REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Georgescu (PSD): „Așa cum a candidat Stroe în 2020, Huțucă trebuia să candideze și el la Consiliul Județean“. Video

Georgescu (PSD): „Așa cum a candidat Stroe în 2020, Huțucă trebuia să candideze și el la Consiliul Județean“. Video

Mirela PASCAL 22 martie 2024 | 00:00 3957

Primarul din Limanu, Daniel Georgescu, și prim vicepreședinte al PSD Constanța s-a aflat joi, 21 martie, în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre proiecte, alegeri și candidați.

Georgescu (PSD): „Asa cum a candidat Stroe in 2020, Hutuca trebuia sa candideze si el la Consiliul Judetean“. Video

În debutul interviului, Daniel Georgescu a vorbit despre proiectele pe care le are în implementare. „De luni vor fi lansate trei proceduri de licitație pentru 21 de străzi în Limanu și cred că este o veste bună pentru locuitorii localității Limanu. În luna mai va fi lansată procedura de licitație pentru creșa din Limanu, vom termina reabilitarea căminului cultural, vom finaliza baza sportivă din 2 Mai, avem cu ce să ne lăudăm acum la sfârșit de mandat. Sunt și lucruri pe care nu le-am realizat, dar întotdeauna lista noastră de proiecte sau planurile noastre sunt într-un număr foarte mare și este normal ca un procent din ele să nu se îndeplinească. Pot să spun pe partea de organizare a localități noastre căutăm să înființăm și noi un OMD pentru localitatea Limanu, colaborăm cu doamna Corina Martin în sensul acesta, ea fiind cea care gestionează apariția OMD la nivel național, din câte știu este președinta acelei comisii care lucrează pentru înființarea OMD România. La această organizație la nivel local vrem să înființăm un ghid, să-i ajutăm pe localnici la înființarea punctelor gastronomice locale. Primul punct gastronomic la nivel de județ este înființat în 2 Mai. Sunt încurajați printr-un punct gastronomic local, oricine își poate înființa, găti acasă un număr limitat de feluri de mâncare, dar este condiționat ca produsele să fie din gospodărie sau să fie luate de la producători locali”, a declarat Daniel Georgescu.

Mai multe despre proiecte, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Schimbând registrul, am vorbit cu Daniel Georgescu, prim vicepreședintele PSD și despre alegeri și candidați. Întrebat dacă lasă Primăria Limanu pentru CJ, dacă își asumă acest risc, acesta a declarat: „Eu spun că toți care s-au înscris până acum în competiția electorală pentru funcția de președinte al Consiliului Județean sunt oameni pe care trebuie să îi iei în calcul. Asta își asumă și candidatul PNL-ului, poate și el să câștige poate și el să piardă și el își poate câștiga sau își poate pierde localitatea prin persoana pe care o lasă pentru a prelua administrarea localității”, a spus Georgescu.

Georgescu: PNL a vrut doar să câștige, nu să administreze județul

La nivel local, toate partidele și-au desemnat candidații. PSD ce așteaptă?! „Și dacă au constatat că s-au grăbit? Dacă vor constata că acel candidat nu este potrivit și vor fi nevoiți să-l retragă și să-l înlocuiască? E mai bine așa? În momentul acesta suntem foarte clari, primim sondaje și la nivel de municipiu și la nivel de județ și considerăm că trebuie să venim cu un candidat care, nu doar să câștige, trebuie să venim cu un candidat care este un bun manager. Dacă ne uităm la propunerea PNL-ului din ultimul mandat, vedem foarte clar că au venit doar să câștige, nu și să administreze județul în beneficiul locuitorilor sau în bunul mers al acestui județ. A fost bine? Nu cumva candidatul propus acum de PNL este cel care l-a susținut cel mai mult pe actualul președinte al Consiliului Județean? Și atunci este în regulă? Oare actualul candidat al PNL a fost primul susținător al domnului Lupu? Noi vrem să gândim foarte bine și să venim cu o propunere bună pentru acest județ. PSD este primul în sondaje la nivel de județ și primul în sondaje la nivel de municipiu și noi nu vrem decât și cu un bun manager. E ușor să vii cu o propunere de câștigător”, a precizat Georgescu.

„Așa cum a candidat Felix Stroe în 2020, Huțucă trebuia să-și asume candidatura“

Cum a văzut PSD candidatura lui Florin Mitroi la CJ? „Subiectul acesta era știut de doi ani de zile, noi știm că era foarte hotărât. Probabil dezamăgirea Lupu l-a împins să candideze. Eu nu înțeleg altă treabă, de ce nu și-a asumat nimeni din cadrul conducerii PNL candidatura la CJ. Mi s-ar fi părut firesc, așa cum a candidat Felix Stroe în 2020, domnul Huțucă să-și asume candidatura. Nu știu de ce fuge tot timpul de a candida, nu și-a asumat niciodată candidatura la o primărie sau la un Consiliu Județean, să devii parlamentar este mult mai ușor”, a continuat Georgescu.

Daniel Georgescu a făcut și o comparație între fostul primar al Constanței cu actualul. Care e concluzia? „Este clar pentru toată lumea că fostul primar PSD din mandatul 2016-2020 a fost mult mai bun decât actualul primar PNL. Tot ce se aplică în acest moment în Constanța nu este munca administrației PSD din 2016-2020? Din punctul meu de vedere, dacă s-ar face un concurs la nivel național de primar dezastru, cred că actualul primar al Constanței s-ar lupta cu succes pentru primul loc sau la dezamăgiri

În concluzie, Daniel Georgescu a declarat că PSD mai face un sondaj... încă unul (?!), urmând ca, apoi, să anunțe, în sfârșit candidații. „PSD este pe primul loc și la nivel de județ și la nivel de municipiu. Sunt sondați mai mulți posibili candidați, ca să vedem care ar fi cel mai potrivit pentru consiliul Județean sau municipiu. Este măsurat și Decebal Făgădău, nu putem spune că nu este un social-democrat. În momentul de față se mai face un sondaj. Haideți să vedem pe cine avem la primărie”. De asemenea, Georgescu crede că, la alegerile din 9 iunie, PSD va fi umăr la umăr cu alianța ADU.

Întrebat care este situația candidaților în celelalte orașe mari, Georgescu a precizat că la Eforie încă nu s-a stabilit, nici la Mangalia nu s-a decis. „Deși toată lumea crede că actualul primar e de nebătut, s-ar putea să aveți o surpriză. Au fost măsurători, încă sunt discuții, sunt discuții și pentru posibile alianțe. Este posibil orice“, a spus Georgescu. Întrebat dacă va candida la Mangalia, primarul a declarat că, în funcţie de ce o să se întâmple la ședința de Consiliu Local de la Mangalia, de joi, ora 15.00, „vom vedea dacă PSD îşi doreşte să câștige Mangalia. În funcție de asta, voi lua o decizie.“

Mai multe despre subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Interviul INTEGRAL îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:


.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272