REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Fratele nașului lui Bădălău, patronul hotelului Alcor, dator vândut după ce și-a renovat hotelul din Mamaia, în 2017

Fratele nașului lui Bădălău, patronul hotelului Alcor, dator vândut după ce și-a renovat hotelul din Mamaia, în 2017

Replica API 3 august 2022 | 21:28 4472

Familia lui George Cusă, nașul lui Gabi Bădălau, fiul ministrului PSD al Economiei, Niculae Bădălău, este cunoscută ca fiind una dintre beneficiarele contractelor cu statul pentru asfaltare și deszăpezire de zeci de milioane de euro, prin firmele controlate: Gecor Prod Construct 94 (fostă Gecor), Kirlic Group, G&M Road Building Engineering și Anastamar Construct. Contracte a avut și la Constanța, mai ales cu Portul Constanța sau Primăria Mangalia. Însă, familia Cușă mai este legată de Constanța prin prisma hotelului Alcor, controlat de fratele lui George Cușă, Cornel. Societatea în baza căreia funcționează unitatea hotelieră, Complex Alcor, e datoare vândută la o firmă din Bolintin-Vale, căreia are să-i plătească peste 240.000 lei, după ce i-a renovat hotelul, în 2017.

Familia Cușa deține, în Mamaia, hotelul Alcor, unde s-au filmat numeroase secvențe din "BD la munte şi mare", cumpărat de la familia fostei deputate PDL de Constanta, Magda Stavrositu. Hotelul este clasificat la trei stele și are 5 nivele și 119 camere şi este deținut și administrat de Cornel Cuşă, fratele lui George Cușă, nașul de cununie al lui Gabi Bădălău, ambii nepoții lui Mădălin Voicu.

George Cusa ar fi plătit, în 2017, familiei Stavrositu pentru achiziționarea hotelului Alcor circa 4.000.000 de euro. Imediat după tranzacție, Cușa a purces la renovări, contractând o firmă din Bolintin Vale. La 6 ani de la efectuarea lucrărilor, familia Cușa nu s-a achitat de datorii. Societatea ADMI BAU TECHNIK S.R.L a mers în instanță, Complex Alor fiind obligată să-i plătească peste 240.676,98 lei, plus penalități.

Familia Cuța și-a renovat hotelul, după ce l-a preluat de la Stavrositu, dar nu a plătit lucrările efectuate de constructor

Potrivit informațiilor noastre, familia Cușa a refuzat să plătească suma de bani, invocând neexecutarea, de către ADMI BAU TECHNIK SRL a unor lucrări care nu se regăsesc în contractul semnat în 2017, contract urmat de mai multe acte adiționale. Complex Alcor a cerut remedierea deficiențelor constatate în urma verificării lucrărilor efectuate de către firma din Bolintin Vale, aspect de care cea din urmă nu a ținut cont. Mai mult, potrivit surselor noastre, ca urmare a condițiilor meteo din ianuarie 2018 s-au constatat deficientele majore la tâmplăria din PVC ce a fost confecționată și montată de aceeași societate, fiind constatate infiltrații de apă și zăpadă găsite în camerele hotelului de la etajul superior, dar s-au constatat deficiențe și la sticla tâmplăriei, și nu numai.

Instanța a decis: familia Cușa trebuie să plătească peste 24.000 lei, iar firma trebuie să repare stricăciunile

Așa se face că cele două au ajuns în instanță, acțiunea fiind depusă de firma din Bolintin Vale, în 2018, la Tribunalul Constanța. După aproape patru ani de procese, magistrații au decis: familia Cușa trebuie să plătească constructorului peste 240.000 lei, iar cel din urmă a fost obligat la efectuarea lucrărilor de reparaţie a tâmplăriei PVC, remedierea garniturilor de etanşare montate pe tocul tâmplăriei; la șase camerele, înlocuirea garniturilor de etanşare de la uşile de acces spre balcon; la refacerea cordonului de silicon dintre toc şi perete de la patru camere și înlocuirea ferestrei din holul casei scărilor, din zona liftului. Complex Alcor a formulat recurs, la Curtea de Apel, urmând ca primul termen de judecată să aibă loc pe 21 septembrie. Precizăm că societatea Complex Alcor a avut, anul trecut, cifra de afaceri de 4 879 898 lei, profit de1 198 090 lei și datorii de 1 093 930 lei. Administrator este Cornel Cușa, unic asociat fiind societatea Inter Prodcus SRL, controlată 100 % de același Cornel Cușa.

La rândul ei, SC ADMI BAU TECHNIK SRL e controlată de Caranfil Adrian Constantin, cu 50% din acțiuni, Leancă Adrian și Corendea Vasilica, cu 25 % din acțiuni, fiecare. Cifra de afaceri a firmei a fost, în 2021, de peste 24 milioane de lei, profit de 3,4 milioane și datorii de peste 4,2 milioane de lei.

Frații Cușa sunt fiii regelui asfaltului în Giurgiu

Precizăm că Cornel Cușa și George Cușa sunt fiii omul de afaceri giurgiuvean - George Cușa, care deţine firma de construcţii Gecor Călugareni. Gheorghe Cuşa este supranumit regele asfaltului în Giurgiu, după ce a obţinut, ani la rândul, contracte de la CNAIR, prin firma Gecor SRL Călugăreani. Fiul său, George Cuşa, l-a cununat pe fiul lui Gabriel Bădălău, acesta din urmă căsătorindu-se în 2016 cu constănţeanca Claudia Pătrăşcanu, de care s-a și despărțit.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daa...este var de cumatru vitreg cu sora nasei nepotului lui dragnea....pfffam inteles tot..bravo mirelo
0
0
Niveluri, asa este! Nivelele sunt instrumente de verificat planul drept sau inclinat.
0
0
Niveluri, nu nivele
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108