REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Grămezi de gunoi pe trotuarele din municipiu. Vinovaţii, AMENDAŢI de poliţiştii locali!

Grămezi de gunoi pe trotuarele din municipiu. Vinovaţii, AMENDAŢI de poliţiştii locali!

Replica API 7 august 2018 | 23:35 355

În plin sezon estival o parte din constănţeni sfidează legea nerespectând un climat igienizat în municipiul Constanţa. Gunoaie la colţurile străzii, bărbaţi care consumă alcool în plină zi, în spaţiul public, persoane care comercializează diverse lucruri fără autorizaţie chiar în centrul oraşului, dar şi cei care fac grătare pe iarbă, acolo unde văd cu ochii. Toate acestea reprezintă fapte împotriva legii, dar totodată şi împotriva unui climat igienizat şi plăcut în oraşul de la malul mării. Nu de puţine ori am întâlnit situaţii incomode de acest gen, fenomene care nu ar trebui să reprezinte "oraşul capitală" din perioada sezonului estival.

În acest context, în perioada 30 iulie a.c.- 5 august a.c., polițiștii locali aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cartierele constănțene Poarta 6, KM 4-5, Gara, Delfinariu, Faleză Nord, Faleză Sud, Far, CET, Casa de Cultură, Abator, Inel 2, Brătianu, Medeea, Palas, Zona Industrială , Baba Novac, Bratianu, Coiciu, Anadalchioi, Compozitori, zona Penisulară, Zona Centrală a municipiului, Faleza Cazinoului, Stațiunea Mamaia, Satul de Vacantă, piețe agroalimentare, parcurile constănțene și zonele de plajă au aplicat 1.988 de amenzi contravenționale în valoare totală de 473.599.

Astfel, s-au aplicat 261 de sancțiuni pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, 4 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor privind desfășurarea activităților de picnic, 449 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, 557 sancțiuni contravenționale pentru deplasarea cu mijlocul de transport în comun fără a deține titlu de călătorie valabil, 6 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor legale privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate în cazul persoanelor care nu au adăpost sau săvârșesc acte de cerșetorie/ vagabondaj, 483 de amenzi contravenționale cu privire la menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța, etc.

De asemenea, au fost încheiate 130 de procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru pentru acte de comerț ilicit desfășurate pe plaja din Stațiunea Mamaia, Modern, 3 Papuci, dar și în perimetrul pietelor agroalimentare constănțene Tomis 3, Brotăcei, Cireșica, Piața Griviței ori activități de prestări servicii în locuri neautorizate prin închirierea bunurilor imobile în vederea obținerii unor foloase materiale în mod ilicit.

De asemenea, în domeniul disciplinei în construcții au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale pentru executarea de lucrări fără a deține autorizație de construire, în conformitate cu prevederile Legi nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. Nici abaterile din rândul operatorilor economici nu au lipsit, în acest sens au fost aplicate 18 amenzi contravenționale.

"Pentru prevenirea săvârșirii unor astfel de fapte antisociale solicităm cetățenilor care întâlnesc astfel de cazuri și intră în sfera de competență instituțională să ne acorde sprijinul pentru identificarea lor sesizând Dispeceratul Poliției Locale Constanța 0241484205 sau numărul de whatsapp 0799606142, iar echipajele noastre vor interveni în regim de urgentă. Numai împreună putem asigura un mediu curat, sanătos și în siguranță în municipiul Constanța!", au precizat poliţiştii locali constănţeni.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la militieni le e frica de tziganii borati dau amenzi numai la romani
0
0
muzica la maximum la tiganimea din cta, acum la ora 24, parazitii sparg seminte, beau energizante si asculta muzica. multumim politia locala, pe faza ca totdeauna
3
0
dar ca nu sunt wc-uri pe plaja MODERN ,nu vad militienii????????!!!!!!!!!
3
0
Are dreptate ,, contribuabilul "! Tiganii trebuie amendati serios si pusi la munca ! NIMENI NU TREBUIE SA FIE DEASUPRA LEGII !
5
0
dar pe rromi nu ii vedeti cum isi atarna rufele in spatiul public, cum stau ziua si noaptea cu fundul pe banci afara, cum arunca gunoaie sau sacrifica miei?isi spala plozii in albii afara pe trotuar, isi fac nevoile pe trotuar, dar voi nu vedeti
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369