REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Dum., 16 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6762
17° Constanța Duminică, 16 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6762
 

George Tufă: Mariana Gâju nu acceptă decât părerea ei, în Cumpăna. Video

George Tufă: Mariana Gâju nu acceptă decât părerea ei, în Cumpăna. Video

Emilia Babu, Andreea VLAICU 23 mai 2024 | 00:00 1391

George Tufă, candidatul Partidului Național Liberal pentru Primăria comunei Cumpăna, s-a aflat miercuri, 22 mai a.c., în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre răspunsul primit din partea Poliției Locale din Cumpăna referitor la securitatea publică, dar și despre multitudinea de proiecte cu care vine pentru Cumpăna.

George Tufa: Mariana Gaju nu accepta decat parerea ei, in Cumpana. Video

În debutul interviului, George Tufă a vorbit despre ce au spus reprezentanții Poliției Locale după ce acesta a susținut, în urmă cu o săptămână, în studioul Replica, că aceasta nu oferă securitate comunității. „Domnul inspector a ieșit cu un drept la replică. Dar dreptul la replică confirmă tot ceea ce am spus eu. Cumva ei se plâng de lipsa oamenilor. Practic este subdimensionat acest aparat al Poliției Locale. Lucrurile par să revină ușor la normal. Avem un efectiv de cred că 10 din 11 polițiști locali. Ceea ce înseamnă că lipsește unul. Cu toate acestea, lipsa unui polițist local este un element negativ și se simte în comună. Eu am adus în atenția celor de la Poliția Locală faptul că am avut 2 consilieri care au avut ceva probleme, la un moment dat, și nu a răspuns nimeni. Trebuie să înțeleagă toată lumea că nu critic aparatul ci imposibilitatea de a-și desfășura activitatea atât timp cât ei sunt folosiți și în alte direcții. Domnul inspector confirmă acest lucru. Spun că fac tot posibilul să asigure o fluiditate a întregului aparat, inclusiv al primăriei. Dacă s-ar ocupa de toate celelalte lucruri și s-ar ocupa doar de atribuțiile Poliției Locale, ei și-ar putea desfășura activitatea în condiții ireproșabile”, a spus George Tufă. 

Video 1:

Problema transportului în comun supraaglomerat. George Tufă are o rezolvare

Legat de problema transportului în comun, George Tufă vrea să schimbe situația actuală. „Transportul în comun a fost și este o problemă dar va fi rezolvată. Există o regularitate a autobuzelor doar că nu sunt manageriate, la modul că la orele de vârf sunt întotdeauna supraaglomerate. Eu înțeleg că sunt probleme de cost dar principala problemă este perioada în care lumea pleacă la muncă sau se întoarce de la muncă, care trebuie suplinită, tocmai ca să evităm astfel de probleme. În urma insistențelor, chiar și ale noastre, ale Consiliului Local, chiar și a doamnei primar, o astfel de problemă sunt convins că se va rezolva. Problema cu atitudinea șoferului vizavi de clienți este aproape rezolvată. Se întâmpla deseori ca oamenii să nu fie luați din stații sau să aibă un limbaj foarte agresiv, necorespunzător. Ori pentru că sunt supraaglomerate ori din alte motive”, a spus Tufă. Referitor la rezolvarea problemei majore, acesta a susținut că are și o rezolvare „Eu sunt sigur că CT Bus și aderarea noastră la ADI Transport va rezolva astfel de probleme. Le spun celor de acasă că acest proiect va fi realizabil undeva între 2025-2026. Să nu ne așteptăm ca acest proiect să se întâmple imediat, peste noapte. Nu se va întâmpla asta. Trebuie să îndeplinim absolut toate normele de siguranță, trebuie să luăm autobuze noi”, a adăugat candidatul PNL.

George Tufa: Mariana Gaju nu accepta decat parerea ei, in Cumpana. VideoGeorge Tufă

Consilierii locali din Cumpăna există dar... nu există

„Este un mediu închis în comună. Noi nu avem o deschidere puternică către oamenii de afacere.”, a relatat George Tufă. Întrebat de ce nu vin actualii consilieri locali cu o părere, o viziune către primarul comunei, pentru a schimba ceva, candidatul PNL a spus că „doamna primar nu acceptă sub nicio formă decât părerea dânsei. Consilierii săi, de asemenea, sunt de multe ori ignorați, chiar și atunci când vin cu păreri pertinente. În ședințele de Consiliu au fost deseori momente când consilierii dumneaei au venit cu păreri, care și nouă ne-au trezit semnale de alarmă și vedeam că au dreptate, dar cu toate astea, a trecut foarte repede peste și a spus nu”, a adăugat acesta. 

Video 2:

George Tufă, despre lista candidaților la Consiliul Local

Candidatul PNL la Primăria Cumpăna a vorbit și despre lista pentru Consiliul Local, spunând că este una echilibrată. „Consilierii noștri sunt aleși din toate domeniile. Este important să vă spun că lista este extrem de echilibrată. Avem oameni tineri cât și în vârstă. Avem chiar și pensionari pe locurile eligibile și de întâietate. Îl avem pe doctorul Dobre, care este un medic extrem de apreciat la noi, în Cumpăna. Este un doctor care a înțeles toate neajunsurile sistemului medical din Cumpăna și vrea să le repare”.

Cu ce proiecte vine George Tufă pentru Cumpăna?

George Tufă vine cu o mulțime de proiecte pentru comuna pe care o reprezintă, de la senzori de monitorizare a mediului la kilometri întregi de trotuare. „Ceea ce ne doare cel mai mult este modernizarea și extinderea Poliției Locale. Este pe locul 1 în proiectele noastre. Este un proiect pe care îl dorim cu toții. Al doilea proiect este achiziția de senzori pentru monitorizarea mediului în Cumpăna. Este un proiect extrem de necesar. Sunt convins că va aduce multă valoare. Vorbim de senzorii de calitate a apei, a aerului. Sunt persoane care încă ard cauciucuri. Îi mai avem și pe cei de poluare fonică, care va intra în dotarea poliției. Pe locul 3 avem continuitatea marilor proiecte de infrastructură. Trebuie duse la capăt. Avem nodul de autostradă, lărgirea DN39E și parcul industrial, care de altfel este pe locul 4. Pe locul 5 avem eficientizarea energetică în Cumpăna. Scopul este îmbunătățirea eficienței energetice a blocurilor din Cumpăna. Ne referim strict la anvelopare și la schimbarea tâmplăriei PVC. Pe locul 6 avem îmbunătățirea structurii energetice în Cumpăna. Adică asigurarea stabilității și independenței energetice. Ne dorim cele 2 generatoare de mare putere. Sunt probleme aproape zilnic cu întreruperea curentului la Cumpăna. Mai avem construirea a 35 de km de trotuare. Primăria Cumpăna desfășoară în acest moment un proiect de 90 și ceva de km de trotuare. Eu nu o să vin cu o fantezie ca asta. Avem și îmbunătățirea sistemului de sănătate în Cumpăna, creșterea semnificativă a finanțării și extinderea serviciilor medicale.”, a mai spus candidatul PNL.

Urmăriți interviul INTEGRAL în materialul VIDEO de mai jos:

Comandat de partidul PNL - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240015

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
281541142331
5/49
2274181623
joker
123216151112