REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Firma de pază a unui fost colonel de Securitate cere falimentul Dobrogea Grup

Firma de pază a unui fost colonel de Securitate cere falimentul Dobrogea Grup

Replica API 15 martie 2018 | 00:00 1095

Implicat în dosarul fostului director al Centralei Nucleare de la Cernavodă

Implicat în dosarul fostului director al Centralei Nucleare de la Cernavodă

sursa foto JCI Romania

O mica firmă de pază din București cere falimentul Dobrogea Grup SA Constanța, unul din cei mai mari jucători din industria românească de morărit și panificație. Demersul este surprinzător, întrucât Dobrogea Grup abia a ieșit anul trecut din insolvență, după mai bine de patru ani de eforturi. Pe de altă parte, și firma care cere falimentul se află, la rândul ei, în insolvență. Creditoarea este controlată de un fost colonel de Securitate, implicat în dosarul de la DNA care îl viza pe Ionel Bucur, fostul director general al Centralei Nucleare de la Cernavodă.

Creditoarea Davi Advance Security SRL București, prin lichidatorul judiciar Laura Sima, a înregistrat pe 13.03.2018 un dosar la Tribunalul Constanța prin care cere falimentul debitoarei Dobrogea Grup SA. Instanța nu a stabilit încă un termen de judecată. Procesul este foarte interesant pentru că Dobrogea Grup SA nu mai poate beneficia de aceeași procedură, întrucât abia a ieșit anul trecut dintr-o insolvență care a durat patru ani. La rândul său, creditoarea însăși se află în faliment, deși a fost înființată recent, în 2015.

Dobrogea Grup, printre cele 2% din firme care ies vii din insolvență

Davi Advance Security SRL a raportat pentru 2016 o cifră de afaceri de 1.280.623 lei și pierderi de 71.521 lei, cu 47 de angajați, dar și datorii de 319.221 lei. În Constanța, Dobrogea Grup a declarant pentru anul 2016 afaceri de peste 156 de milioane de lei și un profit net de peste 6 milioane lei (pentru prima data pe plus după ani de pierderi), cu 620 angajați, dar și datorii totale de aproape 83 de milioane de lei. Nume emblematic pentru economia Constanței, compania este una din puținele din România care a supraviețuit unei insolvențe, pe baza unui plan de reorganizare care s-a întins în perioada 2013- 2017. Potrivit statisticilor, doar 2% din totalul firmelor care intră în insolvență se reorganizează cu succes.

Patronul Davi, în dosarul DNA deschis pe numele lui Bucur

Davi Advance Security SRL este deținută de Alexandra Dărămuș (20%) și Ionuț Bora (80%), acesta fiind și administratorul firmei de pază. Familiile Dărămuș și Bora mai apar în alte peste zece firme, majoritate de pază și de stingerea incendiilor, active, în insolvență sau radiate- Davi Protect Comp SRL, Davi Comfire SRL, Next Extinguisher SRL, Davi Protect & Security SRL, Davi Security SRL, Davimar Security SRL, Prospero Trust SRL, Prospero Trust Dropia SRL etc. Grupul de firme este controlat de Victor Dărămuș, fost colonel de Securitate, celebru pentru afacerile sale cu Centrala Nucleară de la Cernavodă. Dărămuș apare în dosarul DNA din 2015 care îl vizează pe fostul director al centralei, Ionel Bucur. Procurorii susțin că Dărămuș l-ar fi mituit pe Bucur în schimbul contractelor pentru firmele sale.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru al doilea de sub mine, apropo de cum se scrie, se scrie curFABETULE, nu analFABETULE.
1
0
Cati bani primesti pentru imaginea firmei?
2
1
analFABETULE!
2
5
Colonele Daramus Victor ai asa un mare tupei dragule de I-mi provoci sila Ce sa vezi pamintul ala a lui Mihai da ala pr care tocmai te cicii sa il cumperi ii deja luat de mine.Actele is pe rol cu mostenitorul.Ce sa mai zici acum draga am dat si avans deja. Deci hai sa vedem ce ce ai sa faci dommule.
3
2
pai si de ce cere insolventa?????
5
0
Dorim sa stim ce veti face cu firmele astea de paza ale fostilor colonei si securisti care ,in dispretul legii,isi exploateaza angajatii in sensul ca ,acestia lucreaza peste 240 ore pe luna la salariul minim pe economie.Program de 12 - 24 sau 24 - 48 continu,fara libere fara nimic.Dragi inspectori,sa va vedem!
20
1
La Cernavoda e toata spuma din. Judet ! Primar cordac ,popa pacalit de vulpe !
3
2
Gura colonel
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272