REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Generalul ISJ Gabriela Bucovală a cerut directorilor unităților de învățământ constănțene să fie mai responsabili!

Generalul ISJ Gabriela Bucovală a cerut directorilor unităților de învățământ constănțene să fie mai responsabili!

Replica API 3 octombrie 2018 | 00:00 306

Gabriela Bucovală a băgat directorii unităților de învățământ în ședință! Marţi, 1 octombrie 2016, la Palatul Copiilor, a avut loc şedinţa tehnică de lucru cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţul Constanţa. La şedinţa de lucru au participat inspectorul general Gabriela Bucovală, inspectorii şcolari adjuncţi – Prof. Alina Diana Codreanu, Prof. Anca Iuliana Dragomir, și, evident directorii școlilor și grădiniților din municipiul și județul Constanța. Conform agendei de lucru, inspectorul şcolar general, prof.Gabriela Bucovală, a adus în discuţie mai multe subiecte ce fac referire la câteva modificări legislative, de care directorii trebuie să ia la cunoștință.

Cu acest prilej, inspectorul şcolar general, Gabriela Bucovală, nu s-a putut abține și le-a atras atenția șefilor unităților de învățământ din Constanța, reamintindu-le că trebuie să fie responsabili în ceea ce privește relația cu Inspectoratul Școlar Județean.

”Nu aș vrea să dau o notă pesimistă acestei ședințe, dar, aș dori să vă atresez o rugăminte extrem de mare. Am spus și la alte întâlniri ale noastre. Nominalizați persoana care urmărește formulul ISJ. Această persoană are obligația să descurce anunțurile și să vi le prezinte în timp real. La mine pe birou ajung situații descărcate de pe adresa de mail a ISJ în timp real. Nu se strâng. Ce primesc azi, intră în lucru cu data de mâine. N-am primit răspunsul la o situație cu termen azi, de la 60 de unități. Trebuie să tratăm acest lucru cu responsabilitate”, le-a transmis Bucovală directorilor.

De asemenea, un alt aspect deranjant a fost faptul că șefii unităților de învățământ nu au transmis, către ISJ, situația cu încadrările, astfel încât, instituția, nici până la acest moment, nu are centralizarea tuturor cadrelor calificate și necalificate. ”A fost termen până vineri”, a spus Bucovală. De asemenea, ”Generalul” a ținut să atragă atenția directorilor și cu privire la examenele de grad.

”Țin să lămuresc câteva aspecte referitoare la înscrierile pentru gradele didactice. Știți foarte bine că mă pricep cât se poate de bine la acest aspect. Procedurile postate pe forum sunt lucrate în decurs de 8 ani de zile, îmbunătățite, prelucrate, astfel încât totul să fie câte se poate de clar. Îmi doresc ca în acest an școlar, dosarele celor care vor să se înscrie, trebuie să respecte procedura. Știu că anul trecut, în momentul când trebuia afișată lista cadrelor înscrise la examen, abia atunci se centralizau problemele din dosar. Nu e cazul să ajungem acolo. În procedură e cât se poate de clar, totul”, a lămurit Bucovală.

Referitoare la încadrarea cu personal didactic. Reveind la modificările legislative, directilor li s-a adus la cunoșțtință ordinele minsitrului Educației referitor la plata cu ora a cadrelor didsactice, la transferilor elevilor, concediul de odihnă ori referitoare la condițiile în care se face echivalarea studiilor în străinătate.

S-au adus în vedere noile normele metodologice privind întocmirea proiectului de încadrare, respectiv a planului de încadrare a personalului didactic de predare din unităţile de învăţământ preuniversitar şi încadrarea în regim de plata cu ora a personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin. S-a mai discutat și despre contractele individuale de muncă încheiate pe durată determinată sau

nedeterminată, aferente posturilor didactice de predare/catedrelor ocupate, care

sunt însoţite în mod obligatoriu de fişa postului, în care se precizează orele de predare şi celelalte activităţi, pentru un interval de timp de 40 de ore pe săptămână.

De asemenea, cadrele didactice aflate în sală au fost informate cu privire la faptul că este interzis ca programul Școala Altfel să se mai deruleze înainte cu o săptămână de vacanță și după vacanță, ”pentru a nu fi transformată într-o săptămână în plus de vacanță”, după cum a anunțat inspectorul general Adjunct, Alina Codreanu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
D-na Inspector va rog ca cetatean sa fiti verticala,in scolile din judet este jale-Directori incopetenti-verificati va rog-OLTINA,BANEASA,DELENI
0
0
Marti a fost 2 octombrie! Generala anunta acum ca Scoala Altfel sa nu se mai deruleze cu o saptamana inainte de vacanta si dupa vacanta? Baza legala are? Cand se stabileste acesta saptamana stie? Cand se fac planificarile si cand se dau la semnat ?Schimbam saptamana in timpul anului? Nu trebuia sa spuna inainte de inceperea lui? Daca tot recomanda consultarea zilnica a Forumului , ISJ -ul o face? Mai ales la rubrica Angajari in sistem? Daca nu, atunci de ce scolile mai posteaza la acea rubrica?
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468