REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Foști primari, ANCHETAȚI de DNA Constanţa pentru abuz în serviciu!

Foști primari, ANCHETAȚI de DNA Constanţa pentru abuz în serviciu!

Replica API 8 noiembrie 2017 | 00:54 862

Trimiși în judecată

Trimiși în judecată

Foștii primari din Cogealac și Fântânele, Ion Soare și Gheorghe Popescu, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție de la malul mării pentru săvârșirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Mai exact, este vorba despre faptul că Primaria Cogealac a dat spre administrare un teren Primăriei din Fântânele.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, la data de 18 ianuarie 2006, inculpaţii Soare Ion şi Popescu Gheorghe, în calitate de primari ai comunelor Cogealac şi Fântânele, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, au încheiat un acord privind predarea din administrarea primăriei Cogealac spre administrarea primăriei comunei Fântânele, a unei suprafețe totale de teren de 371,19 ha. În această suprafaţă a fost inclusă în mod abuziv şi suprafaţa de 24.438 mp închiriată anterior de către o societate comercială, în urma organizării unei licitații de primăria comunei Mihai Viteazu.

Mai mult, în urmă cu un an, la data de 24 ianuarie 2005, inculpatul Soare Ion, primarul comunei Cogealeac, convenise cu primarul comunei Mihai Viteazu că respectiva suprafață aparține comunei Mihai Viteazu. Aceste demersuri ale inculpaţilor au avut drept consecință obținerea unor foloase necuvenite de către primăria Fântânele, concomitent cu producerea unui prejudiciu în cuantum de 201.600 euro și 531.822 lei în dauna societăţii beneficiare a terenului respectiv. În cauză, reprezentantul societăţii păgubite în maniera de mai sus s-a constituit parte civilă cu suma de aproximativ 2,5 milioane euro. În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Citește și:

Candidatul PNL de la Fântânele are dosar penal pentru dare de mită

Primarul din Fântânele, în vizorul ANI: şi-a pus fiul referent la Primărie

„Manevre” în judeţul Constanţa! Un referent şi un secretar, prinşi şi anchetaţi!

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Credeam ca a venit DNA-ul la Mangalia.
1
0
de ce primarul comunei Castelu din acelasi judet nu are parte de acelasi tratament?
3
0
la Balcescu , Silistea si Tortomanu lucrurile sunt si mai penale , miliarde , miliarde ...
6
2
CIND VINE DNA SI IN COMUNA BR5AZI JUDETUL PRAHOVA SA ANCHETEZE PRIMARIIIII VA ASTEPT URGENT LA REVEDRERE DNA
2
0
Mergeti dna si la alte comune ca si pe acolo se fac magari
5
0
Pe cand si Scupra George de la Ovidiu????
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367