REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

FNGCIMM colaborează cu ADR-urile, pentru a sprijini întreprinderile sociale

FNGCIMM colaborează cu ADR-urile, pentru a sprijini întreprinderile sociale

Ana Maria LIPAN 2 octombrie 2023 | 00:00 432

Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri și vicepreședinte al Asociaţiei Europene a Instituţiilor de Garantare a acordat recent un interviu ziarului Replica, în cadrul căruia a vorbit despre sprijinul acordat în toți acești ani, atât mediului antreprenorial, persoanelor fizice, dar și UAT-uri. Directorul instituției financiare de stat a prezentat și date despre programele și instrumentelor la care lucrează, dar și despre colaborarea pe care sucursalele FNGCIMM, inclusiv cea din Constanța, o au cu ADR-urile.

FNGCIMM colaboreaza cu ADR-urile, pentru a sprijini intreprinderile sociale

Sucursalele înființate de FNGCIMM, în puncte cheie ale țării, au ajuns la un nivel de maturitate, putând astfel prelua resposabilatea analizării dosarelor, fără ca acestea să fie redirecționate structurii centrale din București. Una dintre primele astfel de structuri a fost deschisă la Constanța, activitatea sa contribuind la reducerea timpului procedurilor. 

“Noi avem în acest moment 7 sucursale și 17 reprezentanțe. Ele au fost create pe structura agențiilor de dezvoltare regională. Acesta a fost mecanismul. Prima sucursală am deschis-o la Iași, pe a doua la Cluj, a treia la Craiova, a patra la Constanța. Ultimele trei au fost la Brașov, Timișoara și Ploiești. Acestea, împreună cu reprezentanțele aferente sunt cele mai noi. Deja celor din Iași, Craiova, Constanța și Cluj le-am delegat competență. Practic toate dosarele se analizează aici, nu arondate pe regiune, nu pe principiul selectării doar IMM-urilor din zonă. Se iau din platformă și se pot analiza dosare e la Iași la Constanța. Se ușurează munca în acest fel. Toate dosarele din Iași, Craiova sau Constanța erau trimise la București pentru verificare, lucru ce presupunea timp suplimentar. Cu partea de descentralizare a activității pe programele noastre am reușit să închidem luna trecută.”, a precizat Dumitru Nancu. 

FNGCIMM colaboreaza cu ADR-urile, pentru a sprijini intreprinderile socialeDumitru Nancu

Directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri și vicepreşedinte al Asociaţiei Europene a Instituţiilor de Garantare, Dumitru Nancu, a anunțat încă de la începutul acestui an că instituția are în plan și un parteneriat cu ADR-urile (Agențiile de Dezvoltare Durabilă). Prin colaborarea acestora, cu cele 7 sucursale ale FNGCIMM, se dorește realizarea unui instrument dedicat întreprinderilor sociale. 

“Suntem prima instituție financiară care se află în negocieri pe două programe operaționale, fonduri europene 2021-2027. Este vorba despre programul operațional pentru întreprinderi sociale, unde suntem într-un stadiu foarte avansat Am realizat inclusiv analize și, cu fiecare ADR, vom face un instrument financiar pentru aceste întreprinderi. Bugetul este de 90 de milioane, bani europeni, la care adăugăm garanția noastră, care ajunge până la 110 de milioane de euro. Este și componentă de grant. Vom garanta întreprinderile sociale cu un instrument financiar. Am creat aceste sucursale pentru ca analizele să fie realizate la nivel de ADR, împreună cu ele.”, a adăugat acesta.

Interviul integral îl puteți urmări în materialul video de mai jos:


 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212