REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Fonduri europene cu documente false. Fermieri, condamnaţi la închisoare şi buni de plată

Fonduri europene cu documente false. Fermieri, condamnaţi la închisoare şi buni de plată

Replica API 28 martie 2019 | 00:00 574

Fermierii Alexandru Radu și Gheorghe Radu au fost condamnați la 1 an şi 6 luni închisoare pentru infracțiuni de corupție. Cei doi au obținut în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru o suprafaţă de teren de 6,4 ha pe care nu o deţinea în realitate.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anilor 2012-2016, Alexandru Radu, în calitate de asociat unic în cadrul „PFA Radu Alexandru Agricultură”, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente ce conţineau aspecte necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru o suprafaţă de teren de 6,4 ha pe care nu o deţinea în realitate.

Prin acţiunile sale, inculpatul a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile, în valoare de 499.710 lei, sunt de părere procurorii. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 130.917 lei. În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor terenuri ce aparţin inculpatului.

Curtea de Apel a definitivat cazul, în sensul că a menținut decizia de condamnarea celor doi, dar a dispus plata despăgubirilor în valoare de 589.011,12 lei, sumă la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii calculate de la data fiecărei plăţi şi până la achitarea integrală a debitului principal.

Magistrații au menţinut sechestrul instituit prin ordonanţa nr. 13/P/2017 din data de 14 februarie 2017 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa asupra cotelor de teren aparţinând inculpatului Radu Alexandru, până la concurenţa sumei de 589.011,12 lei, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii calculate de la data fiecărei plăţi şi până la achitarea integrală a debitului principal.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi chiar credeti tot ce cititi? Cum dracu sa ia aia 500.000 lei pentru suprafata de 6,4 ha in 4 ani....subventia pe ha e undeva la 200 euro, in anii precedenti a fost si mai mica, cu toate pachetele pe care le-ar fi ales si tot n-ar fi dat suma asta. Din cate stiu eu, ca sa primesti bani, trebuie sa detii cel putin 50 de ha....
0
0
Tu tii cu hotii ma cum adica e vorba de 6 ha si hai la puscarie mai baiatule e vorba de o paguba de 589011 lei plus alte cheltuieli deci mult peste sase sute de mii de lei noi daca tie ti se pare putin atunci cat trebuie sa faca un tigan care a furat de 100 de lei din un magazin fiindca o fi tot furt dar astia mici cum le spui tu au furat cat 6000 de tigani la un loc.
1
1
Bine ca pentru cei ddoi s- a putut definitiva cazul dar pt. " sfintia da Sa" Teodosie se tot lungeste pana il scoate nevinovat.
5
0
Speta e corecta. Dar cand spui fermier , iar in descriere vezi ca e vorba de 6 hectare....si le dai puscarie....hai sa fim seriosi. Sa intre la inchisoare cei care au vandut toate terenuri statului catre straini , cei care au praduit IMB , cu ajutorul ADS.... Tunurile prin ANRP.... Si cate si mai cate Si voi va luati de 6 hectare. Va rad si porumbeii
4
0
pai la APIA lucreaza in marea majoritate doar makidoni. Dute sa accesezi niste fonduri, fii eligibil 100 % si ai sa ai surpriza ca iti este respins dosarul pentru ca... nu esti makidon. Informatii nu primesti, nu esti ajutat de oamenii platiti sa o faca tot din acelasi motiv. Nu esti makidon. O plaga pentru Dobrogea acesti venetici si din pacate s-au infiltrat atat de adanc in toate structurile din regiune incat pot parazita fara teama CTA si TL
11
2
corect, daca in cazul acesta persoanele in cauza raspund penal ce, cine il impiedica pe puscariasul draknea care a accesat in aceleasi conditii, aceleasi fonduri cu persoanele dovedite mai sus?, Cu ce se deosebeste aceasta jigodie ordinara, acesty puscarias, acest hot prin banii furati de la gura copiilor bolnavi- ptr el de ce nu se gaseste solutia de a ajunge acolo unde merita si unde ii este locul-dupa gratii?, distrugem o tara, o justitie, familii intregi ptr un singur puscarias care nu accepta interzicerea de a mai fura, cauta in continuare solutii- pe spinarea noastra , bineinteles
6
2
... au furat prin APIA ! Cerem insistent : SA LI SE CONFISTE URGENT AVERILE !
11
1
Au facut prapad pe fonduri cu neamurile care si le au angajat.
14
1
Si in Jud. TL si Constanta, cam toti makidonii au "intervenit" pe la APIA. ASA AU FACUT BANI!
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218