REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

FOTO. Ce a mai rămas din zona de PICNIC din Faleză Nord

FOTO. Ce a mai rămas din zona de PICNIC din Faleză Nord

Replica API 10 mai 2018 | 00:00 966

Constănţenii care doresc să petreacă timpul liber la un picnic trebuie să ştie că pot face un grătar doar în locurile special amenajate. Legislaţia este clară în acest sens şi este în vigoare de ani buni. Concret, Legea 54/2012, aşa numita Lege a Picnicului, precizează că activităţile de picnic nu se pot desfăşura decât în zonele special amenajate, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru aprinderea focului. Altfel, este strict interzisă aprinderea focului pe stradă, pe domeniul public, în curţile interioare ale blocurilor, pe spaţiile verzi etc.

În Constanţa, în urmă cu aproximativ zece ani au fost amenajate patru zone speciale pentru picnicuri, în parcul din cartierul Poarta 6, pe spaţiul verde din zona Doraly, în zona stadionului Badea Cârţan şi în părculeţul de pe strada Dragoslavelor, din cartierul Faleză Nord. Neglijenţa, vandalizarea sau pur şi simplu uzura cauzată de trecerea timpului şi-au spus cuvântul, iar din zonele respective...au mai rămas doar panourile informative! Acesta este, de exemplu, cazul zonei de picnic din Faleză Nord, unde nu mai există niciun grătar!

În luna aprilie, municipalitatea promitea demararea procedurilor pentru reabilitarea acestor zone. Nu de alta, dar cei surprinşi că fac grătare în alte zone decât în cele special amenajate riscă amenzi de 1.000 de lei! Până în prezent, însă, doar zona de picnic din cartierul Poarta 6 a fost reabilitată. În Faleză Nord, constănţenii mai au de aşteptat...

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel din zona stadionului Badea Cartan ar trebui relocat pe spatiul verde de dupa stadion pentru a nu mai deranja pe locatari acei petrecareti care pe langa bucuria gratarului dau volumul la maxim la muzica din masinile cu care vin, ori incep sa urle la propriu indiferent de orele din zi sau noapte
1
0
incompetenta oamenilor din administratie a inceput sa-si spuna cuvantul.Ce face primaria in acest sens?vom vedea
1
0
ce blocuri se construiesc aici ?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218