REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Florentina Mirică, Marius Iacob, Cristian Lazăr şi constănţeanca Elena Grecu, candidaţi la funcţia de procuror-şef al DNA

Florentina Mirică, Marius Iacob, Cristian Lazăr şi constănţeanca Elena Grecu, candidaţi la funcţia de procuror-şef al DNA

Replica API 24 iulie 2018 | 01:15 583

Primul procuror care și-a depus ieri candidatura pentru funcţia de procuror-şef al DNA este Florentina Mirică, fiind urmată de procurorul Marius Iacob. Ambii sunt procurori în DNA. Procurorul Cristian Lazăr, de la Parchetul General, este al treilea candidat pentru conducerea DNA. Luni, ora 16.00, este termenul limită de depunere a candidaturilor pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA, deţinută până în data de 9 iulie de Laura Codruţa Kovesi. Şi Elena Grecu, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, şi-a depus candidatura la selecţia organizată pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Elena Grecu

Florentina Mirică, Marius Iacob, Cristian Lazăr

Adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General, procurorul Cristian Lazăr, este procurorul care a anchetat Dosarul 'Caselor lui Klaus Iohannis', dar și Dosarul 'Închisorilor CIA pe teritoriul României'. Tot el este cel care, în 2015, a dispus neînceperea urmăririi penale pe numele fostului premier Victor Ponta, ca urmare a acuzațiilor de plagiat.

Marius Iacob, procurorul – șef adjunct al DNA, și-a început cariera în 1994 ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6. El a instrumentat dosarul copiilor morți la Maternitatea Giulești, a coordonat ancheta DNA în cazul "Colectiv", dosarele lui Sorin Ovidiu Vântu și dosarul Elodia Ghinescu. Marius Iacob a lucrat cu Laura Codruța Kovesi și la Parchetul General, ca prim-adjunct al acesteia și ca Procuror șef secție (delegat) – Secția de urmărire penală și criminalistică.

Florentina Mirică a anchetat dosare grele în DNA, printre care cel al lui Gabriel Oprea, dar și cel al fostului șef al ”Doi și-un sfert”, Petre Tobă. De asemenea, Florentina Mirică a anchetat marile dosare în care au fost judecați judecători sau procurori de renume.

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre cei care şi-au depus candidatura, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a răspuns: "Toți sunt valoroși. Nu mă antepronunț vizavi de niciun candidat la șefia DNA”, a zis ministrul Justiției".

Selecţia pentru propunerea în funcţia vacantă de procuror-şef al DNA se desfășoară în perioada 9 - 30 iulie 2018, potrivit anunţului postat pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
D-na Prc Grecu Elena,nu va suparati,traficantul de tigari de la IPJ C-ta Poescu Victor a fost achiotantul dvs ca prima me plangere a fost facuta la el,parca si Burlacu Valentin tot prin DNA central isi desfasura activitate si se trimetea la marele spre rezolvare Dr in stinte si drept Rapotan Alexandru si toate se rezolvau prin gasca cu petiti clasate,NUP,minciuni,gainari si golani prin terfelirea Constitutie ro.Si se facea propaganda ca DNA e salvarea natiuni dar a fost salvare infractorilor si acum mai e si sefa controlul Justitiei A.O.S.C.Ha ce face se controleza pe dansa singura.Aicea e con
3
0
The rapandules my muios iohannis & co...alupigus rezist si muianos va in gura etc.
4
2
Aveti ocazia ca intr-adevar ca acesta mafioata Grecu Elena sa fie foarte bine verificate poateva spune ceva Adina Florea sau Deliorga e intr-o echipa de salavare hotilor cu bani multi.
8
1
tu stii prea bine ...
0
2
Eu o prefer pe blonda
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272