REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Florin Chelaru: Va fi o luptă electorală obișnuită, chiar dacă vor fi înjurături și tot felul de răutăți! Video

Florin Chelaru: Va fi o luptă electorală obișnuită, chiar dacă vor fi înjurături și tot felul de răutăți! Video

Andreea CONDURACHE 25 aprilie 2024 | 00:00 1714

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, s-a aflat miercuri, 24 aprilie a.c., în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a făcut un bilanț, la final de mandat. Totodată, Chelaru a vorbit și despre problemele cu care s-a confruntat, în ultimii ani, dar și despre campania electorală și contracandidații care râvnesc la scaunul de primar al orașului.

Florin Chelaru: Va fi o lupta electorala obisnuita, chiar daca vor fi injuraturi si tot felul de rautati! Video

Am intrat pe ultima sută de metri în ceea ce privește alegerile locale din 9 iunie a.c., imediat după sărbătorile Pascale începe și campania electorală. Primarul a vorbit despre politică și alegeri, dar și despre campania electorală care bate la ușă, cât și despre contracandidați. ,,Anul acesta va fi un an bun pentru orașul Năvodari, în sensul că va fi o luptă electorală obișnuită, chiar dacă vor fi înjurături și tot felul de răutăți. E o campanie obișnuită. Eu, de principiu, mă aștept la orice alte lucruri urâte. Nu cred că va fi o campanie deosebită față de celelalte. Partea cea mai grea a unei campanii este, de fapt, precampania. În precampanie toată lumea poate spune ce vrea și toată lumea poate să arate orice. De obicei, în campanie, lucrurile se mai liniștesc, oamenii vorbesc despre proiecte, în precampanie se spun toate răutățile pământului. La Năvodari, în mediul online se spun foarte multe. Eu am marele noroc să fiu primar și să îmi văd de problemele pe care le are orașul, proiectele pe care le avem în implementare, lucrările zilnice. Nu prea am timp să stau sau să înjur pe cineva, nici să vorbesc urât de cineva. Nu cred că cineva va câștiga o campanie doar bazată pe răutăți și cu lucruri care nu-i fac cinste. Suntem pregătiți toți. E adevărat, eu nu prea mai am timp să citesc, mi le comunică colegii mei. Unele sunt adevărate și lucrurile acestea nu am cum să le ascund. Una peste alta, va fi o campanie drăguță, veselă și cu mulți actori. Cred că fiecare formațiune politică are câte un candidat. Îmi doresc contracandidați pentru că așa este democratic, sănătos și așa îmi place și mie”, a spus Florin Chelaru.

Florin Chelaru: Va fi o lupta electorala obisnuita, chiar daca vor fi injuraturi si tot felul de rautati! Video

Orașul Năvodari s-a transformat într-un șantier, în sensul bun al cuvântului, fiind vorba despre proiecte de infrastructură, spații verzi, locuri de joacă, parcări și nu numai, proiecte cu fonduri europene, de la Guvern, cât și cu fonduri de la bugetul local al orașului. ,,Am finalizat un proiect frumos pentru orașul nostru, cele 3 parcuri din localitate, care însumează undeva la 5 ha de teren. Este vorba despre amenajări de spații verzi, zone în care nu existau decât depozitări de materiale. Pe strada Midiei, spre exemplu, era o groapă eternă, unde începuse proiectele pentru ANL-uri și bineînțeles, că trebuia să sfârșească tot construind ceva în acea zonă. Am considerat că este oportun să facem un parc în zona aceasta. În zona Pieței de Pește era un șantier în adevăratul sens al cuvântului. Foarte mulți lăsau gunoaie, pietre, pământ. Era o zonă deplorabilă. Acum arată într-un mod extrem de frumos, probabil că se va mai amenaja, cu pomi și flori. Am reabilitat și parcul La Grătare.

Mai avem în lucru Școala Gimnazială nr. 3, eu cred că undeva în toamna acestui an trebuie să o finalizăm și să o dăm copiilor. Pentru ei am făcut-o. Mai avem câteva dotări de făcut. Constructorii au ajuns să lucreze în interior, pentru exterior o să începem în scurt timp să o anvelopăm. Mai avem un proiect de mobilitate. În acest moment se asfaltează strada Albinelor, este o zonă închisă și lucrăm pe strada Nuferilor. Înțeleg că există o nelămurire din partea opoziției încercând să discrediteze cumva administrația locală”, a spus primarul.

Florin Chelaru: Va fi o lupta electorala obisnuita, chiar daca vor fi injuraturi si tot felul de rautati! VideoFlorin Chelaru

Florin Chelaru: Mi se pare o situație ridicolă a colegilor noștri din opoziție

Au existat voci care spuneau că aceste lucrări la final de mandat sunt făcute pentru a atrage electoralul. ,,De ce acum? Anul trecut s-a asfaltat mai mult decât s-a asfaltat în istoria Năvodariului. S-au asfaltat și s-au finalizat toate parcările în Mamaia Nord, drumurile. Plus de asta, tot ce înseamnă proiecte pe fonduri europene: strada Albinelor, strada Recoltei, strada Nuferilor. Sunt cantități enorme. Numai că, domnii care sunt în opoziție fac o greșeală imensă. Ei au uitat că sunt în Năvodari și au uitat că în fiecare an am asfaltat mai mult decât am asfaltat anul acesta. Anul acesta avem doar 2 străzi asfaltate cu bani locali: strada Mării și strada Sănătății, care sunt niște străzi mici față de ce am făcut până acum. Vine ridicolul spunând că se asfaltează abia acum.

Sunt primarul care iese la finalul celui de-al doilea mandat, nu mai există noțiunea să-mi atrag electorat sau să conving pe ultima sută de metri. Mi se pare o situație ridicolă a colegilor noștri din opoziție. Eu am termene clare la toate aceste proiecte”, a spus primarul Chelaru.

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a enumerat avantajele pe care orașul pe care-l conduce le pune la dispoziție turiștilor, întrucât Năvodari este cel mai important partener al OMD-ului, deținând 49% din acțiuni, iar stațiunea Mamaia Nord a fost precursorul Organizației de Management al Destinației. ,,A fost creată stațiunea Mamaia Nord ca fiind o stațiune de interes național. Statul Român pentru toate stațiunile din România a creat niște instrumente de dezvoltare a acestor stațiuni, acestea numindu-se organizații de management a destinației. Ele au ca și rol promovarea și dezvoltarea unei zone turistice, în cazul nostru vorbim de Mamaia Nord. Dacă în altă parte există o istorie a unei stațiuni, noi suntem mai privilegiați. Nu avem o istorie, dar ne-am dezvoltat după cum sunt necesitățile din acest moment. Ne-am dezvoltat  sub forma unor apartamente de vacanță unde foarte mulți români și străini au investit în Mamaia Nord.

De ce au venit în Năvodari? În primul rând pentru nisipul fin și siguranța pe care ți-o dă atunci când faci baie. Dacă la noi există cel mai fin nisip, noi am avut șansa să avem, datorită digurilor de nord și de sud, care fac de așa natură încât să nu erodeze zona de plajă, atunci statul nu a mai venit cu acel proiect de reducere a eroziunii costiere, care a distrus Mamaia. Noi am scăpat și suntem într-o zonă unde putem să oferim siguranță turiștilor pentru simplul fapt că apa descrește într-un mod constant. Suntem o stațiune de familie”, a spus Florin Chelaru.

Linia 23 CT BUS spre Năvodari mai are de așteptat

Primarii din Năvodari, Cumpăna, Ovidiu și Mihail Kogălniceanu au pus bazele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Constanța, sub forma unei structuri de cooperare a autorităților publice locale din regiune. Astfel, societatea CT Bus, care asigură transportul în comun în municipiu, urma să asigure transportul și în cele patru localităţi care fac parte din zona metropolitană a oraşului Constanţa. Însă se pare că implementarea proiectului mai are de așteptat. ,,Linia 23 este o linie extrem de utilă. Suntem în campanie electorală și trebuie să spun adevărul. Odată cu schimbarea conducerii a municipiului Constanța s-a dorit reluarea procedurii. S-au refăcut anumite studii, contra orașelor mici, cei care intram în zona metropolitană și am pierdut și pierdem timpul în continuare. Am depășit partea de fezabilitate, de oportunitate. Suntem în stadiul în care se calculează toate prețurile pe kilometru liniar, trebuie să știm foarte clar câți bani plătim ca să știm cât comandăm. Trebuie să știu prețul, să discutăm în Consiliul Local toate variantele posibile pentru a da drumul la acest proiect. Îmi doresc să decongestionez traficul de dimineață în care copiii merg la școală și să vină de la școală în condiții de siguranță și cu un transport modern”, a transmis primarul.

Interviul integral îl puteți urmări în materialul video de mai jos:

 

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272