REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.1° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

George Niculescu respinge ideea unei candidaturi la Primăria Constanța sau Consiliul Județean! Video

George Niculescu respinge ideea unei candidaturi la Primăria Constanța sau Consiliul Județean! Video

Mirela PASCAL 22 iulie 2023 | 00:00 629

Și PNL Constanța își testează liberalii, ca posibili candidați pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean. Alături de mai multe personalități, printre care Septimiu Bourceanu ori Silviu Coșa, umblă vorba prin târg că și George Niculescu este măsurat în sondaje. Șefii la nivel de partid ar dori să meargă pe mâna unui profesionist, iar dacă ne uităm în CV--ul lui Niculescu, acesta a atins destul de multe performanțe, într-un timp relativ scurt. Însă, președintele ANRE spune că are un mandat de dus la capăt la ANRE și nu ia în calcul o astfel de provocare. Deși, niciodată să nu spui niciodată...mai ales în politică!

George Niculescu respinge ideea unei candidaturi la Primaria Constanta sau Consiliul Judetean! Video

Deși mai este mai bine de un an până la alegerile din 2024, partidele au început, deja, să facă jocurile pentru marea bătălie. Ca în orice societate democratică, preferințele de vot ale electoratului se pot schimba în decursul timpului. Iar, dacă vorbim de Constanța, mulți spun că PNL nu s-ar mai afla în preferințele electoratului pentru un nou mandat. Așa că, liberalii trebuie să mizeze pe un candidat puternic. Gurile spun că George Niculescu, președintele ANRE, ar fi cap de listă, la nivel de partid, pentru o eventuală candidatură la Constanța...Primăria sau Consiliul Județean. Că Niculescu și-a dat demisia din partid în aprilie, în contextul preluării mandatului la ANRE, nu ar fi un impediment...trebuie doar să-și dorească această provocare.

Niculescu: PNL va trebui să pregătească un candidat pentru CJ

Aflat în studioul Replica, George Niculescu a vorbit, printre altele, și despre o eventuală candidatură. Nu ia în calcul acest subiect, cel puțin nu acum. ”Eu a trebuit să îmi dau demisia din PNL atunci când am fost nominalizat pentru această funcție, pentru că este incompatibilă cu orice funcție într-un partid politic, inclusiv cu calitatea de membru. Vreau să vă spun că nu am auzit de asemenea discuții, conform cărora numele meu ar fi vehiculat pentru o candidatură la Consiliul Județean sau la Primăria Municipiului Constanța. În momentul de față, la primăria municipiului Constanța, Partidul Național Liberal îl susține pe domnul primar Vergil Chițac. În ceea ce privește Consiliul Județean, toată lumea care citește presa a văzut că PNL i-a retras sprijinul actualului președinte și evident că va trebui să pregătească un candidat pentru alegerile din 2024. Retragerea sprijinului politic la acest gând mă duce”, a spus George Niculescu, precizând, totodată, că nu se gândește să plece de la ANRE:

Niculescu, despre o eventuală candidatură la Constanța: Sunt persoane cu mai multă experiență administrativă decât mine.

Personal, în momentul de față mă gândesc la mandatul pe care îl am în fruntea Autorității de Reglementare. Este foarte importat să avem rezultate la ANRE, astfel încât să nu mai trecem sub nicio formă prin momentele prin care am trecut în iarna anului 2021 și iarna anului 2022. Vreau să vă spun că Partidul Național Liberal la Constanța are multe persoane foarte bine pregătite, care cu siguranță ar fac o treabă mult mai bună decât aș face eu la Consiliul Județean, în momentul de față. Sunt persoane cu mai multă experiență administrativă decât mine. PNL Constanța deține o resursă umană foarte bine pregătită”, a continuat președintele ANRE.

George Niculescu respinge ideea unei candidaturi la Primaria Constanta sau Consiliul Judetean! Video

Întrebat dacă nu crede că PNL Constanța va deconta politic la alegeri, din cauza haosului din Constanța, Niculescu a declarat: ”Constanța este într-un continuu proces de schimbare. Ar trebui să nu observăm lucrurile sau să fim rău intenționați să spunem că nu există schimbare. Evident că această schimbare, multora le produce un disconfort. Și eu personal mi-aș fi dorit ca această schimbare să dureze mai puțin. Văd că mare parte din proiectele de infrastructură din municipiu sunt în curs de finalizare și atunci cu siguranță că în curând vom vedea Constanța prezentându-se cetățenilor și turiștilor în condiții mult mai bune decât o făcea până acum. Este logic că există riscuri, dar care ar fi alternativa? Să nu se facă nimic în oraș din dorința de a-ți conserva un scor politic? Să stăm în continuare cu o rețea de termie de aproape 50 de ani și cu pierderi de energie incredibile, care nu făceau decât să dreneze bugetul local de banii contribuabililor? Să nu facem aceste lucrări de infrastructură pentru că vor crea disconfort?

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272