REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Gelos că ar putea fi înșelat, un cioban și-a înjunghiat rivalul ca-n Miorița!

Gelos că ar putea fi înșelat, un cioban și-a înjunghiat rivalul ca-n Miorița!

Virgil STOIAN 19 octombrie 2022 | 00:00 1610

Rică Rotaru a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Sentința a fost dată pe 7 octombrie 2022, de Tribunalul Constanța și nu este definitivă. Bărbatul, cioban de meserie, este acuzat că la data de 14 februarie 2022, a înjunghiat un alt bărbat cu un cuțit în regiunea toracică posterioară stângă, astfel că i-a provocat leziuni corporale grave, vindecabile în 20-22 de zile de îngrijiri medicale și care i-au pus viața în primejdie. Motivul altercației: conflict anterior între cei doi, generat de comportamentul agresiv al victimei.


Potrivit rechizitoriului, Rică Rotaru, cioban de meserie, a avut un conflict cu patronul unui alt cioban, inculpatul reproșându-i angajatului victimei că s-ar fi dat la concubina sa.  Din acest motiv, victima a încercat să lămurească diferendul, deplasându-se la domiciliul inculpatului. Potrivit unui martor, victima a ajuns la inculpat, a oprit maşina în dreptul porţilor, a lăsat maşina, probabil pe liber pentru că a văzut că a luat-o la vale. Martorul l-a atenţionat de acest fapt, dar nu a băgat-o în seamă, în sensul că  nu s-a dus după maşină, ci a intrat în curte, s-a oprit la o distanţă de aproximativ 10 metri de inculpat, au discutat, discuţie pe parcursul căreia persoana vătămată i-a reproşat ceva inculpatului şi l-a enervat, motiv pentru care a văzut cum persoana vătămată a început să alerge spre inculpat şi să-l lovească cu pumnii şi picioarele. Persoana vătămată i-a aplicat patru lovituri inculpatului, două cu piciorul drept şi două cu pumnul, inculpatul lăsându-se în jos când a văzut că vine spre el, i-a fost frică şi s-a ghemuit. Apoi, de frică inculpatul l-a înjunghiat de două ori, cu un cuțit.


Instanța a reținut pozitia procesuala exprimată la termenul din data de 14.06.2022, când a recunoscut săvârşirea faptei, dar a invocat existenţa anterior acţiunii sale a unei provocări din partea persoanei vătămate, care a venit cu maşina după el şi l-a lovit cu picioarele în coaste, situaţie de fapt probată şi reţinută şi de instanţa. În ceea ce priveşte modalitatea de executare a pedepsei, având în vedere vârsta, lipsa antecedentelor penale, atitudinea adoptata în raport cu fapta retinuta în sarcina sa, se apreciază că   scopul educativ si coercitiv al pedepsei poate fi atins fără executarea acesteia în regim privativ de libertate. Pentru aceste considerent, instanța a decis condamnarea lui Rică Rotaru la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
doua lovituri cu piciorul drept, trei cu stangul patru cu pumni si restul cu ...brisca ,nu a fost suficient si ...concludent , daca nu l a ...omorat!
2
0
SE INJUNGHIA PENTRU O OAIE,AU TRECUT LA FEMEI DEJA, E UN PROGRES, CE INSEAMNA SI DIGITALIZAREA ASTA, PROGRESAM , NE CIVILIZAM
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212