REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Franța acuză Marea Britanie de „lipsă de umanitate” față de refugiații ucraineni

Franța acuză Marea Britanie de „lipsă de umanitate” față de refugiații ucraineni

Replica API 7 martie 2022 | 23:18 529

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a criticat sâmbătă, într-o scrisoare adresată omologului său britanic Priti Patel, „răspunsul total inadaptat” al Marii Britanii şi „lipsa de umanitate” faţă de refugiaţii ucraineni respinşi la Calais, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Ministrul francez de interne, Gerald Darmanin

Încercând să se alăture familiilor lor de peste Canalul Mânecii, aproximativ 150 de ucraineni care au fugit din ţara lor invadată de Rusia au fost invitaţi în ultimele zile de oficiali britanici „să se întoarcă” şi „să meargă la Paris sau Bruxelles” pentru a obţine vizele necesare de la consulate, a arătat ministrul francez în această scrisoare.

Gérald Darmanin critică acest „răspuns total inadaptat” şi acuză o „lipsă de umanitate” faţă de refugiaţi aflați în dificultate, cel mai adesea femei cu copii mici, vârstnici sau persoane cu dizabilităţi.

În total, peste 400 de cetăţeni ucraineni au sosit la Calais de la începutul războiului, potrivit ministrului francez de interne. De câteva zile, situaţia lor este o sursă de fricţiuni între Londra şi Paris, ale căror relaţii sunt deja tensionate de problema trecerilor ilegale de migranţi.

Guvernul francez a anunţat joi că Marea Britanie va înfiinţa „un soi de consulat” la Calais pentru a elibera vize direct, pe loc, ucrainenilor aflaţi acolo. „Devine imperativ ca reprezentanţa voastră consulară, în mod excepţional şi pentru perioada crizei, să poată elibera vize pentru reîntregirea familiei direct la Calais”, îi spune omologului britanic ministrul de interne Gérald Darmanin.

„Litoralul nostru au fost scena a prea multor tragedii umane”, a insistat demnitarul francez, referindu-se la naufragiul în care și-au pierdut viaţa 27 de migranţi la sfârşitul lui noiembrie. „Să nu adăugăm la asta şi aceste familii ucrainene”, a punctat el în mesajul transmis ministrei britanice, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au iesit din ue si n.au scapat de imigranti.au probleme cu ucrainienii dar nu au probleme cu trintorii muslimi.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272