REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Firma care deţine terenurile de fotbal în Palazu marchează pentru încă o AMENDĂ!

Firma care deţine terenurile de fotbal în Palazu marchează pentru încă o AMENDĂ!

Replica API 2 martie 2017 | 00:16 263

Fără autorizaţii

Fără autorizaţii

De ceva timp, în cartierul Palazu Mare au fost amenajate două terenuri de sport, iar firma care le deţine le închiriază doritorilor să facă mişcare. Până aici, nimic anormal. Problema este că foarte multă lume doreşte să facă mişcare seara, astfel, terenurile sunt închiriate după ora 22:00. Aceste două terenuri sunt amplasate lângă imobilul unei femei care susţine că nu îşi mai găseşte liniştea şi somnul de luni de zile. Având în vedere zgomotul produs de „vecini”, femeia a depus în luna septembrie 2016 o sesizare la Poliţia Locală, iar după controlul efectuat s-a constat că activitatea se desfăşura... în ilegalitate: firma nu deţine aviz de funcţionare - program pe anul 2016. Acum, la mai bine de 5 luni, femeia a revenit cu o altă sesizare, legată de amplasarea unor baloane pe aceste terenuri. Şi, ce să vezi? Firma nu avea nici autorizaţie de construire necesară pentru amplasarea baloanelor. Lucrurile nu se opresc aici: după ce au fost fost amendaţi pentru amplasarea baloanelor, au fost reclamaţi şi pe tema orelor de linişte.

Aurora. I. locuieşte în Palazu şi are pretenţia ca noaptea să aibă parte de linişte, pentru a se odihni. De mai bine de doi ani, o firmă a amenajat lângă casa ei două terenuri de sport pe care le închiriază. După ce în luna septembrie 2016, femeia a sesizat Poliţia Locală cu privire la faptul că nu are linişte, acum aceasta a revenit cu o altă sesizare legată de un alt aspect. „Sunt nevoită să revin cu o altă sesizare privind SC Fial Soccer SRL, cu sediul în Constanţa, str. Mihail Drumeş nr. 13, Palazu Mare : Conform adresei dumneavoastră - 149106/26.10.2016 societatea nu avea autorizaţie de construcţie pentru balonul amplasat peste cele două terenuri de fotbal. De ce se permite funcţionarea până în momentul de faţă, în ilegalitate a societăţii mai sus amintite, având în vedere că de circa doi ani această situaţie se perpetuează în perioada sezonului rece. Societatea depăşeşte ora 22:00 aproape în fiecare seară, fiind nevoită să solicit prezenţa poliţiştilor de la Secţia 2 pentru a putea să mă odihnesc. Menţionez că în zilele de luni, miercuri şi joi se depăşeşte frecvent ora 22:00. Câte sesizări mai sunt necesare pentru a se aplică legea?”, susţine femeia. Societatea a fost sancţionată în luna februarie a acestui an pentru că nu avea autorizaţie pentru amplasarea baloanelor, iar acum îi paşte o altă sancţiune pentru nerespectarea orelor de linişte.

Iată ce amendă riscă patronul!

Prevederile privind sancţionarea tulburării liniştii locuitorilor/locatarilor sunt incluse în Legea nr. 61/1991, care a fost republicată recent în Monitorul Oficial nr. 96/2014. Situaţiile în care tulburarea liniştii este sancţionată şi amenzile aferente: tulburarea (fără drept a) liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă este sancţionată cu amendă de la 200 la 1000 de lei; tulburarea liniştii locatarilor între orele 22:00-8:00 şi 13:00-14:00 – de către orice persoană - prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora este sancţionată cu amendă de la 500 la 1500 de lei.

Mihaela UNGUREANU

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/constanta-lui-papura-voda-terenuri-de-fotbal-inchiriate-noaptea-fara-aviz-de-la-primarie-289313/

http://www.replicaonline.ro/incredibil-terenurile-de-fotbal-inchiriate-noaptea-fara-aviz-de-la-primarie-au-si-baloane-montate-ilegal-patronul-face-cum-vrea-el-307375/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand au fost facute terenurile in zona nu era nici o locuinta....
0
0
De ce se dau avize de functionare in vecinatatea imobilelor.Sunt de acord cu miscarea ,insa nu cu dreptul fiecaruia la un mediu sanatos .
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218