REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

GHENELE de GUNOI vor fi DOTATE cu CAMERE de SUPRAVEGHERE

GHENELE de GUNOI vor fi DOTATE cu CAMERE de SUPRAVEGHERE

Replica API 19 mai 2021 | 11:10 2457

În perioada ce urmează, în municipiul Constanța vor apărea primele camere de supraveghere ce vor ajuta organele de control să mențină ordinea și liniștea publică. Primele 297 de camere vor fi montate în cartierul Henri Coandă, mai apoi la unitățile de învățământ și nu în ultimul rând la ghenele de gunoi din întreg municipiul. Astfel, copiilor le va fi conferită mai multă siguranță și încredere, în unitatea de învățământ și în apropierea acesteia. Totodată, cu ajutorul camerelor, constănțenii care încalcă legea vor fi sancționați.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a acordat la finele săptămânii trecute un interviu cotidianului Replica, în cadrul căruia a vorbit despre aceste aspecte, despre proiectele pe care administrația locală le are în plan, în viitorul apropiat, pe fonduri europene sau din bugetul local.

Printre acestea, Chițac a declarat că prioritar pentru administrația locală este instalarea mai multor camere de supraveghere în diferite zone ale orașului. „Facem un proiect pilot și vom pune camere video în Henri Coandă, dar și în Constanța, cu un post de comandă, de unde să urmărim ce se întâmplă. Vom pune mai întâi la școli, să fie copiii în siguranță dar și, mai apoi, la ghenele de gunoi. Acest proiect este unul complex a fost achiziționată consultanță, vom avea un caiet de sarcini prin care vom scoate la licitație proiectul și executarea lucrărilor, dar supravegherea orașului depinde de zonele unde avem fibră optică. Vom face proiect pilot pe Mamaia, Tomis, urmând să punem camere unde se va extinde fibra optică”, a declarat primarul Vergil Chițac.

Vergil Chițac

Primele camere de supraveghere, în Henri Coandă

Încă de la începutul mandatului s-a adus în discuție instalarea unui sistem de supraveghere în cartierul Henri Coandă, astfel fiind îmbunătățită calitatea vieții sociale ale locuitorilor. Conform directorului RAEDPP, Teo Hira, cartierul va beneficia de 297 de noi camere. „În acest moment montăm în Campusul Social Henri Coandă un sistem de supraveghere format din 297 de camere, împărțit în 33 de subsisteme, conectat la un dispecerat, la un centru de comandă și control, conectat la rândul său la dispeceratul de ordine publică al Poliției Locale și la Poliția Națională“, a precizat directorul general al RAEDPP Constanța, Teo Hira.

Mai multe detalii pe acest subiect:

Campusul Henri Coandă, SUPRAVEGHEAT video cu peste 290 CAMERE

Zona TOMIS NORD – HENRI Coandă intră în REABILITARE!

Camere de supraveghere în toate școlile

Cu toate că pare greu de crezut, încă sunt unități de învățământ, în Constanța, care nu beneficiază de un sistem de supraveghere. Vergil Chițac consideră o prioritate siguranța elevilor constănțeni.

Camerele de supraveghere la ghenele de gunoi, esențiale

În privința camerelor de supraveghere ce vor fi montate la ghenele de gunoi, chiar Horia Constantinescu, reprezentantul Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța, declara în timpul unui live realizat de acesta într-una din primele dimineți în care a efectuat controale, că acestea ar fi esențiale. Astfel, cei vinovați ar plăti pentru indolența de care dau dovadă și, totodată, s-ar învăța să-și colecteze selectiv gunoiul. Vă reamintim faptul că Horia Constantinescu a luat la pas, zilnic, atât municipiul cât și stațiunea verificând ghenele de gunoi dar și operatorii economici ce au avut nesimțirea să-și lase gunoiul pe unde le-a venit. Astfel, aceștia din urmă au fost „premiați” cu câte o amendă de 20.000 de lei.

Mai multe detalii pe acest subiect:

Horia Constantinescu: 'Câte 20.000 'PREMIU' pentru MIZERIILE care își ARUNCĂ GUNOIUL pe STRADĂ'. Video!

HORIA CONSTANTINESCU, un NOU 'PREMIU' de 20.000 lei

Horia Constantinescu: MAMAIA este CARTEA de VIZITĂ a CONSTANȚEI

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212