REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

FOCAR de pestă porcină. CARNIPROD ŞI-A ÎNCHIS MAGAZINELE!

FOCAR de pestă porcină. CARNIPROD ŞI-A ÎNCHIS MAGAZINELE!

Replica API 3 iulie 2018 | 00:07 1011

Ancheta epidemiologică demarată de ANSVSA în data de 28 iunie, ca urmare a depistării virusului Pestei Porcine Africane (PPA) într-un abator aparținând unei exploatații comerciale de creștere a porcilor din județul Tulcea, precum și rezultatele examenelor de laborator au confirmat prezența acestuia și în fermele aparținând aceleiași exploatații.

Nu există tratament pentru PPA şi, prin urmare, soluţia este sacrificarea porcilor şi incinerarea, pentru a se stopa extinderea bolii. Boala nu se transmite la om, au precizat autorităţile.

„A fost convocată o şedinţă extraordinară a Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă al judeţului Tulcea, în cadrul căreia s-a luat decizia declarării stării de alertă pentru a putea aplica planul de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, precum şi pentru adoptarea zonelor de restricţii”, a anunţat, în urmă cu două zile, Prefectura Tulcea.

Șase incineratoare mobile de mare capacitate au fost aduse la Tulcea în cazul în care vor fi sacrificaţi peste 40.000 de porci, după depistarea unui focar de pestă porcină africană la o fermă.

De asemenea, a precizat Prefectura Tulcea, au avut loc controale şi în trafic, pentru a împiedica transportul de porci vii sau preparate din carne neetichetate din zonele afectate către alte regiuni.

Proprietarii de porci vor fi despăgubiţi, au mai precizat autorităţile, în măsura în care ei au fost înregistraţi.

Între timp, crescătorul de porci şi producătorul de mezeluri Carnipord Tulcea (la ferma căreia a fost descoperită PPA) a pus lacăte pe uşile magazinelor de comercializare a produselor, inclusiv cele din Constanţa, după cum se poate observa în imagine!

A.C., P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar mistretii din Delta la care s-a descoperit acelasi virus de ce nu le face nimeni nimic? La astia de la Carniprod le sacrifica 48000 de porci iar mistretii umbla liberi si raspandesc boala. Intreb asa pentru un prieten, de ce se lucreaza cu unitati de masura diferite?
5
0
Pot fi consumate produsele. Nu se transmite la om acest virus, iar preparatele lor sunt procesate termic. .
1
0
Specialitate cazino se numeste...buunn
0
0
Doamne,salamule de varaaaa... Te-as manca cu tot cu sfoaraaaa. Doamne salamule cu paineee Cata dori am dus de tineee!
0
0
l-au terminat si pe asta....curind va veni ziua sa fim exterminati, cu ajutorul javrelor ce s-au infipt la conducere.
14
0
Executarea unui mare procesator. Nu a vrut sa vanda afacerea unui procesator international si acum e falimentat. Voi astia de alde inghite puii sunteti manipulati cu praf in ochii. Inca nu sunt finalizate toate probele de laborator. Aveti exemplu firma Bradet care a avut aceeasi soarta. Pana sa zic stai, deja era aproape de faliment. Dar cum ai nostri sunt mai catolici decat papa, hop , iau pozitia mama la ied. Si uite asa se duce de rapa munca de 30 de ani!
15
0
pai eu mai am in frigider jumatate de ,,specialitate'' nu stiu cum ii zice.sa o arunc sau sa o mananc? daca o prajesc iese virusul ala? nu ma indur sa o dau la gunoi ca e scumpa,are si condimente pe margine. mare dilema..daca o dau la catei afara sau pisici,se inbolnavesc? pai ma ia garda zice ca i am otravit. eu ce fac cu bucata aia de specialitate scumputza? sa o dau la dusmani cadou? aveti un nume caruia sa o donez?
7
2
Parizerul de la Carniprod are zahar adaugat la greu in compozitie de aia pare asa bun, creste glicemia .
5
8
o sa fie criza de parizer acum
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102