REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Florin Cîțu anunță desființarea SIIJ: Vom adopta proiectul de lege şi îl vom trimite spre Parlamentul României

Florin Cîțu anunță desființarea SIIJ: Vom adopta proiectul de lege şi îl vom trimite spre Parlamentul României

Replica API 15 februarie 2021 | 17:54 1665

Soarta Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) pare pecetluită. Premierul Florin Cîțu a anunțat în cadrul unei conferințe de presă la revenirea de la Bruxelles că are încredere în ceea ce face ministrului Justiției în cazul SIIJ și că decizia politică a fost luată deja în cadrul Coaliției, scrie stiripesurse.ro

„Reforma în Justiţie este deja agreată de coaliţia de guvernare. Am încredere în ministrul Justiţiei că ştie ce face, am înţeles că vine spre Guvern, vom adopta proiectul de lege şi îl vom trimite spre Parlamentul României.”

Lideri UDMR au spus că, deşi susţin desfiinţarea SIIJ, nu sunt de acord cu trecerea competenţei de investigare a magistraţilor de înapoi la DNA, aşa cum prevede proiectul de lege al lui Stelian Ion.

Ieri Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) a dat un aviz consultativ negativ la propunerea proiectului de desființare a SIIJ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Catzu e neomarxistul care ii numeste socialisti pe pesedei ? Ne indreptam spre dictatura de tip neoliberal-comunist cu oricare. Meritam.
4
1
Desfintind SIJ controlul justitiei se va face politic , adica ei dicteaza tot iar judecatori vor fi marionete !
11
1
Nici eu nu mai am rabdare sa iti dau muie tie ala care nu suporti pensiile probabil ca sapi santuri pe undeva iar in ceeace priveste desfintarea sectiei speciale ministrul pulii zis si Stelian Ion este un pupincurist o zdreanta care si-a cumparat minister. Daca tasu folosea prezervativ acum drogatul de Catu nu mai avea ce sa anunte. Poate doar ca a mai tras o linie.
8
5
sper sa ai o nora cu coaie sau un ginere cu pizda si apoi sa vedem daca te mai intrebi cat a costat acel referendum!
8
6
Si DGIPI pe cind pt ca nu fac nimic doar mima
0
9
Nimeni nu vrea desfiintarea sectiei speciale, nici inalta curte nici CSM, dar javrele astea au ordin sa o desfiinteze ca sa poata sa apara noi Portocala si Lucica care sa faca treaba murdara
16
8
Si ala pentru familia traditionala cat a costat??
8
7
Foarte bine, dar rezolvati si problema pensiilor, mai repede ca nu mai avem rabdare! Aplicati principiul contributivitatii si desfiintati pensiile speciale. Pana nu rezolvati acest aspect putem considera ca ne aflam in scenariul din cartea Ferma animalelor scrisa de George Orwell. Daca am votat schimbarea, o asteptam.
11
9
guvernului de escroci numit PNL in frunte cu javra kwj care a tras muie romaniei cu un referendum pentru justitie pentru care romania a cheltuit 10 miliarde de lei.
18
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212