REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Fotbal: Juventus Torino ar putea să nu mai joace în campionatul Italiei dacă nu renunţă la proiectul Super Ligii

Fotbal: Juventus Torino ar putea să nu mai joace în campionatul Italiei dacă nu renunţă la proiectul Super Ligii

Replica API 12 mai 2021 | 23:06 1414

Juventus Torino, unul dintre ultimele trei cluburi care mai apără proiectul Super Ligii europene de fotbal, nu va putea participa la următoarea ediţie a campionatului italian dacă rămâne ''prins'' în acest proiect concurent al Ligii Campionilor, a afirmat luni preşedintele Federaţiei italiene de fotbal, Gabriele Gravina, scrie AFP, citată de Agerpres.

''Dacă Juventus nu respectă regulile existente, nu vom mai lua acest club în considerare pentru ediţia viitoare a Serie A. Dacă nu se va retrage din proiectul Super Ligii, echipa va fi exclusă din campionatul intern'', a spus Gravina.

La sfârşitul lunii aprilie, ca reacţie la încercarea de a crea o Super Ligă de către 12 cluburi europene, inclusiv trei din Italia, Federaţia italiană a adoptat o nouă regulă care face posibilă excluderea din campionat a echipelor care se vor angaja într-o competiţie privată.

Dacă Inter Milano şi AC Milan s-au distanţat până la urmă de proiect, Juventus Torino nu a făcut-o şi, alături de două echipe spaniole Real Madrid şi FC Barcelona, a apărat demersul şi a criticat ameninţările UEFA arătându-se gata pentru o bătălie juridică.

Într-o intervenţie la radio Rai Uno, luni dimineaţă, preşedintele Federaţiei italiene a mai spus că este gata să acţioneze ca ''mediator'' în acest conflict, deoarece această ''confruntare între cluburi şi UEFA nu este bună pentru fotbalul italian şi Juventus'' . ''Doresc o soluţie pozitivă în acest caz'', a menţionat Gravina.

FC Barcelona, Real Madrid şi Juventus Torino au apărat sâmbătă legitimitatea Super Ligii şi au denunţat "ameninţările" UEFA, care a sancţionat vineri celelalte nouă cluburi aflate la originea acestui proiect ce face concurenţă Ligii Campionilor.

Deşi celelalte nouă cluburi s-au retras din proiectul Super Ligii, Barca, Real şi Juve intenţionează "să persevereze în căutarea unor soluţii, în ciuda presiunilor şi a ameninţărilor inacceptabile din partea UEFA", potrivit unui comunicat comun postat de site-ul grupării italiene.

"Regretăm că prietenii noştri şi parteneri fondatori ai proiectului Super Ligii s-au regăsit într-o postură incoerentă şi contradictorie după ce şi-au asumat mai multe angajamente faţă de UEFA", au indicat Barca, Real şi Juve.

UEFA a anunţat vineri sancţiuni împotriva celor nouă cluburi care s-au retras din proiectul Super Ligii, Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter Milano, Liverpool, Manchester City, Manchester United şi Tottenham Hotspur.

Aceste cluburi au recunoscut că proiectul Super Ligii a fost o "eroare", informează un comunicat al UEFA.

Cele nouă cluburi "vor dona în total 15 milioane de euro, pentru a fi folosite în beneficiul copiilor, al tinerilor şi al fotbalului din comunităţile locale din Europa, inclusiv din Regatul Unit". De asemenea, celor nouă cluburi le vor fi reţinute 5% din veniturile pe care le vor obţine la următoarea lor participare în cupele europene.

Cluburile vor fi amendate cu 100 de milioane de euro în cazul participării la un turneu neautorizat şi cu 50 de milioane de euro pentru orice altă încălcare a angajamentelor lor, a indicat UEFA.

În cazul celor trei cluburi care nu au renunţat până acum la Super Ligă, FC Barcelona, Juventus şi Real Madrid, UEFA a anunţat că îşi rezervă dreptul "să ia orice măsură pe care o va considera adecvată".

În comunicatul lor de sâmbătă, Barcelona, Real Madrid şi Juventus consideră că dreptatea este de partea lor şi afirmă că "tribunalele s-au pronunţat deja în favoarea proiectului Super Ligii" împotriva UEFA.

Cele trei cluburi sunt "conştiente de diversele reacţii negative" stârnite de acest proiect şi "gata să revizuiască propunerea aşa cum a fost ea prezentată", însă nu intenţionează să renunţe la "misiunea lor de a oferi soluţii eficiente şi viabile".

Ele şi-au reafirmat disponibilitatea de a discuta cu FIFA, UEFA şi toate părţile implicate, "cu respectarea principiilor de drept, dar fără presiuni intolerabile".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920