REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Garda de Coastă a contractat o firmă din Argeș fără vreun angajat să-i repare sediul din Vama Veche

Garda de Coastă a contractat o firmă din Argeș fără vreun angajat să-i repare sediul din Vama Veche

Replica API 27 decembrie 2019 | 00:00 1152

Contract impus de CNSC

Contract impus de CNSC

Garda de Coastă a angajat o firmă din Topoloveni care a raportat pentru anul trecut că nu are niciun angajat să reabiliteze sediul său din Vama Veche. Firma este liderul unei asocieri din care mai fac parte încă două societăți, de asemenea din Argeș. Interesant este că aceasta a fost inițial respinsă de Garda de Coastă, dar a avut apoi câștig de cauză la CNSC, care a obligat poliția să reia procedura de achiziție.

Garda de Coastă a atribuit pe 24 decembrie 2019 un contract pentru ”modernizare și reabilitare termică sediu PTF Vama Veche”, în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiată pe 19 iulie. Valoarea totală a lucrărilor este de 2.977.640,91 lei, fără TVA, bani care vor merge la Impera Art Construct SRL din Topoloveni, județul Argeș. Firma a declarant pentru anul trecut o cifră de afaceri de 8.791.686 lei și un profit net de 1.226.373 lei, fără niciun angajat.

Cine sunt câștigătorii

În contractul câștigat la Garda de Coastă, Impera Art Construct SRL a fost reprezentată de managerul său Daniel Cristea, în condițiile în care unic asociat și administrator al firmei este Mihaela Popa. Societatea din Topoloveni va veni să repare sediul din Vama Veche al Gărzii de Coastă alături de alte două firme asociate, Modvest Construct 2000 SRL, reprezentată de Gheorghe June și Eden Design SRL, reprezentată de Răzvan Florin Predescu, ambele din Pitești.

Soluție impusă de CNSC

Garda de Coastă a ales inițial o altă asociere de firme pentru reabilitarea sediului său din Vama Veche, dar argeșenii nu renunțat așa ușor și au contestat alegerea poliției de frontier la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), printr-o adresă înregistrată pe 22 octombrie 2019. Ulterior CNSC a aprobat contestația depusă de firmele argeșene, a anulat rezultatul procedurii Gărzii de Coastă și a obligat-o să reevalueze oferta asocierii. Reevaluare care s-a transformat într-un contract acordat chiar în prag de Crăciun asocierii argeșene conduse de o firmă fără vreun angajat.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu i-am angajat ca mie imi place spaga si manevrele imi plac. Sunt cel mai mare spagar din Garda de Coasta si toata lumea stie.
1
0
Argesul adunatura de sefi de Militie si Securitate. De acolo au umplut tzara de spurcaturi comuniste. Nu are angajati dar cati senatori si deputati tine in spate? Subcontractorii moldoveni is buni la roaba?!
0
1
Totul se dirijeaza de sus. Politicul din Romania este infect.
3
1
Da...acest Daniel Cristea....un limbric care intra in toate cururile bine asezate pe scaunele statului.
0
1
angajat,neangajat ce conteaza ,bulangiul statului subcontracteaza lucrarea si isi opreste comision dolofan fara safaca nimic afara sa dea din buci,de aia zic ca legea in romanica este facuta de hoti si pedofili in folosul lor si al talharilor
6
0
E bine ca cei care scriu articolele sa fie foarte bine informati inainte sa scrie articolele.Si pentru cei care cred ca licitatiile sunt praf in ochi sa nunuite ca in acest caz a stat la baza o decizie a CNSC
4
0
Bun articolul si partial adevarat. Dar, desigur, va intereseaza doar anumite parti din adevar
2
0
Ii luam in curind
4
0
In sfarsit sa schinbat ceva in bine decand e PNL la guvernare
2
10
Traim in Romania, licitatiile praf in ochi firme care nu au angajati cine munceste si face profitul dc nu se sesizeaza organele statului sacolecteze venituri pt ca san zeci de firme fara angajati cu cine fac lucrarile si profit e vorba de munca la negru?
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218