REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

GIREAZĂ rectorul ILIESCU CONCURSURILE cu DEDICAȚIE de la Universitatea Ovidius?

GIREAZĂ rectorul ILIESCU CONCURSURILE cu DEDICAȚIE de la Universitatea Ovidius?

Replica API 10 decembrie 2021 | 00:01 5216

Universitatea Ovidius din Constanța a scos la concurs mai multe posturi, urmând ca acestea să se desfășoare în perioada imediat următoare. Două dintre ele ne-au atras atenția în mod deosebit, și anume, concursul pentru șefia Serviciului Contabilitate Financiară și de Gestiune și Serviciu Financiar Plăți. Ambele au aceeași tematică, nu diferă cu nimic una de cealaltă, iar una dintre cerințele pe care candidații trebuie să le îndeplinească face referire la obligativitatea ca aceștia să fi activat într-o instituție de învățământ. În aceste condiții, nu putem să nu ne întrebăm dacă aceste concursuri sunt cu dedicație? Sau... rectorul Dan Iliescu girează pentru ele?

În luna octombrie, conducerea Universității Ovidius a aprobat noul regulament de funcționare si organizare al UOC. Regulamentul a venit la pachet cu câteva modificări, iar una dintre acestea vizează desființarea Biroului Contabilitate, condus de Daniela Durbălău, și a Biroului Financiar, condus de Mariana Ianuș.

Vechiul regulament prevedea Biroul Contabilitate Financiară și de Gestiune și Biroul Buget și analiză Financiară

Noul Regulament în care apar cele două Servicii nou înființate

Totodată, a fost înființat Serviciul Contabilitate Financiară și de Gestiune și Serviciu Financiar Plăți pentru care au și fost scoase la concurs posturile de conducere. În cazul în care nu știați, funcția de șef serviciu presupune un salariu cu mult mai mare decât funcția de șef birou pe grila de salarizare. Acesta fiind, cel mai probabil, și motivul pentru care birourile au fost desființate, în detrimentul serviciilor nou înființate.

Posturile create pentru cineva din interior?

Și, cum cele două noi servicii au nevoie și de șefi, conducerea UOC a scos posturile la concurs. Ne-a atras atenția faptul că există aceeași tematică pentru ambele posturi și, în special, aceleași condiții de participare. Dar, cel mai mult ne pune un semn de întrebare criteriul care vizează experiență minimum 10 ani în muncă în activitatea financiar contabilitate în instituții publice de învățământ si minimum 7 ani în activitatea de management financiar-contabil (funcție conducere).

Să fie aceste posturi scoase la concurs, cu dedicație, și create pentru fostele șefe de birou Durbalau Daniela și Ianus Mariana, rămase fără funcție după desființarea birourilor? ”De ce nu dă posibilitatea persoanelor din exterior să participe la concurs? Ca să vedeți cum se aranjează concursurile pentru funcții în Ovidius”, ne-a declarat un cititor, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Durbalau Daniela

Legea spune că poți candida pe o funcție de conducere dacă ai fost minim 2 ani într-o altă instituție, însă nu se specifică faptul că trebuie să fie în învățământ.

Sub ochii șefelor Durdălău și Ianuș s-au furat din casieria universității zeci de mii de euro

Culmea, pe vremea când cele două conduceau birourile proaspăt desființate, s-a băgat adânc mâna în visteria universității, timp de patru ani, din 2013, până în anul 2017. În total, din casieria centrală a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa a fost sustrasă suma totală de 47.000 de euro. Angajatele acuzate de această fapte și trimise în judecată, în anul 2019, sunt Luminița Tomița și Carmen Daniela Guțu. Procesul de delapidare încă este pe rol, cu termen de judecată, al 14-lea la număr, pentru 4 februarie 2022.

Mariana Ianuș

Nu este prima oară când concursurile sunt puse sub semnul întrebării

La începutul anului, s-au iscat o mulțime de controverse, după ce Universitatea Ovidius a anunțat că a scos la concurs postul de purtător de cuvânt, iar condiția principală pe care candidatul trebuia să o îndeplinească era să aibă 20 de ani de experiență în mass-media și cinci ani de experiență în funcții de conducere. Era clar că funcția trebuia să ajungă la cineva anume!

Revenind la cele două concursuri, rămâne să aflăm dacă Replica a avut dreptate, pe 31 decembrie, atunci când se vor afișa rezultatele finale. Până atunci, așteptăm răspunsul oficial al Universității Ovidius cu privire la cele semnalate!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai nu le ajunge salariu 6000 -7000 lei! Vor mai mult, ca sa ascunda furaciunile lu Iliescu, Vancea,Trandafir, Condrea ,Bobe , Nitu, Atanase etc. Ca dar ele opereaza in contabilitate si buget si le trec toate prin mana, iar ca sa taca din gura, va-ti prins, le trebuie bani mai multi, si asa s-a gasit aceasta gaselnita pentru a le cumpara tacerea!
0
0
Stere Galan,un personaj cu care am schimbat cateva vorbe acum 3 ani, cu un vocabular subtire si plin de misoginism si infatuare si care profita de increderea gruparii ASE Vancea&Condrea
11
0
aprecierile de mai sus sunt subiective si sunt postarile unor frustrati care credeau ca vor mosteni aceleasi metehne de pe vremea "luceafarului"......adica vor taia in continuare "frunze la caini".....
8
1
Numarul unu, se stie
11
0
Eu decid tot, bobita doar latra dar nu musca, Stere recomanda si eu dau avizul.
13
0
Sub protectia lui Vancea,Stere Galan isi inti de plasa de paianjen peste Administrativ,Financiar si Personal.Inca se mai poate scapa din tirania acestui personaj de joasa speta si a acolitilor lui M Dragnea,F Albu,amantele si trepadusul D Perju
16
1
Pentru un post la departamentul de presa cereau vechime 22 de ani!!!
15
0
Decanii lui Bobe sunt coalizati in scopul obtinerii posturilor de rector si prorector. Decanii sunt santajati si la randul lor ameninta colegii din facultati. Bobe conduce UOC nu Iliescu.
15
0
Bobe combinatorul din UOC pregateste o surpriza pentru Iliescu. Bobe santajeaza decanii din mai multe facultati. Decanii lui Bobe pregatesc in facultati discreditarea lui Iliescu si Vancea.
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468