REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fostul director de la ANR e… „milos”! A achiziționat două clădiri în paragină la suprapreţ: „Este vorba despre Gara Fluvială Cernavodă...”

Fostul director de la ANR e… „milos”! A achiziționat două clădiri în paragină la suprapreţ: „Este vorba despre Gara Fluvială Cernavodă...”

Replica API 17 mai 2017 | 07:45 704

Trimis în judecată de DNA

Trimis în judecată de DNA

Liviu Aurelian Cazan

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Liviu Aurelian Cazan, la data faptei director general al Autorității Navale Române, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Contactat telefonic, acesta nu a dorit să comenteze acuzațiile. De asemenea, el a precizat că nu a primit nici o înștiințare conform căreia nu ar mai avea voie să se întoarcă la ANR. Despre ce e vorba? Despre faptul că, în 2016, a fost ales viceprimar la Urziceni și, conform legii 215, se suspendă exercitarea funcţiei pe perioada exercitării mandantului de ales local.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în cursul lunii martie 2016, inculpatul Cazan Liviu Aurelian, în calitate de director general al Autorității Navale Române, a încălcat, cu rea credință, prevederile legale privitoare la buna gestiune financiară a fondurilor publice angajând o cheltuială nelegală (discreționară, supraevaluată, vădit contrară principiilor regularității și economicității plăților), aspect care a produs un prejudiciu instituției pe care o reprezenta în valoare de 849.646,092 euro (cu TVA), concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru Compania Națională „Administrația Porturilor Dunării Fluviale S.A” Giurgiu (CN A.P.D.F.). Concret, la data de 31 martie 2016, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, pentru a ajuta la ieșirea din insolvență a CN A.P.D.F., a achiziționat din patrimoniul acestei societăți două corpuri de clădire (unul dintre acestea fiind în stare avansată de degradare), la un preț supraevaluat, de 1.380.381 euro, având la bază motive tehnice false, artificial introduse.

Acțiunile deliberate ale lui Liviu Aurelian Cazan, care a urmărit „cu orice preț” achiziția ambelor imobile, deși numai unul era util Autorității Navale Române, au condus la efectuarea unor plăți ilegale, ceea ce a produs un impact negativ asupra bugetului Autorității Navale Române, cu consecințe deosebit de grave. Până la această dată Autoritatea Navală Română nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză. În cauză, s-a dispus instituirea popririi asiguratorii asupra conturilor bancare deținute de Liviu Aurelian Cazan, până la concurența prejudiciului.

De asemenea, s-a mai dispus instituirea sechestrului asigurător asupra imobilelor deținute de același inculpat. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Cazan: "Este vorba despre Gara Fluvială Cernavodă. Dar nu comentez"

Contactat telefonic, acesta nu a dorit să comenteze: "Este vorba de Gară Fluvială Cernavodă, nu de teren. Dar nu comentez. Nu am fost informat în legătură cu nimic. Mulțumesc, nu comentez", a spus Cazan, pentru Replica. Amintim că, în 2016, Liviu Cazan a fost ales viceprimar la Urziceni, la ANR rămânând Răzvan Trandafir.

"Aştept să apară ordinul conform solicitării mele de suspendare din funcţie. Motivul este că am fost ales viceprimar la Urziceni şi, conform legii 215, se suspendă exercitarea funcţiei pe perioada exercitării mandantului de ales local”, a spus Liviu Cazan la acea dată. Cazan a ajuns director general adjunct al Autorităţii Navale Române (ANR) în aprilie 2013, pe când ministru al Transporturilor era Relu Fenechiu, liberalul care-i era coleg în USL. În mai 2014, Liviu Cazan este pus director general al ANR, în mandatul social-democratului Dan Şova, ulterior îşi pierde funcţia, pentru ca, pe 30 septembrie 2015, să fie numit din nou director general, cu semnătura ministrului Iulian Matache, cu doar câteva zile înainte de căderea Guvernului Ponta.

Liliana CHIRU

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/seful-anr-un-smecheras-din-urziceni-patron-la-amanet-174271/

http://www.replicaonline.ro/liviu-cazan-pus-la-sefia-anr-prin-trafic-de-influenta-si-reinstalat-director-general-cu-putin-inaintea-caderii-guvernului-250806/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bricku face caterinca Kukule ...
9
0
Valoroasa specie acest Cazan ... nu l a ales nimeni ducandu se Viceprimar si si a suspendat un post numit ... acum l a ales DNAul !!!
12
0
Daca e vorba de gara fluviala de la Cernavoda,inseamna ca e bagat si primarul neguita,ca doar era mare sef,de pe vremea cand era la pdl,uns de base si clica sa. M-am saturat se acesti escroci pdl-isti care au distrus tara, iar acum se dau pnl-isti,au trecut la alti excroci, la alde hansa puscariasul si onestul hot serrif.
2
1
PIlat din Pont sau de la Pontul Euxin?
0
0
Sa fie cercetat si Pilat, se pare ca este purtator ilegal de creier.
18
0
un nenorocit si coruptul de Cazan ca si toti adusi de rusine Romaniei de POnta..Anr Anr ce rusine bre! ati ajuns si de rasul curcilor..dar v ati facut o cu mana voastra pentru ca nu aveti coloana , verticalitate..Ati fost niste slugi ale coruptilor numiti de la Bucuresti si v ati demis si inscenat proprii colegi si v ati murdarit de coruptie in alte manevre ca sa ce?Rusine!
16
1
Directorul ANR este numit de ministrul trnsporturilor si nu da examen ...
18
0
Ia cercetati voi mai bine cine e in Consiliul APDF... the one & only Madalina Cretu...oare cati bani si-a tras din afacerea asta ???? DNA...fa-ti treabaaaaaa
12
0
Cazan nici nu se gandeste sa plece pai cat a cotizat sa-l puna dir gen lui Matache mai are de recuperat vrea sa mai vanda sediul central,cpt Mamaia,sa cumpere sediul de la Tulcea si sa faca capitaniea Urziceni ca sunt niste rate pe un lac
14
0
DNA verificati ANR ca si de cand e Trandafir sau facut nelegaltati. El cu pregatirea lui n are ce cauta acolo. Se aude ca e pus politic de Dragomir si socrusu 2liberali obositi si depasiti
21
4
El nu comenteaza pentru ca trebuie sa si reia postul la Anr castigat prin concurs ...si mai are niste proiecte de terminat ...
17
0
Cazan si Trandafir securisti notorii hotii hotilor au devalizat ANR in ultimii 5 ani pusi de Dragnea si Pandele, alaturi de mafiotul OLEA din MT nu au fost nici macar OF 3 cum le permite legea sa acceada in asa functii? Au colectatt spagi de milioane de euro se vand brevetele ca la piata de atatia ani si DNA se face ca nu vede la puscarie hotilor ordinary jecmaniti amrinarii romani ANR si CERONAV institutiile mafiei la puscarie sa crapati luati-l si pe CUPSA cu voi
29
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218