REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Lun., 22 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6707
12° Constanța Luni, 22 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6707
 

Fostul șef Microsoft România, condamnat la 6 ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Fostul șef Microsoft România, condamnat la 6 ani de închisoare pentru evaziune fiscală

A.F. 8 februarie 2024 | 18:41 2476

Verdict în cazul fostului șef Microsoft România, acuzat de evaziune fiscală. Călin Tatomir a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare, după ce, inițial, primise o pedeapsă cu trei ani mai mare.

Fostul sef Microsoft Romania, condamnat la 6 ani de inchisoare pentru evaziune fiscalaCălin Tatomir

S-a dat condamnarea în cazul fostului șef al Microsoft, Călin Tatomir. Acesta, alături de alte persoane, a fost acuzat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani de către DIICOT, valoarea prejudiciului fiind de aproape 13 milioane de lei.

Din această sumă, procurorii au reținut că prin manevrele pe care le-a făcut, Călin Tatomir a prejudiciat bugetul de stat cu aproape 3 milioane de lei.

Fostul șef a Microsoft a recunoscut în primă fază, în fața instanței, că a făcut evaziune fiscală, sperând că va scăpa cu o pedeapsă mai mică. A primit 9 ani de închisoare.

S-a făcut apel, iar astăzi, în ultimă instanță, i s-a redus pedeapsa la 6 ani de închisoare cu executare.

Tatomir a fost încarcerat după momentul în care instanța a transmis polițiștilor sentința definitivă. Urmează să fie demarate toate procedurile standard în astfel de situații.

Rămâne de văzut când, cum și dacă va fi recuperat prejudiciul din acest dosar de evaziune fiscală.

De altfel, evaziunea fiscală și recuperarea prejudiciilor sunt două probleme care sunt cap de afiș pentru cei care conduc instituțiile de forță ale statului român și nu numai, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru Nelu,ar vrea si altzi sa fie un prostovan sageata cum spui tu despre asta si sa ramana cu 13 milioane de lei,despre bani ashtia se shtia dar asta nu inseamna ca sunt singuri furatzi de la stat,deci ramane gagiu cu 13 milioane ia 6 ani din care face jumate si pa baietzilor va salut cu drag,tu Nelule munceshte ca o sa cashtigi 13 milioane de lei in 100 de ani de munca cu un salariu net de 10.000 de lei pe luna.
1
0
Un prostovan, o săgeată , hoții de la stat , fură liniștiți , pe ăștia din privat îi bubuie justiția !
3
0
Jigo..ia aia de Caterina Andronescu și alți smecheri PSD au scăpat pe prescripție in dosarul Microsoft. L-au bubuit doar flăcăul ăsta ca a recunoscut.
4
0
pai cum sa il puneti ma pe asta sef la windousuri!?
3
0
Are fata de mare it ist acest domn.
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218