REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ la Oltina și Saraiu! Începe sacrificarea porcilor

FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ la Oltina și Saraiu! Începe sacrificarea porcilor

Replica API 3 septembrie 2018 | 12:18 405

VIDEO

VIDEO

În cursul zilei de duminică, 2 august, a fost convocată, de prefectul Dumitru Jeacă, ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Constanța (CLCB), la propunerea directorului executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Diana Cristescu.

În urma confirmării prezenței focarelor de PPA în localitatea Oltina, comuna Oltina și în localitatea Saraiu, comuna Saraiu, s-au prezentat de către DSVSA, Notele de fundamentare și Planurile de măsuri. În urma analizei acestora, DSVSA a propus aplicarea măsurii excepționale de ucidere preventivă a efectivelor de suine din cele două localități (Oltina și Saraiu).

Totodată, DSVSA a supus aprobării prin vot deciziile de aplicare a măsurii excepționale de ucidere preventivă și Planurile de măsuri ce trebuie adoptate, care cuprind responsabilități concrete pentru toate instituțiile/forțele implicate. La ședință au fost invitați primarii localităților afectate. Efectivele de jandarmi, cele polițienești si ale MApN vor acorda sprijin pentru derularea în bune condiții a măsurilor dispuse, iar Comitetele locale de sprijin, conduse de primarii localităților afectate, vor participa la activitatea de ecarisare.

Prefectul județului, Dumitru Jeacă a convocat totodată și Comisia pentru evaluarea pagubelor suferite de proprietarii de animale, pentru a demara acțiunile specifice și a întocmi documentele pentru evaluarea pagubelor suferite de populație, deținători de efective de porci.

Echipele se prezintă luni, 3 septembrie 2018, la primăria Oltina în vederea punerii în aplicare a măsurilor dispuse.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
jeguri ordinare care sunteti in Teleorman s.au sacrificat porcii nenorocitilor ati luat toata agoniseala oamenilor de la Oltina fara sa va ganditi
4
0
Dureros ...
3
0
Mai bine sacrificati-l pe dracnea si guvernul lui de hoti! Asa scapam tara de toate necazurile, si ne scapam si pe noi. Altfel dark-ul ne-a luat pe toti!
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614