REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

FOCAR de COVID pe Fregata „Regina Maria”

FOCAR de COVID pe Fregata „Regina Maria”

Replica API 14 noiembrie 2020 | 23:49 2350

Fregata „Regina Maria” și-a încheiat, mai repede decât era planificat, misiunea NATO la care participa, în Marea Mediterană, după apariția primelor două cazuri de militari infectați cu noul coronavirus, la sfârșitul săptămânii trecute.

Nava a acostat vineri, 13 noiembrie, în portul militar Constanța, după care a fost pusă în aplicare procedura operațională pentru identificarea și managementul persoanelor simptomatice / asimptomatice sosite în țară, elaborată de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile. Dintre cei 235 de membri ai echipajului prezenți la bord, 110 persoane au fost confirmate cu infecție SARS CoV-2, la testarea realizată luni, 9 noiembrie, în Turcia.

În timpul marșului de întoarcere în țară, nu au apărut probleme deosebite în starea de sănătate a militarilor de la bord, majoritatea dintre cei infectați fiind asimptomatici și doar patru persoane cu simptome ușoare COVID-19 (tuse, subfebrilitate, pierderea gustului și mirosului). Conform procedurii în vigoare, toți militarii infectați de la bordul fregatei vor fi evaluați medical la Spitalul Militar Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT), instalat pe Stadionul „Portul” din Constanța, urmând ca medicii militari să decidă care va fi modalitatea de acțiune, intervenție și tratament, respectiv internarea în facilitatea medicală, izolarea la domiciliu sau izolarea instituționalizată. Ceilalți militari din echipajul navei, care au avut rezultat negativ la testarea RT-PCR pentru SARS CoV-2, dar au fost, pe timpul marșului spre România, în contact direct cu militarii confirmați COVID-19, vor intra în carantină instituționalizată, urmând a fi retestați, potrivit metodologiei de supraveghere a infecției cu noul coronavirus. Dacă, în perioada de carantinare, vor exista persoane cu simptome COVID-19, se va aplica procedura operațională legală pentru managementul acestei maladii.

„Prima parte dintre militari vor fi dusi la spital. La spiitalul militar dar și aici, pentru că circuitele sunt mai ușor de respectat. Da, sunt mulți dar îi vom aduce pe rând. Astăzi vor veni două tranșe de 35, 25 și 40, mâine dimineață. Doar 4 au simptome. Sunt evaluați ca toți ceilalti pacienti. O parte din ei vor rămâne la noi și o parte la domiciliu dacă au posibilitatea să meargă acasă” a declarat Aurel Trană, comandantul Spitalului Militar.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la razboi luptau cu picioarele in carpe , cu pieptul gol si marmelada in traista, bolnavi si nedormiti cadeau in noroaie, zapezi si arsite, acum se sperie de un nenorocit de covrig , mai mult gaura decat continut !
0
2
Ce vina au ei ca s au imbolnavit ??? Nu va e rusine? Va doresc sa va testati si dvs pozitiv si dupa aia sa mai aveti tupeul sa vorbiti! Felicitari Fortelor Navale Romane pt decizia de a intrerupe misiunea au dovedit ca au intr adevar grija de oamenii lor. Viata oamenilor este mai presus de orice! Multa sanatate intregului echipaj!
4
0
rusine cand au intrat ? miercuri.
0
0
Rusine, rusine, rusine!!! Au iesit din gruparea NATO pentru ca n-au pregatit bine misiunea? Extrem de rusinos!!!...si mai sunt inca in functie cei responsabili? Ceilalti din grupare nu vin din zone cu COVID? Ei cum s-au pregatit? Iar suntem de caruta, pacat!!!
5
5
Si uite asa cu astia 100 si ceva de marinari infectati ne creste cota de imbolnaviri si ne baga in carantina...fir-ati ai dracu cu aplicatiile voastre militare cu tot!
3
10
trecuti in rezerva tot esalonul de comanda !!!
4
5
Miercuri a intrat
1
0
aduceti rapid prea spagarul!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212