REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Franţa: Preşedintele Macron relativizează incidentul palmei primite în timpul unei vizite

Franţa: Preşedintele Macron relativizează incidentul palmei primite în timpul unei vizite

Replica API 10 iunie 2021 | 00:00 393

Preşedintele Emmanuel Macron a dorit să relativizeze marţi palma primită de la un bărbat în timpul unei vizite realizate la Tain-l'Hermitage (sud-estul Franţei), apreciind că este vorba de "fapte izolate", comise de "indivizi ultraviolenţi" care nu trebuie, în opinia sa,"să acapareze dezbaterea publică", informează AFP, citată de Agerpres.

Emmanuel Macron

"Nu aş vrea ca indivizi izolaţi sau oameni care merg spre extreme să poată, într-un fel, să ne facă să uităm de restul", a declarat preşedintele francez într-un interviu acordat cotidianului Le Dauphine, adăugând că acest tip de agresiune nu îl va opri.

Preşedintele Emmanuel Macron a fost agresat marţi de către un bărbat în timpul vizitei sale la Tain-l'Hermitage, în departamentul Drôme, dar gărzile de corp au intervenit prompt şi două persoane au fost arestate.

Într-un fragment difuzat pe Twitter, Macron apare apropiindu-se de un grup de persoane strânse în spatele unui gard pentru a saluta oamenii care îl aşteptau. Când a întins mâna unui bărbat din mulţime, acesta se pare că l-a apucat de antebraţ şi l-a lovit pe obraz.

În înregistrare, chiar înainte de incident, se aude strigătul de război regalist "Montjoie Saint Denis!", precum şi "Jos macronismul!".

"Bărbatul care a încercat să-l pălmuiască pe preşedinte şi un alt individ sunt în prezent audiaţi de brigada de jandarmi Tain-L'Hermitage", a indicat prefectura.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272