...dar bate putem....cine se baga?
22
19
Te-a latrat sau se uita urat ... ii bagi cheia in ochi , il calci in picioare pana nu mai misca , asa in legitima aparare .
25
27
maidanezi sunt si in cartierul henri coanda
19
15
La constanta se omoara de 20 de ani si rezultatul este acelasi - inca sunt caini pe strazi ! De ce ? Pentru ca primarii nu-si doresc disparitia cainilor ci sa pape banii publici cu firmele de hingherit .. omor in masa si sa se inmulteasca cainii ca sa avem sursa de venit! In Constanta nu s-au facut niciodata campanii de sterilizat in masa, si nici legea ce prevede obligatia proprietarilor de a-si steriliza si microcipa proprii caini nu s-a aplicat!
29
7
Eu nu cred o iota. Batlanii de mai jos inghit tot pe nemestecate. De aia am ajuns unde am ajuns
28
4
Urla bulangii... Asa zisi iubitori de animale sa ma suga la ciorap.... Haitele de maidanezi ar trebui omorate... Extinctie torala... Cine da de macare potailor pe strada , amendata... Deja sau inmultit foarte mulr..
28
14
Mafia din Constanta si orasele invecinate de neoprit ! Hingheriade de 20 de ani si rezultatul acelasi pt ca nu-si doresc disparitia cainilor ci doar sa manance comisioane din contractele de hingherit atribuite firmelor cu dedicatie .
24
12
in km 4-5 numai caini in curtea scolii 33,iubitori de caini le dau mancare dar cand se reped la persone sa muste nu-i mai vede.trebuie adunati pana nu e prea tarziu.
32
9
Daca ii strange, problema e ca vine cineva si le da drumul.
15
7
Unii maidanezi care ar trebui eutanasiati musca din legile justitiei ca sa scape haitele din puscarii. E bine sa-i stringem in aceiasi cusca toate leprele din tara si parlament
18
5
primaria nu are contract cu firma de ecarisaj dar poate trece pe lista de achizitii niste verde de paris ca e ieftin si bun
14
10
Oamenii sunt cea mai periculoasa specie de pe planeta , haita homo sapiens este un accident genetic !
18
30
La Abator, in curtea parasita si parcare Carefour, fosta Billa, e plin de maidanezi. Ataca copiii de la scoala 16 in plina zi sa le dea de mincare.
32
9
Veniti la com.Poarta Alba sa vedeti maidanezi impreuna cu primaru V.Delicote.
16
8
Aleea de Promenada e pazita de haite de caini aciuate pe langa paznicii hotelurilor de pe malul marii. Faceti curat ca acum vine sezonul sau tre sa se intample ca sa actionati
21
7
numai analfabeti si javre psihopate, ca acest sarsaila, membru psd, in rest vechea reteta, articol pt justificare milionului de euro dat firmelor hingheresti
22
7
Persoana seioasa caut sa achizitionez caini, indiferent de rasa si marime, pt export in Filipine. Plata pe loc.
32
14
Terminatii pe maidanezi din adaposturi si de pe strazi.Nu sunt contra cainilor dar consider oameni mai inportanti.
38
20
al draku de javre trebue jupuite cu tot cu stapani,,
27
21
Stati sa vedeti ce sar acum de cur in sus armata de precupete mahalagioaice, asa zisele iubitoare de animale. Sarmane cretine, faptul ca tineti in apartament cate 10 animale, nu va transforma in salvatoare, ci doar dati dovada de grave labilitati psihice. Exista metode 100% civilizate de a tine sub control populatia de animale comunitare, daca se si vrea.
61
18

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407