REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Germania: Un student evreu a fost atacat cu lopata în faţa unei sinagogi din Hamburg

Germania: Un student evreu a fost atacat cu lopata în faţa unei sinagogi din Hamburg

Replica API 6 octombrie 2020 | 00:00 1037

Un student evreu a fost grav rănit duminică de un tânăr de 29 de ani în faţa unei sinagogi din Hamburg, a informat poliţia, agresiune pe care şeful diplomaţiei a calificat-o drept un act de "antisemitism dezgustător", informează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Sursa foto: www.eurojewcong.org

Victima, în vârstă de 26 de ani, a fost atacată în cap cu lovituri de lopată în timp ce se pregătea duminică după-amiază să intre în sinagoga unde avea loc o sărbătoare religioasă, Sucot, potrivit unui comunicat de presă al poliţiei din Hamburg.

Atacatorul, care purta îmbrăcăminte tip camuflaj, a fost arestat. Potrivit dpa, în buzunarul pantalonilor a fost găsită o bucată de hârtie cu o svastică.

Victima, care a reuşit să se adăpostească şi a fost preluată pentru primul ajutor de către trecători, a fost apoi spitalizată.

Ministrul german de externe Heiko Maas a denunţat imediat pe Twitter "antisemitismul dezgustător" căruia "trebuie să ne opunem cu toţii".

Liderul Congresului Evreiesc Mondial Ronald Lauder a deplâns de la New York "un act de teroare violent, antisemit".

Preşedintele Conferinţei germane a rabinilor ortodocşi, Avichai Apel, a numit atacul "un nou şoc pentru comunitatea evreiască din Germania"."Este insuportabil să vezi că ura şi violenţa împotriva evreilor continuă să izbucnească pe străzile germane", a afirmat acesta într-un comunicat.

Presupusul agresor a fost arestat de poliţiştii însărcinaţi cu supravegherea sinagogii, dar a dat impresia că este "extrem de confuz", ceea ce a făcut foarte dificilă realizarea unui interogatoriu, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, citată de dpa. Este vorba de un german originar din Kazahstan, conform sursei citate.

Comunitatea evreiască din Hamburg a sărbătorit în această duminică Sucotul, cunoscută şi sub denumirea de "sărbătoarea corturilor". Potrivit presei germane, sinagoga era plină de credincioşi.

Atacul a avut loc la aproape un an după atentatul eşuat din 9 octombrie 2019 asupra unei sinagogi din Halle cu prilejul sărbătorii Yom Kippur, cea mai mare sărbătoare evreiască. Neputând să intre în clădire, agresorul a ucis atunci o trecătoare şi apoi un tânăr într-un snack bar.

Într-o ţară bântuită de trecut, autorităţile germane sunt îngrijorate de reapariţia antisemitismului în ultima perioadă, tendinţă alimentată în special de extrema dreaptă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acceptarea unei mari mase de migranti musulmani duce la antisemitism. Dar si la acte de genu asta. Comportament medieval. Europa se duce drak.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272