REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mai mulți grei aflați în penitenciar, printre care Piedone și frații Mazăre, au trecut pe fapte bune

Mai mulți grei aflați în penitenciar, printre care Piedone și frații Mazăre, au trecut pe fapte bune

Replica API 9 august 2022 | 18:39 3115

Un fapt inedit s-a întâmplat în aceste zile. Mai multe persoane publice aflate în penitenciar după ce au fost condamnate penal pentru diverse fapte au decis în urma unui apel public să pună mână de la mână și să ajute un tânăr din Alexandria bolnav de cancer. Printre aceștia se află Cristian Popescu Piedone, frații Radu și Sandu Mazăre, Nelu Iordache sau Teodor Breazu. Povestea a fost relatată de fostul primar al Sectoarelor 5 și 4 pe pagina sa de facebook:

foto: arhivă

”Trec clipe, și ceasuri, și zile, și săptămâni, și luni, dragii mei! Cum trec pentru fiecare dintre voi, așa trec și pentru mine....Și, oricât încerc să mă detașez de tot și toate, să-mi canalizez atenția și emoțiile doar către cei dragi mie, nu pot rămâne indiferent la problemele celor din jur! În liniștea apăsătoare a camerei mele, atunci când încercam să-mi distrag gândurile care-mi zburau haotic prin minte, mi-am impus să răsfoiesc ziare, așa cum o făceam ori de câte ori aveam puțin timp liber la birou, în timp ce-mi savuram cafeaua. Frunzărind ziarul Libertatea, un chip mi-a atras atenția, iar gândurile mele s-au oprit din alergat. Atunci a fost momentul în care am aflat de Liviu și de problemele cu care se confruntă încă din a patra zi de viață. Cine este Liviu? Dragii mei, Liviu-Alexandru Stoian este un băiat din Alexandria care, peste câteva zile urmează să împlinească 14 ani și care suferă de cancer, hidronefroză și maladia morbus osler , iar șansa lui la viață se află în mâinile medicilor austrieci de la Clinica Wiener Privatklinik-WPK, din Viena, și în mâinile noastre, dragilor! Da, în mâinile fiecăruia dintre noi care dorește să-i redea zâmbetul și anii copilăriei! Liviu are nevoie de 30.000 de euro. Atât costă tratamentul salvator împotriva maladiei morbus osler.

Știu că sunt multe guri care afirmă faptul că dincolo de gratii sunt oameni fărădelegi, fără de suflet, fără de empatie, dar, dragilor, nu este întocmai așa! Aici, în această altfel de lume, am întâlnit oameni în adevăratul sens al cuvântului, care, atunci când le-am spus despre Liviu, au ales să nu rămână indiferenți. Așadar, împreună cu toți colegii mei din cadrul Secției 4 a Peniteciarului Jilava: Cimpoieru Vasile, Mazăre Radu, Mazăre Sandu, Giurescu Marius, Chelmez Ion, Toscu Bogdan, Iordache Nelu, Bleja Cornel, Mursez Lucian, Tudor Breazu și Galiuc Manuel am donat câte 1000 lei. Acțiunea de străngere de fonduri este finanțată și publicată de Fundația Ringier și toate cazurile sprijinite de aceasta pot fi găsite pe site-ul www.ajutacopiii.ro.

Și voi puteți contribui, dragii mei! Fie că depuneți în contul RO98BACX0000001274577001 sau trimiteți SMS la 8828 cu textul LIVIU veți putea dona 2 E pentru a-i da acestui copil șansa unei vieți normale!

Împreună facem imposibilul posibil!

Sănătate multă și să auzim numai de bine!

Cu respect, Piedone NEVINOVAT”, scrie fostul primar, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DIN PENETENCIARELE NUMITE COTETE ALE ROMANIEI A DONAT VRE UN LEU?
1
0
fapte bune pentru dosarul de eliberare inainte de termen. Au fost sfatuiti de avocati ca da bine la dosar . In rest cu banii aia nu faci nimic cind ai cancer . poate un sicriu .
1
0
acesti infractori sunt foarte norocosi pentru ca justitia si legile sunt foarte blande.numai la noi hotul dovedit face cativa ani de inchisoare,apoi se da cetatean onorabil,daca era in america nu cred ca mai iesea ori la noi se poate,pana si criminalul care avea 90 de ani de executat pt, 6 crime e liber acum si vine si la plaja la eforie,unde oare in lumea normala era posibil asa ceva?
0
0
1000 de lei e apa de ploaie la cat a furat acest domn. Si problema cea mai mare, o sa radeti, dar nu e cat a furat ci cat s-a distrus urbea noastra. Banii ca banii, sa zicem ca se recupereaza, cumva, dar distrugerea orasului e iremediabila. Pentru cei cu memoria scurta, le reamintesc ca am avut un oras aerisit, si s-a dus dracului, am avut transport in comun electric, deja istorie.........si lista-i lunga.
2
0
prejudiciul de milioane de euro a fost recuperat?asta dorim sa aflam
2
0
Iesi mai repede din puscarie sa vii primar ca ne a nenorocit boul asta de primar
1
0
Mi-a lacrimat poula la auzul acestei stiri!
0
0
dupa ce ne.au lasat fara copaci si cu cancere plamini,dau sanchi 1000 lei.Ba famiglie infractorisa stati mult in pirnaie!ce se aude cu banii din paradisuri straine,ceva pe la sute milioane euro????
0
0
Prejudiciul nu a fost recuperat si ei fac donatii. Halal justitie.
0
0
De unde mai are bani? Deci...
1
0
Bani din ciordeli
0
0
Macar daca banii sunt din munca lor
0
0
Oamenii de buna credinta doneaza sub anonimat. Jegurile din puscarie doneaza cu tam-tam ca sa-si treaca la dosar fapte in vederea liberarii conditionate. Nu va crede nimeni. Sumele sunt oricum mici.
1
0
Sunt de acord cu tarabostes. Si punctul nr doi, eu propun sa retina dl presedinte de complet de la cererea de liberare a lu nenea piedone ca nu recunoaste si nu regreta fapta si nu isi insuseste scopul educativ al pedepsei si in acest mod sa il elibereze la termen
0
0
Cati bani au donat banditii???
1
0
pe tanti din. poza unde o putem gasi
0
0
O comedie trista
0
0
La cate miliarde au furat zeci de ani,ce doneaza ei este un nimic.Le faceti reclama gratuit acestor infractori penali.1000 de lei? Rusine!
2
0
Si 1000 euro erau maruntis de buzunar pentru nababii astia! Pentru marea lor majoritate 1000 euro valoreaza exact cat un leu pe care un om cu venituri medii din Romania il da unui cersetor de pe strada. Sa le fie rusine ca se mai si lauda cu asa ceva ca sa dea bine la imaginea lor ultrasifonata. Dar ii va bate Dumnezeu mai rau decat pe copilul pe care chipurile vor sa-l ajute in marinimia lor...
1
0
Dau din banii lor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367