REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Frățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Frățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Replica API 10 septembrie 2020 | 12:27 8451

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat în cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica, acuzațiilor făcute de Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța. Frățilă a lămurit, pas cu pas, de ce nu poate fi acuzat de discriminare în cazul mutării cartierului Henri Coandă, răspunzând și acuzațiilor privitoare la cariera sa sportivă și posibilul blat cu Partidul Social Democrat. La final, Constantin Frățilă a făcut un anunț în premieră pentru a-i stimula pe constănțeni să iasă la vot.

„Toată lumea este sătulă de politică, este o mizerie fantastică”

Constantin Frățilă candidează din partea unui partid nou și tânăr, format chiar de el, partid pe care-l consideră singura cale pentru o politică în interesul oamenilor. Este de părere că prin lege și ordine, Constanța se va schimba și vom scăpa astfel de influența nefastă a trecutului.

„În LORD au intrat și vor intra oameni care nu au mai făcut politică și oameni care nu sunt alterați, nici de alte partide, nici de fostul regim. Este esențial ca tinerii să înțeleagă că acest partid este făcut pentru ei, este făcut pentru Constanța și pentru Dobrogea. Noi dorim să creștem o clasă politică nouă, absolut nouă. Îmi pare rău că eu o spun, făcând parte din altă generație, dar cred că acesta este singurul sens corect în țară. Să lăsăm, generația mea și cele anterioare, cale liberă tinerilor să se exprime. Toată lumea este sătulă de politică, este o mizerie fantastică, dar trebuie să înțelegeți că fără politică nu putem schimba lucrurile. V-am creat posibilitatea prin acest partid.”, a declarat Constantin Frățilă, candidatul LORD la Primăria Constanța.

„Spunea că Huțucă girează hoția și acum candidează din partea PNL”

Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța, a făcut în cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica, o serie de acuzații privitoare la mai mulți candidați, printre care se numără și Constantin Frățilă. Candidatul LORD a fost acuzat de partizanat cu Partidul Social Democrat și că este doar un pion pentru a lua voturi din traista lui Vergil Chițac.

„Domnului Chițac îi voi spune Agamiță Dandanache. Nu mă duc la literatura franceză, pentru că îl avem pe Caragiale. Este suprem și există în politică. Acest domn, care doarme în Eforie și candidează în Constanța, cred că a fost obosit. Ar trebui să testați înainte invitații, împotriva oboselii, băuturii, drogurilor. Cum să mă acuzi pe mine că fac jocurile PSD, când Decebal Făgădău a luat două amenzi, pe care le-a și plătit, ca urmare a unor reclamații făcute de mine împotriva sa. În urmă cu doi ani spunea că Bogdan Huțucă este cel care girează hoția și acum candidează din partea PNL. A acuzat consilierii PNL că fac blat cu PSD și acum aceiași consilieri sunt pe listă. Omul ăsta e din altă sferă. Este o gravă eroare, politică, dar și de inteligență. Să mă acuze pe mine că mă sponsorizează PSD? Vă place sau nu vă place, fac parte din top 300 capital, sunt milionar în euro. Eu pot sponsoriza PSD, nu invers. El a fost în partid, a plecat din el și l-a făcut pe președintele PNL Constanța conducătorul hoților. Despre ce vorbim?”, a mai afirmat Constantin Frățilă.

„Henri Coandă va fi mutat”

Liberalul a mai precizat că discursul privind mutarea cartierului Henri Coandă ține de discriminare, însă și aici Constantin Frățilă a ținut să facă câteva lămuriri importante.

„Henri Coandă va fi mutat. Acest cartier crează mari probleme în Badea Cârțan. Știți că apartamentele din Badea Cârțan sunt cu 20.000 de euro mai ieftine decât în restul Constanței? Înseamnă că eu, ca și primar, aș sărăci zeci de mii de oameni cu o sumă importantă. Pe de altă parte sunt probleme majore, probleme de sănătate, cu scandaluri și nopți nedormite. Au ajuns să trăiască ca în favelele braziliene. Toate cartierele constănțene trebuie să aibă lege și ordine. Când spun că Henri Coandă va fi mutat, mă refer la oamenii care nu-și plătesc chiriile, nu-și plătesc taxele și refuză locuri de muncă. Aceste persoane nu au ce căuta acolo și, după o dezbatere publică, vom decide unde îi vom muta. Nu vorbesc despre oameni normali și nu am vorbit despre nicio minoritate națională. Vorbesc despre asistații sociali.”, a precizat Frățilă.

„Să fii arbitru este mult mai greu decât să ajungi întâmplător senator”

“O rușine de arbitru”, așa a caracterizat Vergil Chițac cariera sportivă a lui Constantin Frățilă, ultimul arbitru pe care orașul de la malul mării l-a avut în Liga 1. Candidatul LORD i-a explicat liberalului că este mult mai greu să ajungi arbitru decât senator, din întâmplare.

„A spus că am fost o rușine de arbitru și că am fost alergat de rapidiști. Niciodată nu am fost alergat de vreun suporter din țara asta. Poți spune o rușine de arbitru când ști despre ce este vorba. Arbitri în România sunt foarte puțini, iar Constanța nu a mai avut arbitru central din 2002, când mi-am pus fluierul în cui. Este o rușine de om, pentru că nu știe despre ce vorbește. Este o jignire, nu asupra mea, asupra activității de sportiv și activității sportivilor din Constanța. Să fii arbitru este mult mai greu decât să ajungi întâmplător senator din partea unui partid pe care-l renegi. Domnilor liberali, acum va trebui să votați o persoană care v-a făcut hoți. Acum, rezolvați-vă problema. Este la un partid cu care nu s-a înțeles nici în Parlament, pentru că el a făcut blat cu PSD. A promovat legi care nu sunt liberale.”, a mai afirmat Frățilă.

Cine merge la vot poate câștiga o garsonieră

În cadrul interviului, Constantin Frățilă a anunțat că va premia constănțenii care vor merge la vot, în data de 27 septembrie. Nu există condiții și candidatul LORD nu a cerut să fie votat, ci doar le-a solicitat constănțenilor să-și exercite acest drept pentru a nu fi complicii unui regim care nu aduce orașului niciun beneficiu.

„Anunț în premieră că voi face 50.000 – 100.000 de flyere, pe care am să vă rog să le păstrați. Ele vor fi numerotate, exact ca orice factură fiscală, iar la sfârșitul campaniei, pe data de 1 octombrie, voi face o tombolă cu premii importante pentru cei care merg la vot. Să ne înțelegem, nu vă solicit să mă votați pe mine. Probabil că sunt dur, probabil că legea și ordinea nu sunt acceptate de mulți dintre dumneavoastră, dar vă cer doar să mergeți la vot. Să nu faceți parte din blatul PSD-PNL, care există în momentul de față la Constanța. Cu acele flyere și cu buletinul cu dovada că ați fost la vot, veți participa la o tombolă. Premiul cel mare este o garsonieră în complexul Maria Elena pe care deja încep să-l fac acum pe Baba Novac.”, a conchis Constantin Frățilă.

Urmărind restul interviului veți putea afla care sunt prioritățile lui Constantin Frățilă pentru Constanța și care sunt principalele schimbări pe care le va face dacă va deveni primar.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218