REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Firmele lui Marian Mitrea au „pescuit“ 5 milioane de lei de la Administrația Porturilor Maritime

Firmele lui Marian Mitrea au „pescuit“ 5 milioane de lei de la Administrația Porturilor Maritime

Andreea Vlaicu 24 februarie 2024 | 00:00 3079

Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța a atribuit un contract, în urma unei licitații publice ce vizează întreținere, reparații și furnizare piese de schimb la sistemul de semnalizare maritimă. Potrivit Sistemului Electronic al Achizițiilor Publice, Utilnavorep SA, respectiv Utilnavorep Service, ambele controlate de Mitrea, au fost declarate câștigătoare și au „pus mâna“ pe un contract de peste 1 milion de euro. Nu este nicio surpriză că firmele lui Mitrea se vor ocupa de lucrările maritime, deoarece acestea sunt cunoscute pentru sumedenia de contracte semnate cu statul.

Firmele lui Marian Mitrea au „pescuit“ 5 milioane de lei de la Administratia Porturilor Maritime

Utilnavorep SA și Utilnavorep Service au mai adăugat o achiziție în „palmaresul” stufos pe care l-au creat până cum. Vorbim despre contract cu Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime”, în valoare de de 5.868.169,9 lei, prevăzut pe o perioadă de 24 e luni, iar atribuirea a fost făcută prin licitație deschisă. 

Obiectul acordului cadru îl constituie achiziția serviciilor de întreținere: revizii tehnice, reparații (curente capitale și accidentale) la sistemul de semnalizare a navigației, format din geamanduri și stâlpi de semnalizare, în porturile maritime Constanța, Midia, Mangalia și Portul Tomis și de asemenea asigurarea pieselor de schimb necesare executării acordului cadru. 

Relația de iubire dintre Utilnavorep și CN „Administrația Porturilor Maritime”

Societatea Utilnavorep SA, în ultimii ani, a semnat sute de contracte cu statul, printre care Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, Compania Naţională Administrarea Canalelor Navigabile SA, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Unitatea Militară 02133. Putem spune cu lejeritate că lui Mitrea îi plac contractele bănoase oferite de stat, mai ales că valoarea totală încasată este de peste 200 de milioane de lei, însă, în topul listei rămâne CN „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța. Utilnavorep ia lucrări contractate de CN APM pe bandă rulantă. Dacă ne uităm înapoi în timp, companiei deținută, în acte, de Sorin Mitrea (dar în spatele ei se află și Marian Mitrea), nu i-a scăpat nicio colaborare cu portul, ceea ce arată relația strânsă dintre administratorii ambelor societăți. Ba chiar au fost licitații pentru atribuirea contractelor la care a participat doar Utilnavorep.

Firmele lui Marian Mitrea au „pescuit“ 5 milioane de lei de la Administratia Porturilor MaritimeCompania Națională „Administrația Porturilor Maritime”

Despre Utilnavorep SA

Utilnavorep este o companie cu capital integral privat, fondată în anul 1992, prin privatizarea întreprinderii care deservea mecanizarea lucrărilor de construcții, precum și confecțiile metalice pentru construcția Canalului Dunăre-Marea Neagră. În anul 2022 a avut o cifră de afaceri de 42.582.453 lei, datorii în valoare de 20.025.608 lei și un număr de 160 de angajați. Administratorii firmei sunt Adela Diaconescu, Sorin Mitrea și Ionel Ștefan.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
UTILNAVOREP sunt buni. Cei mai buni. De-aia au contracte. Bravo lor!
0
3
frati mitrea sant nepoti lui VALCU cel mai tare comunist in judet e timpul lui ceasca.
3
1
Mai cunoaște cineva o firma din Cta care e capabilă să facă lucrari in domeniul asta ?
2
4

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436