REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Germania: Liderul SPD susţine că va face coaliţie doar cu partide care susţin angajamentul faţă de NATO

Germania: Liderul SPD susţine că va face coaliţie doar cu partide care susţin angajamentul faţă de NATO

Replica API 25 august 2021 | 00:00 439

Liderul Partidului social-democrat german (SPD) a declarat că nu va forma o coaliţie guvernamentală cu un partid care nu susţine NATO şi parteneriatul trans-atlantic, dar în afara acestui lucru nu e exclus nimic, relatează dpa, citată de Agerpres.

Olaf Scholz

Olaf Scholz a făcut această afirmaţie după ce a fost întrebat la Bild TV dacă ar intra într-o coaliţie cu Die Linke, formaţiune de extremă stânga, în urma scrutinului de pe 26 septembrie.

Scholz, unul dintre cei trei politicieni care îi pot succeda Angelei Merkel în fruntea guvernului federal după alegerile de luna viitoare, a răspuns că va lua în considerare numai o alianţă cu partide care acceptă necesitatea de "a cultiva parteneriatul transatlantic" şi "angajamentul pe care ni l-am luat în NATO".

În manifestul său pentru alegeri, Die Linke a numit NATO o relicvă a Războiului Rece şi a cerut dizolvarea sa şi înlocuirea cu "un sistem de securitate colectivă cu participarea Rusiei", o propunere care reprezintă o anatemă pentru majoritatea celorlalte partide din Germania.

Afirmaţia lui Scholz a provocat o reacţie ironică din partea co-preşedintei Die Linke, Janine Wissler, care a spus că "după eşecul din Afganistan, SPD nu este deloc în poziţia de a cere angajamente. Poate o reflecţie critică ar fi mai potrivită".

Întrebarea a venit în contextul în care politicienii germani sunt tot mai resemnaţi cu faptul că un guvern de coaliţie va fi inevitabil după alegeri, în contextul în care electoratul este împărţit în mod sensibil egal între Uniunea Creştin-Democrată (CDU), SPD şi Verzi.

SPD, care a fost în urma CDU şi a Verzilor în timpul verii, a înregistrat o creştere în sondaje în ultimele săptămâni, depăşindu-i chiar şi pe Verzi în ultima săptămână.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272