REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Fostul deputat TARARACHE, în conflict deschis cu Mamaia SA

Fostul deputat TARARACHE, în conflict deschis cu Mamaia SA

Replica API 9 iunie 2020 | 00:27 2913

Zeci de afaceriști din Constanţa aşteaptă ca SC Mamaia SA să efectueze documentaţia necesară în vederea obţinerii certificatului de atestare a dreptului de proprietate, conform HG 834/1991, asupra terenurilor aferente construcţiilor, proprietate privată. Printre agenţii economici înscrişi pe listă se numără şi un fost deputat constănţean PNL (şi independent la un moment dat), Mihai Tararache. Acesta din urmă îi cere SC Mamaia SA să plătească daune în cuantum de 500 de lei/zi de la semnarea contractului, în acest caz-de acum 19 ani, şi până la îndeplinirea efectivă a obligaţiei. Dosarul a ajuns la Curtea Supremă, după ce a pierdut la două instanțe din Constanța.

Mihai Tararache

Afaceristul aşteaptă de 19 de ani ca SC Mamaia SA să întocmească documentaţia către în vederea obţinerii certificatului de atestare a dreptului de proprietate pentru un teren în suprafaţă de 673,41 mp situat în staţiunea Mamaia, Tabăra Nord. Aşa că, s-a văzut nevoit să acţioneze societatea de stat în instanţă pentru a fi obligată de magistraţi la întocmirea de atestare a dreptului de proprietate pentru terenul aferent unui Laborator Carmangerie, de pe un teren în suprafaţă de 673,41 mp situat în staţiunea Mamaia, Tabăra Nord.

Dosarul a ajuns la Curtea Supremă

„Este o chestiune de acum 20 de ani, potrivit HG 834/1991, trebuia să dea şi terenul. Unora a dat, altora nu. Legea spune că toate societăţile de stat care au active trebuie să ia şi terenul aferent, că nu poţi să dărâmi clădirile să rămână terenul liber de sarcini. Solicităm şi daune, pentru că sunt 19 ani de când contractul a fost încălcat. Sunt mulţi în această situaţie, nu numai eu. Nu ştiu ce i-a reţinut, e un haos”, a spus, pentru Replica, fostul deputat, la momentul depunerii acțiunii în instanță.

Tararache a pierdut acțiunea, atât la Tribunal, cât și la Curtea de Apel, însă a efectuat recurs, iar dosarul se va judeca la Curtea Supremă.

De vină e Primăria?!

În fața magistraților, SC Mamaia SA dă vina pe administraţia locală, împotriva căreia s-a îndreptat printr-o acţiune în instanţă, pentru a o obliga la emiterea unei hotărâri de consiliu local, astfel încât să poată să predea terenurile solicitanţilor.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si el si ta-su sunt tzepari. Sunt f multi care nu si-au primit banii de la ei.
2
0
Cat tupeu are FRAIERUL? IL ARE DE LA MASA TERENUL.
3
0
Al patrulea in circumscriptie, intrat in parlament din partea lui Dan Diaconescu dupa redistribuire.
3
0
Cimpanzeu tribal
3
0
De fost deputat si vai de capul acelora care au votat acest specimen sa ajunga deputat! Tara de prosti, cauta conducatori!
7
0
Makidon imputit.... Viata makidonilor nu conteaza....
8
4
Acest jeg makidonesc este un hot. PDL actualul PNL este partidul cu care acest puscarias a ajuns in parlament. Makidon imputit.
11
1
Alt cap de oita
7
1
TARARACHE E UN SEMIANALFABET NOTORIU CU AERE DE DEMNITAR. DAR DOAR AERELE SUNT DE ELE SAU MAI BINE ZIS VANTURILE...
14
0
"fostul deputat" uita sa isi plateasca angajatii cand avea magazine... machidon obosit!!
13
2
Un bulangiu care nu avea Ce sa caute in parlament asta era bun doar in Piata Chiliei
8
1
eu vad legatura. Stelian chipurile apara justitia. Dar justitia dupa cum vezi e mana in mana cu smecherii. Sectia speciala nu trebuie desfiintata iar magistratii au pus umarul in ultimii 30 ani la distrugerea romaniei.
3
0
CE PLM ARE STELIAN ION CU MAMAIA SA ??? BAGI FITILE FMM...
2
3
pe bune?zeci de makedoni toparlani asteapta sa fure din mamaia sa. Cu ce drept? Cu ajutorul justitiei aparata de stelian ion si cu niste spaga acesti asa zisi afaceristi pun mana peterenuri! sa va moara copiii sa nu va puteti bucura!
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272