REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fostul rector de la Spiru Haret, dat în judecată pentru că şi-a falimentat firma

Fostul rector de la Spiru Haret, dat în judecată pentru că şi-a falimentat firma

Replica API 28 iulie 2017 | 00:00 1540

Afaceri diverse, de la tâmplărie la restaurante

Afaceri diverse, de la tâmplărie la restaurante

Olga Duţu

Fostul rector al Universităţii Spiru Haret Constanţa a fost dat în judecată de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP), într-un dosar înregistrat la Tribunalul Constanţa pe 17.07.2017. Fiscul îl acuză pe acesta, alături de alte şase persoane, de falimentul unei firme, obiectul dosarului fiind atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă. Instanţa nu a fixat încă un prim termen de judecată.

DGRFP Galaţi, prin AJFP Constanţa, i-a chemat în judecată pe pârâţii Valentin Marian Brescan, Constantin Mihalache, Octavian Popescu, Olga Duţu, Eugen Vasiliu, Petre Topor şi Marian Moise, pe care îi consider responsabili de insolvenţa unei firme. Cei şapte apar ca asociaţi, în această formulă, în Europolis Print SRL, o tipografie înfiinţată în anul 2002 şi fără activitate în ultimii ani. În 2015, firma avea datorii de 732.621 lei şi a mers numai în pierderi. Dintre persoanele date în judecate de ANAF atrage atenţia Olga Duţu, nimeni alta decât fostul prorector al Universităţii Spiru Haret Constanţa. La 79 de ani, prof.univ.dr. Olga Duţu are şi alte afaceri, alături de aceeaşi asociaţi.

Afaceri cu propria universitate

Fostul rector apare şi la Prod Comtur 94 Ltd SRL, o firmă prin care funcţionează restaurantul Millenium. Societatea are ca domeniu principal de activitate comerţul cu ridicata al produselor textile şi a raportat pentru anul 2016 o cifră de afaceri de 999.763 lei şi un profit net de 184.233 lei, cu 14 angajaţi. Olga Duţu este asociată şi în producătorul de tâmplărie Umeb Grup SRL, altă firmă fără activitate în ultimii ani. Interesant la cea din urmă este faptul că, în 2007, îşi deschide punct de lucru în incinta Universităţii Spiru Haret, cu obiect de activitate servicii de Xerox şi comerţ. Întâmplător sau nu, Olga Duţu era pe atunci rectorul universităţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aura Din, Amelia Stanescu , nimfomane si zdrente penale!
3
1
Familia Dutu este o familie puternica, inteligenta si la locul ei. Cand Olga Dutu era Inspector G
4
0
Olga Dutu- dinozaur comunist !
4
5
Oare chiar asa excroaca sa fie babineta asta?
2
5
Actualyl decan de la Spiru, Mihnea Drumea a fugit de acasa pt o fatuca din Rep Moldova care accepta si sexul anal. Pai daca nepoata dnei Dutu, Roxana nu a fost open mind ! Cel mai tare la Spiru era varul dnei Olga, Nelu Topor , cu care rezolvai orice examen, el era interfata rectoresei. Au fost vremuri de glorie!
14
1
Ha ha ha. AJFP da in judecata pe Olga Dutu. 70% din angajatii fiscului constantean absolventi de Spiru. Specialistii formati de Olga aplica legea asa cum au invatat. Curat specialisti.
10
0
Dupa modul in care scrii, este clar ca ai terminat la Spiru insa, ai dreptate in privinta doamnei Dutu, nu trebuie tarata in mizeria asta de articol. La Spiru, altele sunt problemele, incepand de la pseudo-conducere, apoi, modul de predare si ajungand la evaluare. De aceea, aceasta institutie, alaturi de Saguna, ar trebui sa fie scoase in afara legii!
11
2
O cloaca de tarfe ! Tarfa nr 1, AMELIA STANESCU !
14
3
Bravo miti ai perfecta dreptate !!!!! Bravo
9
5
Mucles, ca toti militieni din tara au diplome de aici. Si o gramada de primari. Acum pepiniera s-a mutat la Saguna. Daca da-ti numele unora dintre vedetele cintemporane va da-ti seama de ce merge treaba in Romania. Dar sa nu aruncam cu piatra numai in Spiru , pe vremea lui Epure si la Ovidius s-au scos pe banda rulanta licentiati. Majoritatea make !
18
1
V-as da in judecata pentru modul in care interpretati faptul ca, o firma privata intra in insolventa !!! De ce ati pus doar aceasta poza, cand , de fapt sunt 7 asociati ? Ati putea totusi sa va duceti la Doamna Dutu , ca sa va corecteze greselile gramaticale si de exprimare din articolul mincinos !! Intrarea in insolventa prin chemare in judecata, este o procedura formala, nu inseamna ca vor exista condamnari cu executare, asa cum poate sugerati publicului necunoscator ! Ati incercat sa defaimati numele distinsei Doamne, de spre care nu stiti nimic !!! Rusine !!!
12
9
Spiru Haret este o cloaca de personaje penibile. Actualul decan, Drumea a fugit cu Botezatu pentru ca avea mai multi bani si a lasat-o pe Topor, nepoata doamnei Dutu. Culmea, in acest moment sunt colegi cu totii ca nu au unde sa mai pape in alta parte. Mai mult decat atat, Drumea mai face si pe marele politician in PNL si cica o sa schimbe lucrurile in acest partid. Si in acest moment, totul se face pe spaga pe la aceasta facultate. Bai, ma lasati cu jalnicii astia?
16
0
Olga DUTU este un om special.Am cunoscut-o in perioada facultatii.Nu cred ca are vreo implicatie
8
7
Si primarul Cristea cu subalternii sai din primaria Costinesti au beneficiat de diplome licentiate din partea lui Topor .Asa a primit teren pe malul marii in Costinesti ,str.Aurel Vlaivu unde si-a ridicat o casuta de om cu bun simt.Sa fie verificate diplomele angajatilor inclusiv a primarului si va veti convinge,cunosc aceste aspecte de cand am fost consilier al comunei.
11
0
Cand v am dat diplome de licenta la toti militienii din Romania sa avansati a fost bine?...Toti cioflingarii din militie sa licentiat la noi pe banda rulanta sa avansati fara sa veniti la cursuri doar cu spaga la examen si acum imi faceti dosare ?.
20
5
Trebuie o ancheta si la universitatea spiru haret ptr activitatea de ,,comert cu ridicata" de diplome ptr meltencele pe tocuri care confunda uleiul cu detergentul de vase !
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367