rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

DETALII dintr-un dosar de CORUPŢIE

Fost PRIMAR, condamnat cu executare! Procurorii: Consilierii îşi aduceau aminte de o şedinţă care NU a existat!

Fostul primar din Seimeni, Lucian Blaj, a fost condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare, pe când secretarul, Amalia Trifan, care a ales că meargă pe procedura simplificată, adică a recunoscut faptele așa cum au fost reținute în rechizitoriu, a primit 1 an și 6 luni cu suspendare. Decizia nu este definitivă și a fost înregistrat apelul, termenul fiind fixat pe 30.05.2019.

Dosarul este constituit ca urmare a reunirii mai multor cauze penale în care organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de abuz în serviciu și fals săvârșite de reprezentanții autorităților locale din Seimeni. Mai exact, anchetatorii au spus că, în cursul lunii aprilie 2012, fără a respecta procedurile legale și fără a mai discuta această problemă în ședință de Consiliu Local, Lucian Blaj a încheiat contracte de concesiune cu crescători de animale interesați de preluarea unor suprafețe din islazul comunal, printre beneficiari fiind atât consilieri locali cât și el.

Acesta a semnat primul contract de concesiune în ordine cronologică atât pentru primărie/concedent cât și în calitate de concesionar al suprafeței de 82 de hectare. Apoi, au mai spus anchetatorii, pentru a crea o aparență de legalitate, la data de 30 mai 2012 primarul l-a determinat pe funcționarul public I.M. (secretarul Primăriei Seimeni) să întocmească mai multe hotărâri de consiliu local în care să ateste în mod nereal întrunirea Consiliului Local într-o sedință publică ordinară la data de 26.04.2012, sedință care în realitate nu ar fi avut loc.

Documentele astfel întocmite au fost legate într-un dosar intitulat ”2012 Primăria Seimeni Ședința Consiliului local 26 – 04” , fiind arhivate la Primăria Seimeni. De asemenea, procurorii au mai reținut în rechizitoriu că În cursul lunii decembrie 2015 secretarul comunei Seimeni, Amalia Trifan a falsificat hotărâri ale consiliului local și a scos din sediul instituției mai multe astfel de documente.

Toate aceste activități erau în legătură cu intenția de a ascunde ilegalități presupus comise de primarul Unității Administrativ Teritoriale a comunei Seimeni, cu ocazia concesionării islazului comunal. Se pare că aceasta a fost depistată de oamenii legii în trafic, în timp ce avea aceste documente.

Anchetatorii au mai spus că probe sunt și în calculatorul din primarie, pe care îl folosea secretarul, dar și acesta a recunoscut faptele: ” Din declarația numitei T. A. (dată inițial în calitatea de martor) din 15 decembrie 2015 rezultă că în anul 2015, în perioada sărbătorilor pascale, viceprimarul I.M. i-ar fi spus că este o mare problemă cu o hotărâre a consiliului localprin care se aprobase concesionarea islazului comunal.

A fost chemată în biroul primarului, unde i s-a explicat că problema consta în faptul că primarul Lucian Blaj apare în expunerea de motive (proiectul de hotărâre) ca fiind inițiator acesta fiind în incompatibiliatea pentru că, ulterior aprobării hotărârii concesionase și el în mod direct din suprafața islazului.

S-a convenit pentru distrugerea repectivelor înscrisuri ea fiind îndemnată să facă acest lucru. Inculpata T.A. a mai declarat că, la câteva zile de la această discuție, a tehnoredactat cu ajutorul computerului din biroul său de la primărie un nou document pe care l-a intitulat HCL 24/26.04.2012, în conținutul căruia l-a trecut ca inițiator pe consilierul local P. G., care decedase între timp. T.A. a fost asigurată de primarul B.L. că nu se va întâmpla nimic.

După redactactarea înscrisurilor false, inculpata a imitat semnătura numitei I. C. Ulterior, împreună cu viceprimarul I.M. s-a deplasat la Prefectura Constanța unde a lăsat, la biroul juridic, un exemplar fals al HCL 24/26.04.2012 și al proiectului, cele două înscrisuri fiind identificate într-un plic alb cu ocazia percheziției efectuate la data de 23.12.2015 la Prefectura Constanța”, potrivit rolii.ro.

Anchetatori: Consilierii au indicat aspecte, nefiresc de precis!

Potrivit procurorilor, au fost audiate mai multe persoane care ocupaseră funcția de consilier local în mandatul 2008-2012. Din conținutul depozițiilor date de aceștia rezultă elemente certe de nesinceritate, susțin anchetatorii, potrivit rolii.ro: ” În concret, aceștia își amintesc cu precizie ziua și ora când s-a ținut presupusa ședință, cine a prezidat ședința precum și faptul că în mod cert s-a discutat despre concesionarea islazului.

În afara acestor aspecte indicate aproape identic dar nefiresc de precis, persoanele implicate nu-și mai amintesc absolut nimic din acea ședință cum ar fi alte chestiuni pe ordinea de zi, dacă existau proiecte de hotărâri de consiliu local, dacă s-a întocmit vreun proces verbal de ședință.

De asemenea, întrebați fiind, consilierii locali dar și inculpatul B. nu au fost în măsură să spună dacă au văzut vreodată hotărârea de consiliu nr 24/26 aprilie 2012”. Astfel, magistrații instanței de fond au stabilit că Lucian Blaj și secretara sunt vinovați, condamnându-i. Acum urmează apelul.

Liliana CHIRU

sâmbătă, 18 mai 20193648
Comentarii

25Aceasta este imaginea(19 mai 18:57)
politiei romane prin acest borfas international numit Nicolae Emilan din Cernav.Acest individ astazi pensionar pe vremuri se ducea la proxenetii orasului si le cerea taxa de protectie.Actualmente mare avocat de cacat isi mai trage niste bani de la prosti care nu isi dau seama ca are in fata un escroc de talie mondiala.Nu imi pot da seama cum taranca lui Maria de la Dunareni sta in casa cu un hot care nu plateste energie,apa,termie.Oare nu exista nimeni in Romania sa il puna la punct pe acest hot ordinar ?.Acest individ a carat toata fauna acvatica si cinegetica a dobrogei la banditii din m.a.i
26Fost primar(19 mai 06:56)
Un gunoi ca fostul primar
217NICOLAE EMILIAN(18 mai 23:25)
GOLANUL NUMARUL UNU MONDIAL UN ESCROC DE TALIE MONDIALA DIN SOFER AM AJUNS COMISAR SEF IN POLITIA DE CACAT A ROMANIEI CARE A FACUT DIN NECALIFICATI DOCTORATI VREAU SA IAU UN CONTRACT DE PRESTARI SERVICII SI LA PRIMARIA SEIMENI SA MAI SI DE AICI 2000 DE LEI CUM IAU SI DE LA UTILITATI PUBLICI SI SACT.UITE ASA ESCROCI CA MINE AU AJUNS MARI AVOCATI CARE IAU BANI DEGEABA.OARE PE NOI NU VEDE NIMENI IN ACAEASTA TARA ?.
52Pentru Radu titi(18 mai 16:36)
Sa l pupi in cur pe Vrabie !
27Alegator(18 mai 15:34)
Toti care castiga alegerile ptr primar ,ar trebui ca inainte de a lua fotoliul i primire sa axecute 4 ani puscarie, ca si o garantie a postului de primar
15Radu titi(18 mai 14:10)
Pe vrabie cand il luati??
012Pt 12.38.(18 mai 13:16)
Primarita din Kogalniceanu trebuie sa inteleaga ca este obligata sa arate pe ce a cheltuit bani comunei sa iti intre in cap si tie si ei ca nu este propriera ci angajata primariei ca si toti ceilalti care toaca bani locuitorilor.
86Ptr observator(18 mai 12:38)
Bai dale dracu de statui ca sunt cum trebuie sunt frumoase treaba e ca primarita a facut multe lucruri bune in comuna da nu vorbeste nimeni de ele pe facebook nu o apara mai nimeni nu inteleg cum vicele Pandrea care sta nonstop pe facebook nu intervine sa o apere cu argumente si el si nevastasa stau ascunsi ca multi multi altii ajutati cu servicii caldute si nu se baga isi vad de interesu lor.
14Kent(18 mai 11:48)
urmeaza gurgu de la ciobanu....asta daca nu da dreptul mai sus...cum sa ai dovezi k se fura din bugetul statului dar sal lasi in pace....asta inseamna o singura chestie....sunt mana in mana...
06Escu(18 mai 10:33)
Oare cat or sa primeascu hoatele alea care au furat marfa in valoare de 600 de lei din magazin.Despre Mazarea care macane se cutremura PSDeu pana la varf lasa primari din judet .
07fost consilier(18 mai 09:52)
Fara a se respecta procedurile legale si fara a se mai discuta problemele in sedintele de Consiliu Local primarul comunei Costinesti Cristea Traian incheie contracte directe cu firma SCViralex Complex 2005pentru dezapezire si infrastructura.secretarul comunei falsifica documente,intocmeste hotarari de consiliu local in care sa ateste in mod nereal si scoate din sediul institutiei mai multe documente.Toate aceste activitati cu intentia de a ascunde ilegalitati comise de primarul Unitatii Administrative Teritoriale a comunei Costinesti.
120Observator(18 mai 08:28)
Vineri 10 mai primarita de la Kogalniceanu Belu Ancuta Daniela a inaugurat statuile regelui Ferdinand si a lui Mihail Kogalniceanu dar parere generala statuile nu seamana mai deloc cu personalitatile mentionate! Situatia a nascut multe suspiciuni mai ales ca primarita a facut crize de isterie pe Facebook si refuza sa spuna cine e autorul statuilor esuate si mai ales cati bani au costat bugetul local adica banii cetatenilor? !?!
012mishu(18 mai 07:37)
i-auzi fagadew, cica o patesc si primariii
16alegator dezamagit(18 mai 07:36)
Urmeaza Georgescu Gheorghe Daniel primarul comunei Limanu .......
29daca vine mazare la odihna(18 mai 06:52)
si macane 90% din hotii cu titlu de fosti si actuali primari psd infunda puscariile.mazare o sa-i dea pe tobogan pe multi din fostii slugoi si tovarasi de haiducii pe banii prostilor de-l votara.
414Fog(18 mai 06:16)
Asta a fost lacom rau de tot. A vrut sa-l concureze pe mazare.
mai mult...Replica
16 oct 00:00ReplicaUn bărbat a amenințat că se aruncă de la etaj, cu copilul în brațe! S-a întâmplat în Secţia de Poliție; a fost încătușat și dus la psihiatrie!

O femeie din Constanța și copiii acesteia au ajuns la spital, săptămâna trecută, după ce aceasta a fost bătută...151

16 oct 00:00ReplicaAfiș la o biserică: 'Lumânările de altă proveniență nu vă aduc nici un folos duhovnicesc'. Arhiepiscopia: 'Scoateți biserica din capitalism!'148
16 oct 00:00ReplicaTrei polițiști, RECLAMAȚI la DNA Constanța pentru luare de MITĂ și tentativă de OMOR de către un șofer! Dar a devenit el INCULPAT!217
16 oct 00:00ReplicaInvestiție uriașă în Portul Midia: centru turistic și de agrement, mall și complex hotelier. Cine este investitorul!

Portul Midia Năvodari se află în atenția unei societăți comerciale ce intenționează să investească aici...223

16 oct 00:00ReplicaINFRACTORI CONSTĂNȚENI, făcuți 'VEDETE' de Poliția Română și INTERPOL!339
16 oct 00:00ReplicaTatăl fostului șef al ANT, undă verde pentru imobil cu cinci etaje în centrul Constanței189
16 oct 00:00ReplicaCARTIERUL INEL I: constănţenii sunt supăraţi că nu au locuri de parcare, că au străzi cu sens unic şi că nu se pot debranşa de la RADET

Luat la pas, cartierul Inel I (carese întinde de la Galeriile Soveja până la Institutul de Marină) se confruntă,...170

16 oct 00:00ReplicaInvestitorul unui bloc cu 7 etaje din cartierul Anda cere supraetajarea imobilului148
16 oct 00:00ReplicaOmagiu adus Reginei Maria la Paris! La Constanţa, gestul se lasă aşteptat134
16 oct 00:00ReplicaAUR FURAT, DOSAR CLASAT! Protest al casei de amanet Garant în fața Parchetului de pe lângă Înalta cUrte de Casație și Justiția

S-a finalizat dosarul aurului casei de amanet Garant din Constanța, aur despre care patronii societății spun că ar...266

16 oct 02:54ReplicaStelian Ion: USR pune condiţii pentru a vota Guvernul PNL561
16 oct 01:04ReplicaSe schimbă sensul de circulație pe strada Pescarilor!1075
Vremea
11.3°11.3° - 13.3° miercuri, 16 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 87%
Vânt: 1.431 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/4912332354244
5/408122224309
joker5822233613
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 oct 00:00SportRomânia frumoasă! 30.000 de copii au creat o atmosferă de vis pe Arena Națională. Momentul intonării imnului a fost FABULOS

La Româia - Norvegia s-a sărbătorit Ziua Copilului din România pe Arena Națională, într-o ambianță multicoloră...133

16 oct 00:00SportCosmin Contra, reacție grosolană în fața a 30.000 de copii: „F*** morții mă-tii, Pușcaș!”

România și Norvegia au terminat 1-1 meciul de pe Arena Națională, în preliminariile EURO 2020. Cosmin Contra a avut...152

16 oct 00:00SportSimona Halep va juca, probabil, cu Irina Begu la dublu feminin la JO 2020

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat, marţi, la Cluj, că în proba de dublu feminin de la Jocurile...98

16 oct 00:00SportSpania, a şasea echipă calificată la EURO 2020. Rezultate complete

Spania a devenit, marţi seara, a şasea echipă calificată la EURO 2020 la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu...114

Local
16 oct 00:00LocalCătălin Anghel, președintele Asociației Lions Constanța: 'Încercăm să le facem oamenilor viața mai bună și mai frumoasă'

Marți, 15 octombrie a.c. de ziua Bastonului Alb, în cadrul Asociației Nevăzătorilor - filiala Constanța a fost...86

16 oct 03:02LocalPolițiștii de la Transporturi din Constanța și angajații CFR, lăudați pe Facebook: 'Merită respectul nostru'

O femeie a ținut să-și arate recunoștința față de angajații CFR și față de polițiștii de la Transporturi,...558

16 oct 02:59LocalDiplomă de apreciere pentru o văduvă de război din Constanța: i-a murit soțul la 11 luni de la căsătorie, iar fiica ei a murit de cancer

O viață de poveste! Maria Moroeanu, o constănțeancă în vârstă de 95 de ani, văduvă de război, a fost...385

16 oct 02:59LocalDin traficul rutier din Constanța: numere EXPIRATE, fără PERMIS și.. mașină burdușită cu pește!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Oltina, la data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 11.45, au depistat un...1031

16 oct 03:00LocalTânăr condamnat pentru furt, la Constanța

Polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța, la data de 14 octombrie a.c., au depistat un...351

16 oct 03:10LocalPersoană căzută în canal la Chirnogeni

Militarii constănțeni au fost solicitați marți,15 octombrie, să intervină la Chirgogeni, pe strada Bisericii,...243

16 oct 02:52LocalAtenție, șoferi! Se amenajează un sens giratoriu între Constanța și Valu lui Traian

Atenție, șoferi! D.R.D.P. Constanța a anunțat că, luni, 14 octombrie, au fost demarate lucrările de montare...2501

16 oct 03:10LocalUn MINOR din Constanța, aflat sub influența alcoolului, a FURAT o mașină și a făcut ACCIDENT!

Un minor în vârstă de 16 ani, din comuna Saraiu, județul Constanța, la data de 14 octombrie a.c., în timp ce...732

16 oct 02:52LocalAccident rutier MORTAL în județul Constanța: pieton ÎNTINS pe axul drumului!

Un bărbat de 20 de ani, marți, 15 octombrie, în jurul orei 06.05, a condus un autoturism pe DN 2A, în localitatea...4562

15 oct 02:09LocalBiciclete VANDALIZATE la Constanța! A fost depusă plângere PENALĂ!

După vandalizarea a patru stații de biciclete la scurt timp după ce sistemul bike-sharing a fost dat în folosință,...1064

Politică
16 oct 03:12PoliticăVictor Ponta: De principiu, parlamentarii Pro România nu au cum să susțină guvernul Orban

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a declarat, marti, ca „de principiu” parlamentarii formatiunii nu au cum sa...357

16 oct 03:02PoliticăOrban: În momentul în care vom finaliza negocierile politice, vom prezenta lista Cabinetului

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat marţi că în momentul în care vor fi finalizate negocierile politice,...342

16 oct 03:01PoliticăKlaus Iohannis i-a trasat lui Ludovic Orban primele ordine: „Asta ne dorim cu toții“

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban să preia Guvernul, după demiterea echipei conduse de Viorica Dăncilă....452

16 oct 02:54PoliticăLudovic Orban, desemnat premier

S-au încheiat consultările de la Cotroceni, iar preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat marţi pe liderul PNL,...624

16 oct 03:03PoliticăUDMR nu exclude să pice primul guvern propus: „Depinde foarte mult ce își propune PNL“

Liderul deputaților UDMR, Korodi Attila, a făcut marți, după ultimele negocieri de la Palatul Cotroceni, o...226

16 oct 03:03PoliticăSecretarul general al PNL anunţă „o victorie pentru copiii României“: Alocaţia va creşte în fiecare an

Deputatul Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, iniţiatorul legii care a dus la dublarea alocaţiilor pentru...244

16 oct 02:57PoliticăRESTRICȚII DE TRAFIC LA CASA DE CULTURĂ! Vine Dăncilă la Constanţa

Începând de miercuri, 16 octombrie, ora 18:00 și până joi, 17 octombrie, ora 20:00, se vor institui restricții de...512

16 oct 02:58PoliticăFostul preşedinte CCR, Augustin Zegrean: Iohannis poate propune şi de trei ori acelaşi premier

Premierul poate merge chiar și a treia oară în Parlament cu aceeași listă de miniștri pentru că nu există...264

16 oct 03:01PoliticăLia Savonea și Ana Birchall s-au certat din nou în plenul CSM

Ministrul în funcție al Justiției și președintele CSM au avut, marți, din nou, un schimb de replici privind...233

16 oct 03:11PoliticăRareş Bogdan tună și fulgeră și îi acuză pe cei din opoziție că ȘANTAJEAZĂ PNL

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, spune că liberalii vor sta de vorbă cu fiecare aliat care i-a ajutat să...795

Monden
16 oct 00:00MondenTamara Buciuceanu-Botez a murit. Marea actriță avea 90 de ani și probleme cu inima

Dimineața a început cu emoții, după ce medicii de la Elias au anunțat că starea de sănătate a actriței Tamara...121

16 oct 00:00MondenLoredana Groza și Horia Brenciu, mult prea intimi la repetiții. Poziție demnă de Kama Sutra

A fost călărit de colegul Tudor Chirilă, de la ”Vocea României”, dar iată că Horia Brenciu a fost și el prins...108

16 oct 20:01MondenAnca Serea, epuizată cu șase copii: „Caut o bonă, abia mă mai descurc“

Oare cum e viaţa când ai casa plină de copii? Sunt mămici care abia se descurcă având grijă de doi prichindei,...110

16 oct 00:00MondenIrina Rimes face furori şi în rândul copiilor. Și-a închiriat vocea în desenul „Aventurile Fraților Urși“

Irina Rimes (28 de ani), jurata concursului ”Vocea României”, (PRO TV), s-a distrat de minune în studiourile de...96

16 oct 00:00MondenKira, fiica lui Gică Hagi, predă cursuri de actorie pentru copii

Actrița Kira Hagi, fiica Regelui fotbalului românesc, va susține un curs de actorie pentru copii la DallesGO, una...100

16 oct 00:00MondenEi se bat pe premiul de 30.000 de euro de la concursul „Asia Express 3“. Cu ce calităţi intră în joc

Filmările pentru „Asia Express 3”, cel mai dur reality-show din România, vor începe după 18 octombrie, când...97

16 oct 00:00MondenAdele câştigă 75.856 dolari pe zi

Cântăreaţa Adele (31 de ani) câştigă 75.856 de dolari (circa 327.714 de lei) pe zi din drepturi de autor. Asta...100

16 oct 00:00MondenEddie Van Halen suferă de cancer la gât

Rockerul veteran Eddie Van Halen (63 de ani), membru fondator al cunoscutei trupe de muzică rock Van Halen, a...95

16 oct 00:00MondenElton John îl descrie în memoriile sale pe Michael Jackson ca pe „un bolnav mintal şi o persoană tulburată“

Cântăreţul britanic Elton John descrie în memoriile sale publicate recent cum "regele pop-ului" s-a schimbat...107

16 oct 00:00MondenLars Ulrich, bateristul Metallica, a oferit detalii despre starea de sănătate a solistului James Hetfield

Lars Ulrich, bateristul trupei rock Metallica, a oferit detalii despre starea de sănătate a solistului James Hetfield,...96

Mapamond
16 oct 00:00MapamondMichel Barnier: Cele mai recente propuneri ale Londrei privind Brexitul nu sunt suficient de bune

Cele mai recente propuneri prezentate de Londra cu privire la Brexit nu sunt suficient de bune, a declarat marţi...100

16 oct 00:00MapamondMerkel: După Brexit, Londra va fi „un nou concurent“ la porţile UE

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că, după Brexit, Marea Britanie va deveni "un nou concurent" la porţile...100

16 oct 00:00MapamondSUA - afacerea ucraineană: Fiul lui Biden recunoaşte o „eroare“ politică

Hunter Biden, a cărui activitate profesională în Ucraina a pus într-o lumină proastă campania electorală a...99

16 oct 00:00MapamondBulgaria cere Turciei să oprească operaţiunea militară din Siria

Bulgaria a transmis marţi Turciei vecine să îşi oprească ofensiva militară din nord-estul Siriei, spunând că...98

16 oct 00:00MapamondMişcarea opozantului rus Navalnîi, vizată de percheziţii în mai multe oraşe pe întreg teritoriul Rusiei

Organizaţia anticorupţie a lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, a fost vizată marţi de...91

16 oct 00:00MapamondSpania: Noi mobilizări ale separatiştilor în Catalonia

Separatiştii catalani şi-au continuat marţi acţiunile pentru denunţarea condamnării liderilor lor la pedepse grele...102

16 oct 00:00MapamondÎn UE sosesc mai mulţi migranţi din Afganistan decât din Siria

Anul acesta, în Uniunea Europeană au intrat mai mulţi migranţi din Afganistan decât din Siria, arată date oficiale...99

16 oct 00:00MapamondMarea Britanie: Un bărbat care a intrat cu maşina în poliţişti la parlament a fost condamnat la detenţie pe viaţă

Un bărbat care a intrat intenţionat cu maşina în trecători şi poliţişti în apropierea parlamentului din Marea...95

16 oct 00:00MapamondPoliţia italiană a confiscat zeci de mii de pastile yaba, „drogul nebuniei“

Peste 31.000 de pastile de yaba, cunoscute ca 'drogul nebuniei', au fost confiscate într-o amplă operaţiune în...98

16 oct 00:00MapamondMexic: 14 poliţişti au fost ucişi într-o ambuscadă

Paisprezece poliţişti au fost ucişi luni într-o ambuscadă în statul Michoacan din vestul Mexicului, a anunţat...95

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2692

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3467

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...551

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...746

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1549

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...4933

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...959

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2157

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2679

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1059