REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

FIRMA fostului viceprimar BABU, călcată de CONTROALELE Consiliului Concurenței

FIRMA fostului viceprimar BABU, călcată de CONTROALELE Consiliului Concurenței

Replica API 14 aprilie 2021 | 09:44 3789

Firma fostului viceprimar Dumitru Babu nu scapă de controale! De data aceasta, pragul i-a fost călcat de către Consiliul Concurenței, fiind vorba de o investigație extinsă. În cazul în care vor fi găsite nereguli, firma riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Consiliul Concurenței a extins investigația pe piața echipamentelor de protecție a muncii și a efectuat inspecții inopinate la sediile mai multor companii, între care și Dalgeco Confecții Textile SRL (unde asociat unic este Dumitru Babu, fost viceprimar al Constanței – n.r.). Controale au mai fost și la Man Protection SRL, Lingemann Beschaffungssysteme SRL, Mariad Serv SRL, Litind SRL și Salcor SRL. Menționăm că autoritatea de concurență are în derulare o investigație pe piața comercializării de produse şi echipamente din domeniul sănătății și securității în muncă din România privind posibile înţelegeri anticoncurenţiale între companiile Renania Trade SRL, Avanti SRL, Tricomexim SRL şi T&T Invest SRL, realizate prin stabilirea de prețuri, împărțirea de piețe și alocarea de clienți.

Pe parcursul derulării investigaţiei, autoritatea de concurență a obținut indicii referitoare la posibila implicare a mai multor parteneri ai companiei Renania în practicile anticoncurențiale investigate. Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei. Însă, în situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor. Anul trecut, Consiliul Concurenței a sancționat 90 de companii și asociații ale acestora cu amenzi de 400,2 milioane ei (82,7 milioane euro), peste 40% din această valoare totală fiind recunoscută de companii.

Firma lui Babu, sancționată, în trecut, de OPC

Societatea Dalgeco Confecții Textile SRL este producător și distribuitor de echipament individual pentru protecția muncii. Fostul viceprimar Dumitru Babu este unic asociat, iar Stere Babu, tatăl său, are funcția de administrator. Amintim că, la începutul lunii mai 2020 a avut loc control efectuat de o echipă OPC, din care făcea partea Horia Constantinescu, dar și comisarul Maria Obreja. Aceasta din urmă l-a acuzat pe fostul vice al Constanței că a agresat-o fizic, fiind nevoie de intervenția poliției. Comisarul a depus plângere pe numele lui Dumitru Babu, fiind deschis și un dosar penal.

Citește și: VICEPRIMARUL BABU NU mai are BANI sa PLĂTEASCĂ AMENDA dată de OPC

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108