REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Franţa: Ciocniri între tineri şi poliţie în suburbia pariziană Argenteuil după decesul unui tânăr într-un accident

Franţa: Ciocniri între tineri şi poliţie în suburbia pariziană Argenteuil după decesul unui tânăr într-un accident

Replica API 19 mai 2020 | 00:00 943

Ciocniri între zeci de tineri şi forţele de ordine au avut loc în noaptea de duminică spre luni la Argenteuil, suburbie din nordul Parisului, după decesul unui tânăr într-un accident de motocicletă, pentru care unii membri ai comunităţii au învinovăţit poliţia, transmite Reuters, preluând cotidianul Le Parisien şi relatări ale locuitorilor cartierului, scrie Agerpres.

Ciocnirile de la Argenteuil marchează cea mai recentă izbucnire de dezordine pe fondul restricţiilor severe de deplasare instituite în Franţa în lupta împotriva epidemiei şi care au crescut tensiunile sociale.

Imagini video postate pe reţele sociale arată echipe de poliţie antirevoltă intervenind în cartierul de locuinţe sociale Val-d'Argent Nord.

Unii tineri au incendiat pubele, au lansat tiruri de mortiere în direcţia poliţiei, care a răspuns cu gaze lacrimogene.

Apropiaţi ai tânărului decedat, identificat ca Sabri Choubi, în vârstă de 18 ani, au spus că moartea sa a fost cauzată de coliziunea cu o maşină de poliţie.

Ciocniri au izbucnit în mai multe cartiere cu locuinţe sociale din jurul Parisului în ultima lună.

Suburbiile franceze, cu cartiere sărace de blocuri care înconjoară multe oraşe, sunt frecvent focare de violenţe îndreptate împotriva inegalităţilor sociale şi economice şi a presupuselor brutalităţi ale poliţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cartiere locuite da alogeni, care in veci nu se vor integra in societatea franceza. De ce? Simplu, pentru ca pur si simplu nu doresc acest lucru. Ei apartin unei alte lumi, cu valori si crezuri total diferite.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212