REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

George Szekely, noul şef al Poliţiei Locale pentru următoarele 6 luni

George Szekely, noul şef al Poliţiei Locale pentru următoarele 6 luni

Replica API 20 martie 2019 | 21:04 881

Decebal Făgădău şi Drăguţ Encică

Conducerea Poliției Locale Constanța a prezentat raportul de activitate al Direcției pentru anul 2018. Evenimentul a avut loc în sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ în prezența reprezentanților mai multor instituții din Constanța, precum DSP, Direcția de Cultură, RADET, RATC, ISJ, Jandarmerie.

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a felicitat polițiștii locali pentru activitatea însemnată depusă până acum. ”Corpul Politiei Locale arată bine astăzi și va crește”, este de părere edilul. De precizat faptul că luni, 18 martie, a fost semnat ordinul de ministru privind detașarea pentru 6 luni a lui George Szekely la conducerea Poliției Locale. Acesta vine din cadrul IPJ Constanța, de unde activează din anul 2000.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Polițai Locală Constanța, activitatea în anul 2018 a fost una însemnată, ajungând să fie constatate un număr de 64.520 contravenții, față de 15.700 la nivelul anului 2017, ceea ce reprezintă o creștere de 300 %. În domeniul liniștii și ordinii publice s-a acționat în principal în apropierea unităților de învățământ, piețelor, parcurilor, spitalelor.

S-au aplicat un număr de 25.667 sancțiuni față de 1068 în anul 2017. 41 infracțiuni în fragrant, au fost legitimate 27. 700 persoane, identificați și predați către Serviciile de Asistență Sociale 34 minori și 41 adulți și au fost invitate la sediul Poliției Locale 1200 persoane.

De asemenea, a fost 63 sesizări către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța privind executarea lucrărilor de construcții fără respectarea normelor legale. Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a ținut să precizeze că și-a ținut promisiunea pe care a făcut-o în campania electorală din 2016 privind siguranța cetățenilor și consider că orașul de la malul mării este mult mai sigur, mai curat și cu mai puține infracțiuni față de anii anteriori.

"Din momentul în care am ajuns primar, conform promisiunii din campanie, aceea de a construi o structură puternică care să facă din Constanța un oraș sigur, am început de la o inventariere a ceea ce aveam la nivelul Poliției Locale și neexploatat la nivelul cooperării interinstituționale.

Din acel moment, am avut întâlniri lunare cu toate structurile din Constanța, Poliția Națională, Jandarmerie, ISU, RADET, tuturor structurilor care ne-au sprijinit în acest demers de a construit ceva. Am înființat Poliția Locală, care nu exista înainte, exista doar imaginea fostului Corp Control, care nu prea avea o activitate pe care să o simtă comunitatea.

Din 2017, ne-am propus să creștem competențele.Am făcut planul local de ordine public, făcut împreună cu Poliția Națională. Am înființat comisia locală de ordine public. Rezultatele nus –au lăsat mult așteptate. Pentru că, trebuie să recunoaștem , nu prea erau regulile respectate la Constanța.

Înainte erau căruțe pe toate drumurile, comerțul ambulant pe plajă era în floare, pe faleză sau în locuri neamenajate un comerț ambulant agasant, sufocant. La sfârșitul lui 2017, i-am propus comisarului șef Dogaru (Tudorel Dogaru - n.r.), să accepte detașarea. Îi mulțumesc pentru activitate, îi multumesc Departamentului comunicare care a promovat activitatea Poliției Locale.

În 2018, s-au dat mai multe amenzi față de anii trecuți. Dar polițiștii locali nu au avut si nu vor avea plan de amenzi. Constanța este un oraș sănătos dacă regulile sunt aplicate. Corpul Politiei Locale arată bine astăzi și va crește. O dovedesc realitățile, dincolo de cifre", a declarat Decebal Făgădău.

Totuși, nu este totul roz. ”Am avut polițiști locali în comisia de disciplină. Fiecare sesizare a intrat în comisie.Am aplicat mustrări verbale, scrise până la sancțiuni. Cu cât primim mai mult sesizări, cu atât de corectăm mai bine activitatea”, a completat edilul.

George Szekely, noul șef al Poliției Locale pentru următoarele 6 luni

Primarul Făgădău a mai anunțat că a primit luni, 18 martie, ordinul de ministru privind detașarea pentru 6 luni a lui George Szekely la conducerea Poliției Locale. Acesta vine din cadrul IPJ Constanța. ”Din anul 2000 activez în cadrul IPJ Constanța.

Mulțumesc domnului primar pentru onoarea de a mă susține în această funcție. Sunt convins că, alături de noii mei colegi, voi reuși să continuăm munca depusă până acum, din respect pentru cetățeni", a spus George Szekely. Întrebat care sunt prioritățile imediat următoare, noul șef al Poliției Locale a precizat că nu a făcut încă o analiză a Direcției.

" O să fac o analiză, în funcție de aspectele care reies, o să vedem ce vom imbunătății activitatea" a spus George Szekely. Ion Chiru, șeful Poliției Municipiului, a declarat a apreciat activitatea depusă de polițiștii locali în 2018: "Activitatea Poliției e una bună, întotdeauna este loc și de mai bine. Cu sprijinul Poliției Locale am avut o scădere a furturilor din locuințe și a tâlhăriilor. Avem o colaborare bună spre foarte bună cu Poliția Locală", a spus Chiru.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu prostiiii,4 clase
0
0
Ar trebui sa tina sub observatie fenomenul rezervarii parcarilor cu tot felul de table care prezinta pericol noaptea din zona academiei navale-comandamentul naval. Slugile pun tablele si ligheane noaptea pt a rezerva locuri sefutilor si curvistinelor de acolo. Si mizeria care se scurge pe domeniul public in strada dezrobirii, dupa ce se spala masinile in curtea comandamentului naval.
1
0
Ii tine locul cald lui Dancu. Chiar nu va dati seama de ceva evident?
2
1
Cu dosarele lui EPURE si VACALAU de la CNE Cernavoda ce ai facut? Le-ai pus la sertar in asteptare?
2
0
Va intra si asta sub ordinele prostului ala de babu ca si dogaru... Poate va povesti acest novice in ale militiei Dogaru , cum primea si executa ordinele primite de la un parsiv idiot - babu...
3
2
cine e Narcis asta ???
3
0
este un om foarte bun . pentru pozitia de parcagiu la carciumile din centru
3
3
George, fa-ti treaba acolo asa cum stii tu si o sa revii in septembrie cand Dancu va fi istorie neagra.
6
4
amantul lui narcis,sefa lui fagadau
4
5
A facut parte din batalionul de batausi de la tg mures cind a fost la pungesti peste moldoveni. In curind il vom vedea si la noul consulat maghiar de la constanta. Traiasca partidul statului paralel.
6
3
Tarane colaborarea cu Politia Locala e ZERO !
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369