REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fratele nașului lui Bădălău a cumpărat complexul Dorna din Mamaia, de la George Guci! Video

Fratele nașului lui Bădălău a cumpărat complexul Dorna din Mamaia, de la George Guci! Video

Mirela PASCAL 1 decembrie 2022 | 00:00 13834

A apus vremea în care George Guci era unul dintre afaceriștii de top ai Constanței. Printre proprietăţile pe care familia Guci le deţinea în industria hotelieră de la Marea Neagră se numără hotelurile Dorna şi Modern, din staţiunea Mamaia, dar şi hotelul Guci din Constanţa. Pandemia l-a lovit, însă, din plin pe invincibilul Guci, care a făcut schimbări majore și a decis să-și vândă o parte din proprietăți. Printre acestea, se numără complexul Dorna din Mamaia.  Cumpărătorul este nimeni altul decât Cornel Cușă, fratele nașului lui Gabi Bădălău, fiul fostului ministru Niculae Bădălău, care acum se ”odihnește” în arestul preventiv, pentru 30 de zile. Și asta nu e tot! Ginerele lui Bădălău, a cărui firmă care apare în dosarul de corupție, are legături cu Cușă.


Cornel Cușă, fratele nașului lui Bădălău, și-a mai adăugat în palmares un hotel la malul mării. Este vorba despre celebrul Dorna, din Mamaia, deținut, până de curând, de afaceristul George Guci. De profesie medic, Guci s-a lansat în turism în 1997, atunci când a deschis primul hotel privat din Constanța fiind primul hotelier roman care a introdus sistemul "all inclusive" în România. Contactat pentru un punct de vedere, George Guci a confirmat faptul că a vândut complexul din Mamaia, fără să facă alte declarații, precizând că nu sunt informații de interes.

complex Dorna, din Mamaia

Când a avut loc tranzacția?

Complexul Dorna din Mamaia funcționează pe societatea Geo Turexim, înființată în anul 2006 de familia Guci, George și Mihail. În urmă cu câteva luni, George Guci și-a cesionat toată părțile pe care le deținea în firmă către Cornel Cușă, un controversat om de afaceri, cunoscut, mai ales, prin prisma prieteniei pe care o are cu familia lui Niculae Bădălău, fostul ministrul al Economiei, în prezent vicepreședintele Curții de Conturi, aflat în arest preventiv într-un dosar de corupție.

Tranzacția a avut loc undeva prin vară, atunci când Geo-Turexim a fost preluată de Inter Prodcus - S.R.L., cu sediul social în satul Călugăreni, controlată de Cornel Cușă.  Astfel, George Guci, care era asociat în firmă cu Popa Dumitru,  au renunțat la toate drepturile avute asupra societății mai sus menționate, și la calitatea de administratori ai societății, aprobându-se numirea lui Cornel Cușă, în calitate de administratori, cu puteri depline și pentru o perioadă de 50 de ani.  Structura capitalului social al societății, ca urmare a transferului de părți sociale aprobat prin hotărârea adunării generale a asociaților SC Geo-Turexim  S.R.L., a deciziei asociatului unic Inter Prodcus  S.R.L. și a contractului de cesiune, societatea are un capital social de 120.000 RON, divizat în 12.000 părți sociale, fiecare având o valoarea nominala de 10 RON, deținut integral de asociatul unic, Inter Prodcus, reprezentând 100% capitalul social al societății.

Video, complex Dorna:

Guci a rămas cu hotelul Modern și hotelul din centrul Constanței

Așadar, George Guci a rămas cu societatea Mazuria SRL, în baza căreia funcționează hotelul Modern, unde este asociat cu Dumitru Popa. Anul trecut, societatea a avut cifra de afaceri de 7.614.600 lei, profit de 751.600 lei și datorii de 414.003 lei.

Totodată, mai deține și cu societatea Fresco SRL, în baza căreia funcționează hotelul Guci, unde este asociat cu soția sa. În anul fiscal 2021, firma a avut cifra de afaceri de 918.558  lei, și fără profit.

hotel Guci

Cornel Cușă, fratele nașului lui Bădălău

Revenind la Cornel Cușă, așa cum am spus și mai sus, acesta deține Complex Alcor din Mamaia, unde s-au filmat numeroase secvențe din "BD la munte şi mare", cumpărat de la familia fostei deputate PDL de Constanta, Magda Stavrositu. Cușă ar fi plătit, în 2017, familiei Stavrositu pentru achiziționarea hotelului Alcor circa 4.000.000 de euro.

hotel Alcor

Cornel Cușa și fratele său George Cușa sunt fiii omul de afaceri giurgiuvean - George Cușa, care deţine firma de construcţii Gecor Călugareni. Gheorghe Cuşa este supranumit regele asfaltului în Giurgiu, după ce a obţinut, ani la rândul, contracte de la CNAIR, prin firma Gecor SRL Călugăreani. Fiul său, George Cuşa, l-a cununat pe fiul lui Gabriel Bădălău, acesta din urmă căsătorindu-se în 2016 cu constănţeanca Claudia Pătrăşcanu, de care s-a și despărțit.

Cornel Cușă, prins drogat la volan

Anul trecut, polițiștii din Giurgiu l-au depistat, înaintea sărbătorilor pascale, pe Cornel Cușă conducând sub influența drogurilor, mai exact cocaină, fapt pentru care a fost dus la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” să i se facă testul antidrog al cărui rezultat ar fi fost pozitiv.

Gabi Bădălău și Cornel Cușă

Legătura dintre Cușă și firma din pricina căreia Bădălău a ajuns după gratii

Așa cum am menționat anterior, Niculae Bădălău a ajuns în arest preventiv, fiind acuzat de DNA de trafic de influență și dare de mită, după ce ar fi făcut presiuni asupra unui primar de comună pentru acordarea unui contract public. Firma care ar fi trebuit să câștige contractual este Samby Impex SRL și este administrată de Răzvan Alexandru Marica, ginerele lui Niculae Bădălău.

Ei bine, Alexandru Marica mai deține și firma Gen Dual Construct Group SRL care este administrată… de cine credeți? De George Cușă, nașul de cununie al lui Gabriel Bădălău și al Claudiei Pătrășcanu, astăzi divorțați, după un scandal grandios.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
deci Guci vinde lui Cusa ,tare afacere intre binzari stire nationala .
1
1
ciment betonat,frumos hotelul daca ai ajuns parasutat din copac in. constanta.puneti botul fraieri!
1
1
Popoviciu era m***e?Dar ala care l-a inventat pe Mazare si Nicusor cat si pe Strutz tot m***e? de fapt ala n-avea cum nici daca se nastea a 2a oara ca-i cadea zidul cu tot cu biletele in cap,cu toate ziarele lui si casele de prin Pirmaverii ai naibii m***e ce sunt ei.Tot m***e erau si aia care aduc onoruri unui pedo ca Prince Charlie Boy prietenul lui Jimmy Savile? Sa nu ziceti maine-poimaine ca si Epstein era m***e da? ok ...sa va iau familia de 1 decembrie de "normies" trecuti prin doze(3) si spalati pe creier de Tell a Vision sau Television cum s-o mai spune ca doar programeaza prin programe,cred ca e si patentat ca instrument de maniPULAre.Sa va duceti dupa Ghislaine Maxwell si ta'su ca si aia tot m***e sunt ca si Arahat al dracu' m***e si ala .
6
3
Machedonii sunt paria societății. Niște rable de oameni. Toată viața lor e un șir lung de infracțiuni.
8
6
Pt Afaceri Văd ca tot timpul comentezi vi-a-vis de m*******i. Ca fac , dreg, fura, fac evaziune…….etc! Te întreb: -Bancorex-ul a fost devalizat de m*******i? -Rompetrolul a fost vândut de m*******i? -Toate jocurile piramidale au fost gestionate de m*******i? ………. Etc! Mai lăsați comentariile la adresa machidonilor. Pădure fără uscături , nu exista! Dar nu generalizați!
8
5
Ce idioți sunteți. Cică "a apus vremea". Tembelilor, are investiții de zeci de milioane. Câtamai idioții.
11
3
Mulți machedoni epatează pe datorii la bănci. Mulți machedoni afișează ceea ce nu au. În general, familiile de machedoni care au școală stau retrași, și sunt mulți în această situație. De obicei, machedonii care dau de ceva goromele încep sa afișeze opulență prin mașini scumpe, dar stau în apartamente de 2 sau 3 camere.
18
7
Bai, ce treaba are fratele lui nasu lu unu, care tacsu e pe cursa. Chiar sunteti asa fara subiecte de articole? Vai steaua voastra. Va dau un pont, mama vecinei bunicii din partea unchiului, cumatru cu varu sorei de la spital, a dat o beshina. Joac-o pe asta!
6
6
IN ACEIASI GASCA SI DE ACELASI CALIBRU IL GASIM SI PE FLORIN, BARONUL LOCAL ANR GIURGIU.
19
0
Despre hotelul Alcor ar trebui sa faceti o ancheta jurnalistica. Ar fi fost mult mai interesant mai ales ca actorii principali sunt din Constanta. Inca mai traieste ala care l-a cumparat de la stat pe vremea cand era director general la o renumita firma din port. Succes!
17
3
Ăsta, George, e un tip de-o discreție totală. Chiar dacă e m a c h e d o n nu s-a înhăitat cu leprele care defilează în milionari prin cafenelele din centrul constanței, bodega dolce vita sau toscana. Își vede liniștit de viață și familie. Și el și soția lui sunt persoane cu facultăți făcute pe vremea comunismului când încă se învăța carte. N-au nicio treaba cu obiceiurile p r o s t e ș t i ale m a c h i d o n i l o r. Ambii, provin din familii educate. Replica a scris despre această tranzacție la comanda din invidia unuia sau altuia și plus că nu mai au despre cine scrie. Jurnaliștii de la replica, dacă se numesc jurnaliști, ar trebui să învețe să facă anchete jurnalistice asa cum scrie la manual.
22
8
Un articol despre infractori si drogati
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218